Вашата оценка 3.88 от 8 гласа

ВИЕТНАМ - КАМБОДЖА - ТАЙЛАНД! Съкровищата на Индокитай! Имаме жена за комбинация!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
11.11.2023 6590.00 лв. Резервирай
15.03.2024 6590.00 лв. Резервирай


 

Група 11.11.2023 г. полетно разписание: 

QR 228  11NOV  SOFDOH   1250 1830  

QR 970  12NOV  DOHSGN   0145 1250  

QR 833  26NOV  BKKDOH   2025 2350    

QR 227  27NOV  DOHSOF   0745 1150


Група 15.03.2024 г. полетно разписание: 

TK1032   15MAR  SOFIST 1600 1825

TK 162    16MAR  ISTSGN HK22  0220 1615

TK  59     30MAR  BKKIST HK22X 0920 1615

TK1029   30MAR  ISTSOF HK22  2025 2040


Програма
1 ден София – Доха/Истанбул- Хо Ши Мин
Излитане в 12.50 ч./16.00 ч. от летище София с полет на авиокомпания QATAR AIRWAYS/TURKISH AIRLINES за Доха/ Истанбул. Кацане в 18.30 ч./18.25ч. Излитане в 01.45 ч.б/02.20 ч. за Хо Ши Мин.
2 ден Хо Ши Мин
Кацане в 12.50 ч./16.15 ч. в Хо Ши Мин /Сайгон до 1975 г./. Образователен, културен, търговски и туристически център, градът е известен като „Перлата на далечния изток“. Трансфер и настаняване в хотел Muong Thanh Grand Saigon Centre 4* (http://grandsaigoncentre.muongthanh.com/) или подобен. Вечеря. Нощувка.
3 ден Хо Ши Мин /Сайгон – тунелите в Ку Ши
Закуска. Посещение на тунелите в Ку Ши, превърнати от местните жители в своеобразен подземен град, чиито лабиринти са с дължина от над 200 км. Обиколката включва посещение на бомбоубежищата, спалните и заседателните зали, намиращи се в комплекса. Следобед следва обиколка на Сайгон, която включва централния, колониален район на града с Катедралата Нотр Дам – спомен от френската колонизация на страната, Общината, сградата на старата Поща, бившия Президентски дворец и Музея на военните останки. Към края на деня ще имате време и да се разходите сред един от най - известните пазари на града – Бин Тан. По желание вечеря с круиз по водите на р. Сайгон. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ден Хо Ши Мин /Сайгон – делтата на Меконг
Закуска. Екскурзия до делтата на р. Меконг и град Май То, откъдето започва плаване покрай бреговете на полуостров Тан Ланг. Посещение на остров, където може да се запознаете с бита на местните жители и да опитате различни вкусни плодове, както и да се насладите на глътка чай с мед под звуците на фолклорна музика. Ще се повозите на конски впряг и отново на лодка по каналите на острова и ще посетите пчеларници и фабрика за производство на кокосови сладки. По желание обяд в ресторант – градина с рибни специалитети. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ден Хо Ши Мин /Сайгон – Да Нанг
Закуска. Трансфер до летището за вътрешен полет до Да Нанг /~1.30 мин./. Кацане, трансфер и настаняване в хотел Sandy beach hotel 4* (https://www.sandybeachdanang.com/) или подобен. Свободно време, през което може да се отдадете на релаксиращ отдих върху пясъчния бряг и да се насладите на кристалните води на Южнокитайско море. Да Нанг неуловимо смесва културните традиции с природните красоти и белите пясъчни плажове. Никой друг град не улавя шума на Виетнам по-добре от Да Нанг. Заедно с жилищните сгради, тематичните паркове и чисто новите курорти, той се е превърнал в блестящ модерен туристически магнит. Въпреки това, старият чар на града се е запазил, както и спокойните, приятелски настроени местни жители и невероятната улична храна. Нощувка.
6 ден Да Нанг - Хой Ан
Закуска. Отпътуване за Хой Ан (UNESCO). Първото групата ще се наслади на едно невероятно пътешествие с „кокосова“ лодка до Палмовата гора Бай Мау, което ще остави незабравим спомен и след това ще се продължи по маршрута в посока крайната точка - Хой Ан. В периода XV – XIX в., градът се налага като процъфтяващ търговски център в Централен Виетнам, който се превръща в притегателна точка за търговци от цяла Азия. Днес вписаният в листата на ЮНЕСКО стар град съхранява паметници, белязани от традициите на различни традиции. Следва обиколка на Хой Ан, включваща покрития Японски мост, който е известен с хармоничното съчетание елементи от японски, китайски и виетнамски строителни традиции. Ще бъдат посетени и Китайската заседателна зала Фудзиен, Къщата Фунг Хунг, храма Куан Конг и занаятчийска работилница, където ще имате шанса да изпитате всички типични традиционни занаяти на Хой Ан като дърворезба, тъкане на рогозки, правене на фенери, отглеждане на копринени буби, предене и тъкане. Връщане в хотела и свободно време. Нощувка.
7 ден Да Нанг - Ба-На - Златният мост
Закуска. Екскурзия до хълмовете Ба-На, които са част от Анамската планинска верига. За да стигнем до върха на височина от 1500 м ще се качим на една от най-модерните въжени линии в Югоизточна Азия, откъдето се разкрива прекрасна гледка към цялата околия и град Да Нанг. Програмата предвижда и време за снимки от най-новата туристическа атракция на Виетнам, открита през лятото на 2018 г. – Златният мост. Мостът е направен под формата на златна нишка, която се държи от две гигантски каменни палми, израстващи направо от земята. След спиращата дъха панорама групата ще се разходи до пагодата Лин Унг с внушителната фигура на Буда с височина от 27.5 м. В късния следобед връщане в хотела в Да Нанг. Нощувка.
8 ден Да Нанг – Имперският град Хюе
Закуска. Свободна сутрин и време за плаж до обяд. Освобождаване на хотела и отпътуване за Хюе - старата имперска столица на Виетнам. Пътят преминава по живописната крайбрежна магистрала №1, свързваща северен и южен Виетнам, следвайки красивото крайбрежие на страната. Несъмнено най-впечатляващата част от пътя е проходът Хай Ван, или в превод от виетнамски „Проходът на Облаците и Морето“. Проходът е дълъг 20 км, а на места височината на пътя достига до 500 м надморска височина, откъдето се разкриват незабравими гледки към безкрайната морска шир. Пристигане в Кралския град Хюе - сърцето на централен Виетнам, политическа столица на страната от 1802 г. до 1945 г. през времето на управление на 13-те императори от династията Нгуен, признат за обект на Световното и културно наследство на Юнеско. Настаняване в хотел Huong Giang 4* (https://www.huonggianghotel.com.vn/) или подобен. По желание „Кралска вечеря“ с шоу. Нощувка.
9 ден Да Нанг – Ханой
Закуска. Обиколката на Хюе включва Забранения град – седалище на владетелите от династията Нгуйен, Двореца на върховната Хармония, в който се пазят троновете на 13 владетели на Виетнам, Имперския театър и Храма Тиен Му – построен по заповед на император Мин Манг, посветен на неговите предшественици. Разходка с лодка по водите на Парфюмената река до пагодата Тиен Му, чиято осмоъгълна кула е една от най-забележителните сгради в страната. Трансфер до летището и полет за Ханой /~1.15 мин./. Посрещане, трансфер и настаняване в Sunway Hotel Hanoi 4**** (https://www.sunwayhotels.com/sunway-hanoi/) или подобен. Вечеря в ресторанта в хотела. Нощувка.
10 ден Ханой
Закуска. Следва обиколка на Ханой, като групата ще посети района на Президентския дворец, където се намират Мавзолеят на Хо Ши Мин, Националният площад Ба Дин, Къщата на кокили. Посещението продължава с пагодата Тран Куок и храма Куан Тан, разположени на островче на Западното езеро, след това Храмът на литературата, основан като конфуциански храм и по-късно тук е открит първият Университет във Виетнам. Свидетелства за това са плочите на гърба на каменни костенурки, които всъщност са стелите на успешно завършилите. Накрая следва посещение на Виетнамския етноложки Музей, съдържащ богата колекция от над 10 000 експоната. Разходка в старата част на града, където групата ще се вози на велорикши, както и ще си направи снимки на езерото Хоан Кием. Денят завършва с уникално шоу – театрално куклено представление във вода. Нощувка.
11 ден Ханой - Халонг
Закуска. Денят е посветен на очарованието на залива Халонг /UNESCO/. Отпътуване в посока залива Халонг. „Заливът на спускащия се дракон“ е поредното доказателство за величието на природата. От нефритено зелената вода на залива се издигат над 1900 острова с различни големина и форма. Благодарение на островите, дори най – силните ветрове отслабват в района на залива и не оставят и следа върху гладката като стената на шлифован изумруд, смарагдово зелена водна повърхност. Красотата и великолепието на Халонг ще пленят завинаги всеки, който е имал щастието да зърне това природно чудо. Качване на луксозен кораб на Syrena Cruise (https://www.syrenacruises.com/) и начало на круиз по водите на залива. Програмата предвижда обяд, докато плавате покрай рибарско селище и многобройните острови в залива. С ветроходна лодка туристите се придвижват до пещерата Сънг Сот, известна като Удивиделната Пещера/ – една от най-красивите в залива Халонг, както и до остров Титов, където ще има време за плаж и да се изкачите до най-горната част на Скалата за невероятна гледка към залива. Връщане на кораба. Започват уроци по готварско изкуство. Вечеря. Нощувка в каюта.
12 ден Халанг - Ханой – Анкор
Желаещите могат да се събудят с изгрева и да се включат в ранна тай чи практика или да направят снимки на изгряващото над водите на залива слънце. Закуска и с традиционна бамбукова лодка се отива до пещерата Луон за посещение отвътре. Връщане на кораба и брънч, докато се отправяте към пристанището. Следва трансфер с автобус до Ханой и до летището за полет до Сим Рип. Градът, създаден в периода IX – XIV в. от Кхмерската династия, е люлка на камбоджанската цивилизация и един от най – значимите археологически комплекси в Югоизточна Азия. На площ от над 600 кв.км могат да бъдат видяни 12 броя храмови комплекса и над 100 величиствени архитектурни паметници от времето на кхмерската династия. Настаняване в хотел Tara Angkor 4* (www.taraangkorhotel.com) или подобен. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
13 ден Ангкор
Закуска. Отпътуване за храмовия комплекс Ангкор. Първата спирка е на величествения Ангкор Том или Великият град. Посещение на великолепния храм Байон, внушителната Южна порта, храма Фимеан и Бафон. Следобед обиколката ще продължи с посещение на едно от седемте архитектурни чудеса на света – великия Ангкор Ват, архелогическо и артистично място, впечетляващо със своите размери и специално разположение спрямо слънцето и луната. Това пресътворение на индуския космос е построено от кхмерския крал Суриаварман II като негов мавзолей през първата половина на XII в. В късния следобед ще се посети и храма Пном Бакхенг, който е първият храм в Ангкор, построен от краля Яковарман през първата половина на IX в., разположен на лек склон на хълм, от чийто връх хиляди туристи се събират, за да се насладят на прекрасния залез, далечния Ангкор Ват в джунглата и езерото Тонле Сап. Връщане в хотела. По желание вечеря с Апсара традиционно шоу. Нощувка.
14 ден Ангкор - Банкок
Закуска. Свободно време до обяд за почивка или да се отбиете в Стария пазар, където ще се запознаете с местния бит и продукти, които ражда камбоджанската земя. Трансфер за летището за полет до Банкок. Кацане на летище Суварнабуми в Банкок – „Земята на усмивките”. Посрещане на летището и настаняване в хотел The Theatre Residence 4* (www.theatreresidence.com) хотел Berkeley Pratunam 4**** (https://www.berkeleypratunam.com/) или подобен. Свободно време и първи впечатления от града. Банкок – Тайландската столица често бива описвана като пъстроцветна, екзотична, пренаселена, динамична, величествена…. И всичко казано за този град е вярно. Опитайте от магията на Ориента, потопени в 8- милионния град на красотата, историята, културата, религията и… изненадите. Нощувка.
15 ден Банкок
Закуска. Начало на целодневна туристическа обиколка в Банкок. В града се намират три от най - важните храмове в Тайланд. Първа спирка на посещение на Големия дворец и Храма на Изумрудения Буда, където може да се види статуя на Буда, изваяна от монолитен смарагдов блок. Следва и Храмът на легналия Буда – най-големият храм в Банкок, който е приютил гигантска статуя на легнал Буда (дължина 45 м). Обиколката продължава с посещение на китайския квартал и най – стария храм в Банкок – Ват По. Районът около храма е известен като място, на което може да се насладите на най - добрия тайландски масаж. Тук се намира и училище за традиционна медицина, считано за най - стария университет в Тайланд. Свободно време за разходка и обяд. Следобед разходка с лодка по водите на р. Чао Прая и посещение на храма Ват Арун, известен със своята 79 - метрова пагода. Връщане в хотела. Нощувка.
16 ден Банкок – Доха/Истанбул - София
Закуска. Трансфер до летището. ВИЕТНАМ – КАМБОДЖА – ТАЙЛАНД – Довиждане! Полет за Доха/Истанбул в 20.25 ч./09.20 ч. Кацане в 23.50 ч./16.15 ч. За 30.03.2024 г. - полет за София в 20.25 ч. Кацане в София в 20.40 ч.
17 ден Доха - София
Полет за София в 07.45 ч. Кацане в 11.50 ч.Цената включва:
 • самолетен билет международен полет София – Доха/Истанбул – Хо Ши Мин – Банкок – Доха/Истанбул - София на авиокомпания Qatar Airways/Turkish Airlines, включени летищни такси
 • 1 брой чекиран багаж до 30 кг + 1 брой ръчен до 8 кг
 • 13 нощувки в хотели 4****, от които 3 – в Хо Ши Мин, 3 – в Да Нанг, 1 – в Хюе, 2 – в Ханой, 2 – в Сим Рип, 2 – в Банкок, 1 – в делукс каюта на кораб из залива Халонг
 • 14 закуски, 2 обяда, 4 вечери
 • самолетен билет с включени летищни такси с 1 брой чекиран багаж до 20 кг Хо Ши Мин – Да Нанг
 • самолетен билет с включени летищни такси Хюе – Ханой с 1 брой чекиран багаж до 20 кг
 • самолетен билет с включени летищни такси Ханой – Сим Рип с 1 брой чекиран багаж до 20 кг
 • самолетен билет с включени летищни такси Сим Рип – Банкок с 1 брой чекиран багаж до 20 кг
 • всички трансфери от/до летището
 • транспорт с климатизиран автобус
 • беседа на местни екскурзоводи на английски/руски език с превод на български език от водача на групата
 • туристическа програма в Хо Ши Мин, Хюе, Ханой, Банкок
 • полудневна екскурзия до Хой Ан, включваща покрития Японски мост
 • еднодневна екскурзия до хълмовете Ба-На и Златния мост + пътуване с въжена линия
 • екскурзия с лодка до делтата на р. Меконг
 • разходка с лодка по водите на Парфюмената река
 • разходка с лодка по р. Чао Прая
 • круиз с кораб из залива Халонг
 • разходка с велорикши в Ханой
 • водно шоу – куклено представление в Ханой
 • всички екскурзии и входни такси на туристически обекти и музеи, посочени в програмата
 • водач – преводач на бълг. език по време на цялото пътуване
 • медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR за туристи до 70 г.
Цената не включва:
 • виза за Виетнам – 55 USD (заплаща се с основния пакет)
 • виза за Камбоджа – 36 USD (заплаща се с основния пакет)
 • виза за Тайланд – 75 EUR (заплаща се на място на летището в Банкок)
 • бакшиши за шофьори, екскурзоводи и пиколи – 50 EUR /заплащат се с основния пакет/
 • такса обработка и подаване на документи за виза – 50 лв. /заплаща се с основния пакет/
 • повишение на летищни, транспортни такси и обменен курс /обявява се 20 дни преди отпътуване/.
 • допълнителни мероприятия
Други:
Доплащане за:медицинска застраховка за туристи над 70 г. до 80 г.– 30 лв.
единична стая - 990 лв.
бакшиши за шофьори и екскурзоводи - 50 EUR /заплащат се с основния пакет/
виза за Виетнам – 55 USD (заплаща се с основния пакет)
виза за Камбоджа – 36 USD (заплаща се с основния пакет)
виза за Тайланд – 75 EUR (заплаща се на място на летището в Банкок)
такса обработка и подаване на документи за виза – 50 лв. /заплаща се с основния пакет/
повишение на летищни, транспортни такси и обменен курс /обявява се 20 дни преди отпътуване/.
Намаление за:дете до 8.99 г. с 2-ма възр. на допълн. легло – 235 лв.
дете без ползване на допълн. легло – 705.00 лв.
Допълнителни мероприятия:вечеря с круиз по р. Сайгон – 59 лв. при мин. 6 туристи /заявява се предварително и се заплаща с основния пакет/:
обяд в ресторант – градина с рибни специалитети, делтата на р. Меконг – 37 лв. при мин. 6 туристи
Кралска вечеря с шоу в Хюе - 59 лв. при мин. 6 туристи
вечеря с Апсара традиционно шоу – 59 лв. при мин. 6 туристи
Минимален брой туристи: 15 туристи
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата
Необходими документи: задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към крайната дата на пътуване, няма санитарни и медицински изисквания за пътуване (не се налага ваксинация).
Начин на плащане: депозит – 2000 лв., доплащане – до 40 дни преди отпътуване
Предвидени хотели: хотел Muong Thanh Grand Saigon Centre 4* (http://grandsaigoncentre.muongthanh.com/) или подобен в Хо Ши Мин/Сайгон, хотел Sandy beach hotel 4* (в Да Нанг или подобен, хотел Huong Giang 4* (https://www.huonggianghotel.com.vn/) в Хюе или подобен, хотел Sunway Hotel Hanoi 4**** (https://www.sunwayhotels.com/sunway-hanoi/) или подобен в Ханой, кораб из залива Халонг – Syrena Cruise (https://www.syrenacruises.com/), хотел Tara Angkor 4* (www.taraangkorhotel.com) или подобен в Сим Рип, хотел Berkeley Pratunam 4**** (https://www.berkeleypratunam.com/) или подобен в Банкок.
Застраховка "Отмяна на пътуване":предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12347


Може да разгледате и други предложения за Виетнам
ВИЕТНАМ – огненият феникс! За дата 11.11.2023 г.-изчерпани места. За 15.03.2024 г. - има свободни.
ВИЕТНАМ – огненият феникс! За дата 11.11.2023 г.-изчерпани места. За 15.03.2024 г. - има свободни.
Маршрут: София – Доха/Истанбул – Хо Ши Мин/Сайгон – Ку Ши – Меконг – Май То – Да Нанг – Хой Ан – Ба-На - Златният мост - Хюе – Ханой – Халонг – Ханой – Доха/Истанбул – София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 4750.00 лв.

ЕТИКЕТИ:
екскурзия до виетнам, екскурзии 2023, самолетна екскурзия до хо ши мин, екскурзии със самолет 2023, екскурзия до виетнам със самолет, самолетна екскурзия до тайланд, екскурзия до виетнам със самолет 2023, екскурзия до тайланд, екскурзия до да нанг 2023, екскурзия до тайланд със самолет, екскурзия до тайланд 2023, екскурзия до виетнам 2023, екскурзия до тайланд със самолет 2023, самолетни екскурзии 2023, екскурзия до сайгон, екскурзия до камбоджа със самолет, самолетна екскурзия до камбоджа, екскурзия до хо ши мин 2023, самолетна екскурзия до тайланд 2023, самолетна екскурзия до камбоджа 2023, екскурзия до хо ши мин, самолетна екскурзия до сайгон 2023, екскурзия до хо ши мин със самолет, екскурзия до камбоджа, самолетна екскурзия до виетнам, екскурзия до хо ши мин със самолет 2023, екскурзия до камбоджа 2023, самолетна екскурзия до меконг 2023, екскурзия до сайгон със самолет, екскурзия до сайгон 2023, самолетна екскурзия до виетнам 2023, самолетна екскурзия до сайгон, екскурзия до меконг със самолет, екскурзия до сайгон със самолет 2023, екскурзия до меконг със самолет 2023, екскурзия до ку ши, екскурзия до меконг със самолет, екскурзия до ку ши със самолет, екскурзия до меконг, екскурзия до ханой, екскурзия до ку ши 2023, екскурзия до да нанг със самолет, екскурзия до ку ши със самолет 2023, самолетна екскурзия до меконг, самолетна екскурзия до ку ши, екскурзия до меконг 2023, екскурзия до да нанг, самолетна екскурзия до хо ши мин 2023, екскурзия до да нанг със самолет 2023, самолетна екскурзия до да нанг, самолетна екскурзия до ханой 2023, самолетна екскурзия до да нанг 2023, екскурзия до меконг, екскурзия до меконг със самолет 2023, самолетна екскурзия до меконг, самолетна екскурзия до ку ши 2023, самолетна екскурзия до меконг 2023, екскурзия до ханой със самолет, екскурзия до меконг 2023, екскурзия до ханой 2023, екскурзия до камбоджа със самолет 2023, екскурзия до ханой със самолет 2024, самолетна екскурзия до ханой, екскурзия до виетнам, екскурзии 2024, самолетна екскурзия до хо ши мин, екскурзии със самолет 2024
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах