Вашата оценка

Бразилия - Eкскурзии и почивки от mondel-travel.com

Бразилия

Бразилия

БРАЗИЛИЯ

Федеративна република Бразилия заема централната и източната част на Южна Америка. Тя е единствената португалоговоряща странана този континент и същевременно е една от най-мултикултурните и етнически разнообразни държави в света.
В съзнанието на всеки от нас Бразилия предизвиква емблематични образи на оживени карнавални тържества, представления на самба и боса нова, чувственото поклащане на бразилците по плажовете на Ипанема и Копакабана, живописният град Рио де Жанейро. Отвъд тези популярни образи има още толкова много , което може да бъде открито за тази бързоразвиваща се страна като глобален икономически гигант.
Покриваща над половината южноамерикански континент, Бразилия се нарежда на 5-то място по численост на своето население. Обширността й се явява предпоставка за изключителното разнообразие от ландшафт и културни забележителности. Големите градове са познати със своята космополитна изтънченост и всеобхватно технологично развитие, докато в амазонската област коренното население все още използва стари селскостопански технологии.
Португалската колонизация, която започнала през 1500 г., в комбинация с наплива на имигранти от различни географски и етнически области, са дали своя отпечатък в социалната структура на страната.
Изумителното разнообразие най-ярко е отразено в големите градове, като всеки един от тях има свой отличителен характер. Впечатляващата модернистична архитектура на столицата Бразилия, очарователният градски пейзаж  на Рио де Жанейро, обгърнат от гигантската статуя на Христос Спасителя, колониалните сгради и мините за злато и скъпоценни камъни на Мина Жерайш, североизточните исторически градове, живописните южни градчета, повлияни от Европейската култура, които сега са производители на вино, са само някои от примерите за забележителната разнородност в тази страна.
В Бразилия има толкова голям микс от раси, националности и етнически групи, че е трудно да се определи кой е типичният бразилец. Често казват, че да бъдеш бразилец е по-скоро въпрос на нагласа и състояние на ума, отколкото каквото и да е било друго. Бразилия поддържа идеала за хармония между расите, въпреки че все още съществува известна дискриминация.
Спортното и културно влияние на Бразилия направи „Бразилия“ като бранд, познат в целия свят. По отношение на футбола, Бразилия е най-знаменитата страна, печелила пет пъти Световната купа и е единствената страна, която е участвала във всички Световни първенства, а Пелé е признат като велик национален герой и като най-известният футболен играч на всички времена. Бразилия е световнопризната не само в областта на футбола, но и Формула 1, литературата, изкуството, музиката.
Бразилците празнуват живота с техните цветни фестивали. Карнавалът, културното събитие, което бе предпоставка Бразилия да се установи на световната карта, се възприема като най-големия и най-добрия в света, който обгръща цялата страна с радост и веселие.
Бразилското икономическо сърце се състои от четирите щата Рио де Жанейро, Мина Жерайш, Сао Пауло, Еспириту Санто. Гигантските метрополиси са изпълнени с енергичен културен живот. Рио де Жанейро притежава най-чудесните атракции със своя поищен карнавал и спиращи дъха планини и плажове. Извън градските центрове, природата и селският живот съществуват необезпокоявани. Дивите и непокътнати острови се намират на кратко разстояние с лодка. Във вътрешността на хълмовете на Мина Жерайш са разположени колониални градове, чиито калдъръмени улички, цветни португалски къщи и богато украсените църкви са претърпяли много малки промени от императорските времена.
Рио де Жанейро е град с много квартали, като всеки от тях притежава своя унукален характер и чар и дарени с прекрасна гледка. Това е един от най-красивите и вибриращи градове в света. Всяка година милиони туристи се насочват към тази дестинация, за да усетят духа на Рио де Жанейро. Днес, градът е интернационален метрополис и зрелищен тропически курорт.  Не пропускайте да разгледате статуята на Христос Спасителя, Захарната глава, планината Корковадо, плажовете Ипанема и Копакабана, както и стадион Маракана, който отвори врати през 1950 Световната  Купа по футбол и стана домакин на над 200 хил. души.
Колониалният град Петрополиш, разположен на 65 км от бразилската столица, изграден в европейски стил от бразилския император Педро ІІ. Тук той построява своята лятна резиденция – Императорският дворец, превърнат в музей. Днес Петрополиш е известен със своите кралски забележителности, както и с прекрасния планински ландшафт.

 

 

Подарете си екзотика и приключение и пътувайте с нас до Бразилия!
Last Minute

Календар
Блог
Да стягаме куфарите!
17 Януари 2024 г.
ПОЧИВКА В ЮЖНА ИСПАНИЯ на брега на Коста де Алмерия - райски плажовe и удивителни лунни пейзажи, дата 24.09.2024

Очарователни градове, рибарски селища, исторически паметници, райски плажове, планини, пустини и удивителни лунни пейзажи… Надяваме се с това пътуване да откриете тайните, които крие изненадващата провинция Алмерия. С повече от двеста километ...

14 Май 2023 г.
Албания, обиколна програма, 20.05.2023 г. Другите пътища...

Другите пътища!   В случай че искате да усетите как се е пътувало в Римската империя или да стъпите на част от античната артерия VIA EGNATIA, изберете екскурзията до Албания с начална дата 20.05.2023 г. Древният път с обща дължина 1,120 к...

05 Март 2023 г.
Тайландски масаж - хармония между тялото и духа

Любопитно! Истинският цялостен тайландски масаж е едно от най - приятните преживявания, на което можете да се насладите, или пък да изтърпите. За повече от 3000 години, техниката се е развила до божествено съвършенство. Произлязъл от Индия, масажът е и...

Новини
17 Януари 2024 г.
ПОЧИВКА В ЮЖНА ИСПАНИЯ на брега на Коста де Алмерия - райски плажовe и удивителни лунни пейзажи, дата 24.09.2024

Очарователни градове, рибарски селища, исторически паметници, райски плажове, планини, пустини и удивителни лунни пейзажи… Надяваме се с това пътуване да откриете тайните, които крие изненадващата провинция Алмерия. С повече от двеста километ...

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах