Вашата оценка

Самолетна екскурзия до Иран. Екскурзия до Иран с включени закуски и вечери

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
23.04.2024
има места
жена за комбинация
3745.00 лв. Резервирай
06.10.2024
има места
3780.00 лв. Резервирай


Програма
1 ден София – Истанбул - Шираз
Отпътуване от София в 15.25 ч. с редовен полет на TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 16.50 ч. Продължаване същата вечер в 20.40 ч. за Шираз.
2 ден Шираз
Кацане в 00.55 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка. Закуска. На обяд – начало на туристическата програма. Шираз е древен град с дълга история, като близо 2000 г. той е в основата на културния живот на Персия и Иран. Градът дълго е считан за люлка на персийската поезия, литература и изкуство. За известен период от своята история, Шираз е и столичен център. Посещение на пищно декорираната джамия Насир Ал Молк /розовата джамия/. Обиколката на Шираз включва джамията Вакил, както и едноименния базар, построената през XVIII в. крепост на Карим Кан - създателят на династията Занд, градините Ерам, накрая – гробницата на поета Хафез. Вечеря. Нощувка.
3 ден Шираз – Персеполис – Накш-е Рустам - Шираз
Закуска. Отпътуване към древната столица на Ахеменидската империя – Персеполис. Градът (UNESCO), построен от Дарий I още през далечната 518 г. пр. н.е., днес представлява един от най - големите археологически комплекси в света. Въпреки че от руините на града трудно може да се добие представа за грандиозността и величието на някогашния столичен град, през 1979 г. Персеполис е вписан в листата на Юнеско. Част от неговите забележителности са построената от Ксеркс порта на народите и залата за аудиенции на Дарий. Програмата продължава с посещение на Накш-е Рустам, древната гробница на ахеменидските царе, където се намират гробниците на Дарий Велики, Ксеркс, Артаксеркс и Дарий II. Връщане в Шираз с възможност за вечерно посещение на мавзолея на Саади, портата на Корана и Свещената джамия Али Ибн Хамзех Холи, построена в пред-селджукски времена, за да почете роднина на четвъртия имам. Връщане в хотела в Шираз. Вечеря. Нощувка.
4 ден Шираз - Пасаргада – Aбаркух - Язд
Закуска. Отпътуване за Пасаргада (UNESCO) и спирка за снимки в столицата на Персийската империя по времето на Кир Велики. Сред останките на старата столица най - голям интерес представлява гробницата на един от най - великите представители на ахеменидската династия - Кир Велики. Следваща кратка спирка в Абаркух - неголямо селище, разположено на границата на пустинята, където се намира 4500-годишен кипарис, чийто достолепен вид и дълголетие, оставят силно впечатление в съзнанието на всеки посетител. Пристигане вечерта в град Язд. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ден Язд
Закуска. Туристическа програма в Язд, считан за един от най - старите градове в света. Ролята му на културен център и средище на идеите на зороастризма са причина градът да получи световна известност и да се превърне в едно от най - посещаваните места на територията на Иран. Обиколката на града включва Храма на огъня, кулите на ветровете – водохранилище с кули за вентилация и кулите на мълчанието – зороастрийско гробище. Следва разходка из старата част на града, площад Амир Чакмак с едноименната джамия и градината Долат Абад, разкошно място, бивша резиденция на персийския владетел Карим хан Занд. Вечеря. Нощувка.
6 ден Язд – Мейбод - Наин - Исфахан
Закуска. Отпътуване за Исфахан с попътна спирка в Мейбод за посещение на Кулата на гълъбите, Ледената къща и типичен ирански кервансарай. Следваща спирка в Наин. Програмата предвижда посещение на руините на старата кирпичена крепост, разрушена от монголите. Вечерта пристигане в Исфахан и спирка на двата най – емблематични моста в града. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
7 ден Исфахан
Закуска. Обиколка на третия по големина град в Иран. Исфахан е една от перлите на древна Персия. Градът пленява посетителите със своята красота и блясък. Създаден преди около 2500 г., Исфахан става столица на сафавидска Персия, като се превръща и в главен търговски град на пътя, свързващ Русия с Персийския Залив и Китай с Османската империя. Обиколката на Исфахан включва фотопауза на огромната Петъчна джамия (UNESCO), както и огромния площад Накш-е-джахан, втори след Тянанмън, около който са разположени джамията Шейх Лотфоллах (UNESCO) с изящния си бежово-син купол, дворецa Али Капу и грандиозния храмов комплекс – джамията на имама, който впечатлява със своята височина и изящество, арменската катедрала Ванк, която е известна със стенописите си и огромния купол, дворците Чехел Сотун и Хащ Бехешт. Свободно време за покупки в традиционния пазар под колонадите около площада. Вечеря. Нощувка.
8 ден Исфахан – Кашан - Техеран
Закуска. Отпътуване от Исфахан с попътна спирка в Кашан, красив град, чиято слава в производството на керамика и глинени изделия се носи още в Средновековието. Впечатляващи са къщите с гипсови отливки по фасадите с предвидено посещение на една от тях, както и на Банята на султан Ахмад и градината Фин. Пристигане в Техеран. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
9 ден Техеран
Закуска. Живописно разположен в полите на планината Алборз, градът днес представлява неповторима комбинация от сблъсъка на древност и модерност, и симбиозата между Изтока и Запада. Създаден още в дълбока древност, Техеран се разраства през XIII в., когато се налага като важно търговско средище в района, а след унищожението на град Рей от монголците се превръща и в административен център. Днес Техеран е модерен град, в който прави широки булеварди и модерна архитектура съжителстват с паметници, свидетелстващи за величавото минало на града. Начало на панорамна туристическа обиколка в иранската столица, включваща най-широкия и озеленен булевард в Техеран - Вали Асър, новата част на града, кулата Азади. Опознаването на Техеран продължава с посещение на двореца Голестан (UNESCO), един от най - старите паметници в града, Големия базар, музея, в който се съхраняват имперските бижута от времето на Сафавидската династия /временно затворен за неопределено време/ и музея на килимите. Вечеря. Нощувка.
10 ден Техеран – Истанбул
Закуска. Този ден преди отпътуване ще разгледаме северен Техеран. Посещение на комплекса Саадабад, разположен на 110 хектара и построен от Каджарската династия и династия Пахлави, културна съкровищница на Иран, място, където можете да се запознаете с най-ярките аспекти на изкуството на тази страна. Дворцовият комплекс, както ясно подсказва името му, се състои от няколко имения и павилиони, както и от луксозен парк. Почти всяка сграда на територията на този център на културното наследство на Техеран съхранява отлична музейна колекция зад стените си. Но, разбира се, това не винаги е било така. „Саадабад“ е създаден в претенциозния квартал Шемиран в началото на 20-ти век при последните каджари и е бил използван като лятна резиденция на шаха. През 20-те години на миналия век тук е живял шах Реза Пахлави, а през 70-те години синът му Мохамед Реза Шах се премества в Саадабад. Струва си да кажем няколко думи за района, в който се намира дворцовият комплекс. Шемиран е един от най-престижните и скъпи квартали на иранската столица, където се намират повечето чуждестранни посолства, както и именията на бившите шахове и най-висшето общество на страната. Не е изненадващо, че кварталът е изненадващо живописно разположен в северната част на Техеран, на склоновете на планината Елбрус. Маршрутът на групата продължава към Моста Табиат и гробницата на Аятолах Хомейни. Мостът Табиат или „Мостът на природата“ е първият пешеходен мост в Иран, свързващ водния и огнения парк и парка Джангале Талегхани един с друг, намиращ се на мястото, където се събират всички главни артерии на Техеран. Мостът Табиат, който няма аналози в Близкия изток, като площта му е 7000 квадратни метра, от които 720 кв.метра са зелени площи, а 480 кв.метра от общата площ са ресторанти, кафенета и места за култура и отдих. Мостът е чудесно място за почивка, като посетителите му могат да се разхождат по дървената му настилка, чиято пешеходна площ е 5100 кв. метра,или да карат велосипеди и ролери по специални велоалеи. Мостът с изключителни характеристики се смята за една от туристическите атракции на Техеран и в крайна сметка за новия символ на столицата. Последна спирка на гробницата на основателя на Ислямската република Аятолах Рухола Хомейни. Вечеря в местен ресторант. Трансфер за летището.
11 ден Техеран – Истанбул - София
Полет за Истанбул в 01.40 ч. Кацане в 04.35 ч. Излитане за София в 07.25 ч. Кацане в 08.35 ч.Цената включва:
 • самолетен билет на Turkish Airlines София – Истанбул - Шираз - Техеран – Истанбул - София с включени летищни такси
 • чекиран багаж до 30 кг + 1 брой ръчен багаж до 7 кг с размери 55х40х23 см
 • 8 нощувки със закуски в хотели 4****, от които 3 – в Шираз, 2 – в Язд, 2 – в Исфахан, 2 – в Техеран
 • 8 вечери в хотелите/местни ресторанти
 • всички трансфери от/до летището
 • транспорт с климатизиран автобус
 • беседа на местни екскурзоводи с превод на български език от водача на групата
 • туристическа програма в: Шираз, Пасаргада, Aбаркух, Язд, Мейбод, Наин, Исфахан, Техеран
 • еднодневна екскурзия до Персеполис и Накш-е Рустам
 • входни такси на туристически обекти и музеи, посочени в програмата
 • водач – преводач на бълг. език по време на цялото пътуване
 • 1 бутилка минерална вода на турист на ден
 • освежителни напитки /чай, кафе/ по време на дългите трансфери по програма
 • подарък за всеки – типичен ирански сувенир
 • медицинска застраховка с с покритие 25 000 EUR за туристи до 70 г.
Други:
Доплащане за: единична стая – 685 лв.
медицинска застраховка за туристи над 70 г. до 85 г. – 25.00 лв.
бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 40 EUR /заплащат се с основния пакет/
виза за Иран – 50 EUR /заплаща се с основния пакет/
такса обработка документи за подаване на виза – 40 лв. /заплаща се с основния пакет/
повишение на летищни и транспортни такси /обявява се 20 дни преди отпътуване/.
Предвидени хотели по маршрута: Royal Hotel (http://www.royalshirazhotel.ir/) или подобен в Шираз, Moshir al-Mamalek Garden Hotel (https://hotelgardenmoshir.com) или подобен в Язд, Aliqapou Hotel (https://aliqapuhotel.ir/) или подобен в Исфахан, Parsian Enghelab hotel (https://enghelab.pih.ir/index.aspx?siteid=4&pageid=5347) или подобен в Техеран.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туристи
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Необходими документи: задграничен паспорт с минимум 6 – месечна валидност към крайната дата на пътуване, цветно копие на първа страница със снимката от паспорта с добра резюлюция в JPEG формат, 1 цветна дигитална снимка паспортен формат в JPEG формат, 1 цветна снимка паспортен формат на хартиен носител, данни за формуляра за виза. Няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Иран (не се налага ваксинация). Агенцията съдейства за подготовката и подаването на документите за виза, не се изисква лично явяване.
Начин на плащане: депозит – 1000 лв., доплащане – до 40 дни преди отпътуване.
Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус •
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12461ЕТИКЕТИ:
самолетни екскурзии 2024, самолетна екскурзия до исфахан, екскурзии със самолет 2024, екскурзия със самолет до кашан, есен 2024 в накш-е рустам, самолетна екскурзия до техеран 2024, самолетна екскурзия до кашан, екскурзия до иран, екскурзия със самолет до накш-е рустам, екскурзия със самолет до техеран, екскурзия със самолет до иран 2024, есен 2024 в техеран, екскурзия със самолет до техеран 2024, екскурзия със самолет до шираз, пролет 2024 в иран, самолетна екскурзия до шираз, пролет 2024 в шираз, есен 2024 в шираз, екскурзия до шираз, самолетна екскурзия до техеран, самолетна екскурзия до кашан, самолетна екскурзия до шираз 2024, самолетна екскурзия до абаркух, самолетна екскурзия до персеполис, пролет 2024 в персеполис, есен 2024 в персеполис, екскурзия до персеполис, екскурзия със самолет до персеполис 2024, екскурзии през 2024, пролет 2024 в техеран, самолетна екскурзия до накш-е рустам, екскурзия до техеран, екскурзия със самолет до персеполис, самолетна екскурзия до пасаргада, екскурзия до накш-е рустам, самолетна екскурзия до иран, екскурзия със самолет до накш-е рустам 2024, екскурзия със самолет до пасаргада, пролет 2024 в пасаргада, есен 2024 в пасаргада, самолетна екскурзия до иран 2024, екскурзия до пасаргада, екскурзия със самолет до пасаргада, екскурзия със самолет до язд, самолетна екскурзия до пасаргада, самолетна екскурзия до язд, самолетна екскурзия до абаркух, есен 2024 в мейбод, есен 2024 в абаркух, самолетна екскурзия до накш-е рустам 2024, екскурзия до абаркух, екскурзия със самолет до исфахан, екскурзия със самолет до шираз 2024, самолетна екскурзия до исфахан, пролет 2024 в исфахан, есен 2024 в кашан, екскурзия до исфахан, есен 2024 в язд, екскурзия със самолет до абаркух, пролет 2024 в язд, пролет 2024 в абаркух, екскурзия със самолет до мейбод, екскурзия със самолет до язд, самолетна екскурзия до мейбод, самолетна екскурзия до язд, пролет 2024 в мейбод, есен 2024 в исфахан, екскурзия до мейбод, екскурзия със самолет до мейбод, екскурзия със самолет до абаркух, самолетна екскурзия до мейбод, пролет 2024 в кашан, екскурзия до язд, екскурзия със самолет до исфахан, екскурзия със самолет до иран, екскурзия до кашан, самолетна екскурзия до персеполис 2024
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах