Вашата оценка 4.50 от 2 гласа

Екскурзия до Бенелюкс със самолет. Самолетна екскурзия до Белгия, Нидерландия и Люксембург

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
27.07.2024 2150.00 лв. Резервирай


Програма
1 ден София – Амстердам
Полет в 07.10 ч. София – Амстердам на авиокомпания BULGARIA AIR. Пристигане на летище Схипхол, Амстердам, в 09.00 ч. Амстердам е столица на диамантите, известна като „Северната Венеция“ – земя, отвоювана от морето, прорязана от десетки канали, създаващи представата за неговата уникалност. Космополитен център, в който големите духовни достижения си съжителстват с крайно либералните представи за живот в модерното ни време. Посещение на Рейксмюзиъм или Музея на Ван Гог (разглеждането е самостоятелно като за посещението на музеите препоръчваме да заявите вашето желание и да заплатите необходимата сума при сключване на договора, тъй като резервацията подлежи на препотвърждение според наличните места и свободните часове на музеите. Времето за посещение на двата музея е по едно и също време и можете да изберете само един от тях). Следва туристическа програма, включваща Кралския дворец (отвън), площад Дам, Новата катедрала, Пазара на цветята, Старата катедрала, Квартала на червените фенери. По желание – разходка с корабче по каналите на Амстердам. Настаняване в хотел в района на Амстердам. Нощувка.
2 ден Амстердам - Заансе Сханс – Гитхорн
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Заансе Сханс и Гитхорн – докосване до автентичната Холандия и всичко онова, което оформя романтичния й образ пред света. Заансе Сханс е своеобразен етнографски музей, в който всеки посетител има възможност да стане част от холандския начин на живот – да наблюдава процеса на изработка на характерните дървени обувки (а и защо сам да не си изработи), да види как на практика се произвежда ленено масло, как някога са се правели боите, с които заможните търговци боядисвали къщите си, да разбере какво майсторство е необходимо, за да се изгради мрежата от диги, или просто да дегустира местни млечни продукти и да опита прясно изпечени курабийки, чийто аромат се разнася наоколо и изкушава сетивата. Продължаване за Гитхорн – едно жадувано завръщане в рая. Посещението му е бягство в оазиса на спокойствието и уюта. Без характерния градски шум, без рева на автомобилите, без сивотата на делника и постоянното бързане. Само красиви къщици, сгушени под сламени покриви на малки островчета, криволичещи канали, закачливи мостчета, бавно придвижващи се лодки и шепота на вятъра. Безвремие и съзерцание, нарушавани единствено от любопитните туристи. Следва круиз по каналите на Гитхорн /включено в цената на допълнителната екскурзия/. Връщане в хотела. Нощувка.
3 ден Амстердам - Ротердам – Делфт - Хага
Закуска. Еднодневна екскурзия, включена в пакетната цена. Отпътуване за Ротердам – град, възкръснал от пепелта на разрушенията по време на Втората световна война и превърнал се в модерен полис с авангардна архитектура и удивително високи сгради, чужди на специфичния му ландшафт с ниска надморска височина, диги в морето и вода, която натрапливо заявява присъствието си навсякъде, но чиято стихийност местните са успели да овладеят. Туристическа програма: кулата Евромаст, моста Еразъм, пристанището. Продължаване за Делфт, където занаятите срещат изкуството и се създава холандския порцелан – делфтското синьо, превърнало се в една от емблемите на страната. Изящната му фина украса и виртуозността на изработката му разказват за удивително художествено майсторство, на което съвременните занаятчии-творци са се учили от талантливи свои предшественици като Вермеер. Продължаване към Хага – административен и политически център на Нидерландия. Макар Амстердам да е официална столица на страната, всички важни управленски институции се намират в Хага. Кратка спирка за снимки пред Двореца на мира, който днес е седалище на Международния съд. Пешеходен тур из старата част с Парламента и Кралския дворец. По желание – възможност за посещение на Музей Мауриц /изисква предварително закупуване на билет/. Наричат музея Мауирц „Малкия Рейксмюзиъм“. И това наистина е така, защото сред изложените в него творби всеки втори е шедьовър, а платната на Рембранд, Ван Дайк и Холбайн са малка част от тях. Короната на експозицията е „Момичето с перлената обица“ на Вермеер, както и още няколко негови картини. Място за всеки истински ценител на изкуството. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ден Амстердам – Лайден – Антверпен – Брюксел
Закуска. Отпътуване за Лайден, където се намира най-стария нидерландски университет и се ражда един от великите синове на страната – художникът Рембранд ван Рейн. Град, във който сградите са облечени в поезия, чиято мъдрост се разлива на талази по старинните улици. Един малък Амстердам, както го определят познавачите, но по-компактен, по-уютен и съхранил моралните си стойности. Продължаване за Белгия. Попътна спирка в Антверпен – диамантеното сърце на страната, градът на другия голям създател на монументални художествени платна – Питър Пол Рубенс. Всяка сграда и всяко място тук е белязано от неговото присъствие и гениалния размах на четката му. Пешеходна разходка из средновековната част на града с Кметството и Катедралата. Възможност за посещение на къщата музей на големия художник. Пристигане в Брюксел. Настаняване в хотел. Нощувка.
5 ден Брюксел
Закуска. Столицата на Белгия и на Европа – Брюксел, покорява сърцата на посетителите с изящните си средновековни къщи, модерни европейски сгради и изобилие от шоколад във всякакви разновидности. Неговото кралско величие се оглежда в архитектурата му – изискана, но не и разточително пищна; неговата духовност е в многото му галерии и музеи, съкровищници на изкуство; неговата модерност е в хармонично свързаните с него европейски институции, които пулсират в ритъма на новото време. Туристическа програма: Гран Плас – централния площад с елегантната сграда на Кметството, статуята на Манекена Пис, Кралския дворец. По желание – посещение на Кралския музей на изящните изкуства и на Музея на пивоварите. Връщане в хотела. Нощувка.
6 ден Гент – Брюж
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Гент и Брюж. Първа спирка в Гент – изтънчен средновековeн град с дантелена готическа архитектура и филигранна орнаментика на сградите, сред които особено внимание заслужават катедралата Сейнт Бааф – дом на удивителния шедьовър на Ван Ейк „Поклонение пред Мистичния агнец”, камбанарията Белфорт, замъка Гравенстейн и старото пристанище. Продължаване за романтичния Брюж, чийто исторически център е част от културното наследство на ЮНЕСКО. Една приказка от камък, разказана чрез кокетните средновековни сгради на площадите Маркт и Бург, от музеите, подслонили талантливите художествени творби на фламандските примитивисти, от каналите, в чиито води се отразява средновековната му история, свързана със съдбата на могъщи крале и изумително мъдри хора на науката. Следва круиз по каналите на Брюж /включен в цената на допълнителната екскурзия/. Връщане в Брюксел. Нощувка.
7 ден Люксембург – Брюксел - София
Закуска. Отпътуване за Люксембург. Разположена между живописната долина на Мозел и планинско-хълмистата област на Ардените, страната е колкото малка, толкова и интересна – има единствен по рода си политически статут на Велико Херцогство, скромното й население говори 3 езика и е мека на банковите и европейски институции. Туристическа програма в столицата Люксембург (UNESCO) – Катедралата Нотр Дам, Кметството, площад Гийом, паметника на Великата Херцогиня Шарлота, Двореца на Великия Херцог, Площада на Армията. По желание – посещение на казематите: мрежа от подземни проходи в скалата Бок, където някога се е издигал замъкът на графовете на Люксембург. Продължаване за летище Завентем, Брюксел, за полет на BULGARIA AIR Брюксел – София в 20.30 ч. Кацане на аерогара София в 23.55 ч.Цената включва:
 • самолетен билет София – Амстердам – София на BULGARIA AIR с включени летищни такси
 • 1 брой чекиран багаж до 23 кг + 1 брой ръчен багаж до 10 кг + дамска чанта/ малка раница
 • 6 нощувки със закуски, от които 3 – в района на Амстердам в хотел 4****, 3 – в Брюксел в хотел 4****
 • транспорт с автобус по време на туристическата обиколка;
 • всички трансфери;
 • еднодневна екскурзия до Ротердам, Делфт и Хага
 • туристическа програма в Амстердам, Лайден, Антверпен, Брюксел и Люксембург
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR
 • водач-екскурзовод от агенцията.
Цената не включва:
 • входните такси за посещаваните туристически обекти;
 • допълнителни екскурзии;
 • разходката с корабче в Амстердам;
Други:
Доплащане за: медицинска застраховка за лица между 70 и 85 г. – 25.00 лв.
единична стая – 510 лв.
градска такса в хотелите – ~2.00 -2.50 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепцията на хотела/.
Допълнителни мероприятия: еднодневна екскурзия до Заансе Сханс и Гитхорн с включен билет за круиз по каналите на Гитхорн: 59 EUR при мин. 20 туристи /цената включва транспорт, водач-екскурзовод, билет за круиз по каналите на Гитхорн, входните такси за някои от мелниците в Заансе Сханс се заплащат отделно и на място/
еднодневна екскурзия до Гент и Брюж с включен билет за круиз по каналите на Брюж: 57 EUR при мин. 20 туристи /цената включва транспорт, водач-екскурзовод, входните такси се заплащат отделно и на място/.
Забележка: заявяват се предварително и се заплащат с основния пакет
Пакети за: посещение на обекти, за които се налага предварителна резервация и закупуване на билети /заявяват се предварително и се заплащат с основния пакет/: Тъй като музеят Ван Гог и Рейксмюзиъм се посещават по едно и също време, трябва да се избере един от тях, поради което те са обособени в два отделни пакета.
ПАКЕТ 1: корабче по каналите на Амстердам, кулата Евромаст с включена такса резервация. ЦЕНА: 42 евро
ПАКЕТ 2: Рейксмюзиъм (без аудиогид, тъй като такъв може да се закупи на място без предварителна резервация), Музей Мауриц, кулата Евромаст, корабче по каналите на Амстердам с включена такса резервация. ЦЕНА: 86 евро
ПАКЕТ 3: Музей Ван Гог (без аудиогид, тъй като такъв може да се закупи на място без предварителна резервация), Музей Мауриц, кулата Евромаст с включена такса резервация. ЦЕНА: 85 евро
Намаление за: дете до 11.99 год. с двама възрастни на допълнително легло – 160 лв.
3-ти възрастен – 60 лв. Забележка: в хотела в Амстердам няма възможност за настаняване в тройна стая, поради което се налага доплащане за единична стая.
Начин на плащане: депозит – 800 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.
Минимален брой туристи: 30 туристи.Необходими документи:
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е 5% от крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12413


Може да разгледате и други предложения за Холандия
РЕЧЕН КРУИЗ ПО РЕЙН - ХОЛАНДИЯ И БЕЛГИЯ В СЕЗОНА НА ЛАЛЕТАТА
РЕЧЕН КРУИЗ ПО РЕЙН - ХОЛАНДИЯ И БЕЛГИЯ В СЕЗОНА НА ЛАЛЕТАТА
Маршрут: ХОЛАНДИЯ И БЕЛГИЯ
Дати:
Вид транспорт: Ферибот Ферибот
Цена от 2295.00 лв.
РЕЧЕН КРУИЗ ПО РЕЙН ХОЛАНДИЯ, ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, ШВЕЙЦАРИЯ
РЕЧЕН КРУИЗ ПО РЕЙН ХОЛАНДИЯ, ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, ШВЕЙЦАРИЯ
Маршрут: ХОЛАНДИЯ, ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, ШВЕЙЦАРИЯ
Дати:
Вид транспорт: Ферибот Ферибот
Цена от 2670.00 лв.

ЕТИКЕТИ:
самолетни екскурзия, самолетна екскурзия до холандия, самолетна екскурзиа до бенелюкс, самолетна екскурзия до белгия, бенелюкс със самолет, екскурзия до белгия, самолетна екскурзия до делфт, екскурзия до амстердам, екскурзия до холандия, екскурзия до нидерландия, екскурзия със самолет до брюж, екскурзия до люксембург, екскурзия до хага, самолетна екскурзия до гент, самолетни екскурзии, самолетна екскурзия до хага, самолетна екскурзия до антверпен, самолетни екскурзии 2024, екскурзия до белгия със самолет, екскурзия до брюж, екскурзия със самолет до хага, самолетна екскурзия до белгия, екскурзия до холандия със самолет, самолетна екскурзия до холандия, екскурзия до нидерландия със самолет, екскурзия със самолет до гент, екскурзия до делфт, самолетна екскурзия до нидерландия, екскурзия със самолет до люксембург, самолетна екскурзия до брюж 2024, самолетна екскурзия до люксембург, екскурзия до прага със самолет, екскурзия до брюксел, екскурзия със самолет до ротердам, екскурзия до антверпен, самолетна екскурзия до брюж, самолетна екскурзия до брюксел, екскурзия до ротердам, екскурзия със самолет до амстердам, самолетна екскурзия до ротердам, екскурзия до гент, екскурзия със самолет до брюксел, екскурзия със самолет до антверпен, екскурзия до ротердам, самолетна екскурзия до люксембург, самолетна екскурзия до амстердам, екскурзия до белгия 2024, самолетна екскурзия до ротердам
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах