Уважаеми клиенти и колеги,

Информираме ви, че на дата 27.01.2023 г./петък/, поради технически причини и спиране на електрозахранването за профилактика, офисът ни ще бъде затворен за посещение. Ще бъдем на разположение онлайн в часови диапазон от 09.30 ч. до 18.00 ч., като обработваме вашите резервации и запитвания по имейл или на следните телефонни номера: 0885145573, 0888105420, 0885 235 260.
Благодарим за разбирането.

ТА МОНДЕЛ ТРАВЕЛ ООД

Вашата оценка

ДОЛОМИТИТЕ – мистерията, обект на ЮНЕСКО! Потвърдено пътуване! Тръгваме на 04.09.2022 г.

07 Август 2022 г.


ДОЛОМИТИТЕ – мистерията, обект на ЮНЕСКО! Потвърдено пътуване! Тръгваме на 04.09.2022 г.

ДОЛОМИТИТЕ – мистерията, обект на ЮНЕСКО!

Доломитите са бледи през деня, огненочервени при залез, след това лилави при залез, преди да изчезнат в нощта. Някои от най-великите поети на всички времена са потопили перата си в цветовете на Доломитите. Архитекти, мислители, но също учени и обикновени пътешественици са били очаровани през вековете от тези върхове. Уникален външен вид, неслучайно вече официално обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Стотици и стотици върхове, от които 18, които надвишават 3000 метра, се открояват в различни планински вериги, на огромна територия и засягат 5 провинции: Белуно, Болцано, Тренто, Удине и Порденоне.

 

 

 

 

Защо Доломитите са толкова красиви? Каква е тайната на необикновения чар?

Те са признати за едни от най-красивите планини на Земята, чиято красота се дължи на разнообразието от грандиозни вертикални форми, като върхове, шпилове и кули, за разлика от хоризонтални повърхности като корнизи, скали и плата. Голямо разнообразие от цветове в контрасти между голотата на бледите скали и разположението долу полета.

Не стигат думи, за да опишем тази уникалност, която е превърнала Доломитите в планинска икона и нейната изключителна красота е толкова очевидна, че никой не трябва да се чуди защо се смятат за толкова красиви, защото фактите са съвсем очевидни. Те не само са изключително красиви, но са и уникални. Те са толкова мистериозни! Така, че да се каже друго изглежда неразбираемо и безсмислено. 
Доломитите през зимата: Магията на бялото, която покрива горите, високите планински поляни и върховете, черпи енергия през скалите всяка зима. Доломитите влият върху радостта и емоцията, сравнима с радостта за първи път, както и изненадата на едно дете при срещата му с първия сняг. 
Лятото е времето на максималното великолепие на природата. Това е експлозия от цветове и жизненост, която събужда желанието за движение, познание и провокира огромно любопитство. 
А красотата на разцъфналите Доломити през дългите летни дни е идеална за всички дейности на открито и незабравима ваканция. 
Това се те – величествените Доломити, но вие можете да се включите в нашето потвърдено пътуване с дата 04.09.2022 г. и да станете съпричастни в екплозията на тази неземна красота.
Посетете програта ТУК
 

Архив новини
Календар
Блог
Да стягаме куфарите!
03 Декември 2022 г.
Знаете ли?

Знаете ли? Toblerone е швейцарско шоколадово блокче, направено с мед и бадемова нуга. Създаден през 1908 г. от Теодор Тоблер и Емил Бауман. Toblerone e игра на думи от иманата "Tobler ” и “Torrone” , италианското име за медно &n...

20 Ноември 2022 г.
Нощувка в кервансарай - невероятно преживяване по програма „Иран - сърцето на Средна Азия, наследник на древна Персия, пътешествие из земята на арийците"!

Кервансарай е крайпътен хан, такива е имало по търговските пътища свързващи изтока и запада. Най-известният път е т.н. Път на коприната, по който са се движели керваните от Пекин до Константинопол, пренасяйки коприна, кожи, памук и всичко друго. К...

28 Октомври 2022 г.
НОВА ГОДИНА 2023 В ЛИВАН!

  Република Ливан, или „последната християнска запетайка в ислямския свят“, е една от входните врати на Ориента.   Местна кухня – съчетание на пикантни арабски подправки и средиземноморски вкусове Лив...

Новини
07 Август 2022 г.
ДОЛОМИТИТЕ – мистерията, обект на ЮНЕСКО! Потвърдено пътуване! Тръгваме на 04.09.2022 г.

ДОЛОМИТИТЕ – мистерията, обект на ЮНЕСКО! Доломитите са бледи през деня, огненочервени при залез, след това лилави при залез, преди да изчезнат в нощта. Някои от най-великите поети на всички времена са потопили перата си в цветовете на Доломитит...

25 Март 2022 г.
CIAO, BELLA ITALIA! Облекчаване на мерките при посещение на Италия от 01.04.2022 г.

Още една страна облекчава мерките! Дългоочаквана новина при посещението на Италия от 01.04.2022 г.!  От 01.04.2022 г. отпада изискването за задължителен сертификат за ваксинация, както при влизане в страната, така и за посещението на рестора...

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах