Вашата оценка

ИТАЛИЯ - страна на вдъхновението и мечтите - ПОТВЪРДЕНА ГРУПА !!!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Италия





Програма
1 ден София – Липица
Отпътуване от София в 06.30 ч. от пл. Ал. Невски. Транзитно пътуване по маршрут Калотина – Ниш - Белград – Загреб – Любляна. Пристигане вечерта в словенската Липица. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Равена – Сан Марино - Римини
Закуска. Отпътуване за провинция Емиля Романя. Пристигане в Равена, известна с изящните си мозайки (UNESCO), от които най – старите са в Баптистерията на епископ Неон, Мавзолея на Гала Плачида и базиликата Сан Витале. Продължаване за Сан Марино. Туристическа програма в най – малката и древна република в света, кацнала на върха на Монте Титано. Разглеждане на базиликата Сан Марино, Палацо Публико. Време за разходка по крепостните стени с впечатляваща гледка към Апенините, Римини, долината и чак до Адриатическия бряг. Настаняване в хотел в курортния град Римини. Нощувка.
3 ден Римини – Дерута - Перуджа
Закуска. Отпътуване за Дерута, град разположен в долината на р.Тибър и известен център на майоликата, вид ръчно изработена керамика, много цветна и ярка, известна още от древността в мавританска Испания и Италия. Не случайно в последните модни колекции на известни дизайнери като Долче и Габана, са застъпени характерни средиземноморски мотиви от майолика керамиката. Посещение на най – стария музей за керамика в Италия, който се намира в манастира Св. Франциск. Продължаване за Перуджа. Разходка из историческия център на сърцето на областта Умбрия, където са съсредоточени пешеходната улица Ванучи, главният площад IV Ноември, Старият фонтан и Дворецът на магистратите. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
4 ден Сиена – Сан Джиминяно - Монтекатини Терме
Закуска. Отпътуване за областта Тоскана и Сиена – градът с готически дворци, каменни улици и гордо минало, известен с червения цвят на тухлените си къщи. Разходка из средновековната неповторима атмосфера на този магически град, която пренася посетителя в XII и XIII в. Интерес представляват Базиликата Сан Доменико, средновековната градска чешма Фонтебранда от 1050 г., Дуомо – причина за стара вражда между Флоренция и Сиена в надпреварата кой град има по – голяма и по – красива Катедрала, следва площад Кампо с Палацо Публико. Следваща спирка в каменния град Сан Джиминяно (UNESCO), типичен средновековен град, наричан още “градът на красивите кули”. Вечерта пристигане и настаняване в хотел в Монтекатини Терме, известен курорт с лечебните си термални води. Нощувка.
5 ден Флоренция – Монтекатини Терме
Закуска. Екскурзия до Флоренция – люлката на Ренесанса, която включва пешеходна обиколка /~2 ч./ с местен екскурзовод на бълг. език из историческия център (UNESCO): площад Дуомо и Катедралата Санта Мария дел Фиоре, Камбанарията - творба на Джото, Баптистерията (духовният център на града), площада на Синьорията (сърцето на градския живот), Палацо Векио, Галерия Уфици* /по желание предварителна резервация при сключване на договора за пътуване и на час за влизане (4.00 EUR) и беседа на бълг. език (8.00 EUR при мин. 25 туристи, 10.00 EUR при мин. 20 туристи)/ и Понте Векио, най – старият и известен мост в града, църквата Санта Кроче. Свободно време. Връщане вечерта в хотела в Монтекатини Терме. Нощувка.
6 ден Лука - Пиза – Болоня - Модена
Закуска. Отпътуване за Лука - родният град на Пучини. Разглеждане на катедралата Сан Мартино и площада на амфитеатъра, разходка по крепостните стени. Продължаване за Пиза. Разглеждане на площада на Чудесата с комплекса от известната наклонена кула,Катедралата, Баптистерията и Кампосанто. Отпътуване за Болоня. Разходка из красивия център, оформен от Площад Маджоре с базиликата Сан Петроний, посветена на светеца – покровител на града, площад Нептун и фонтана Нептун. Фотопауза на фона на “Целуващите се” кули. Настаняване в хотел в района на Болоня/Модена. Нощувка.
7 ден Модена - Маранело
Закуска. Този ден е посветен на известната марка спортни автомобили Ферари, най – предпочитаната и желана за притежание и шофиране, символ на добро материално състояние, но и на най - вече на тейния създател, известният конструктор на автомобили Енцо Ферари. По желание посещение на родната му къща в Модена и новоизградения до нея модерен комплекс, където са изложени най – известните му модели. В разположеното, в близост до Модена градче Маранело, се помещава централата на компанията и музеят Ферари. Предстои ви едно изключително преживяване в света на Ферари от първите исторически модели до последните модерни технологии и разработки за Формула 1 (необходима е предварителна резервация при сключване на договора за пътуване). Отпътуване за Милано – столицата на областта Ломбардия. Пристигане и начало на туристическата програма: Дуомо – шедьовър на готическата архитектура, Галерията Виктор Емануел II, сградата на Ла Скала. Настаняване в хотел. Нощувка.
8 ден Милано - Лаго ди Комо - Лугано
Закуска. По желание посещение на църквата Санта Мария деле Грацие, където в трапезарията се намира оригиналът на стенописа Тайната вечеря, изключителното произведение на Леонардо да Винчи, работил върху него в продължение на три години (необходима е предварителна резервация и заплащане при сключване на договора за пътуване, но не по – късно от 4 месеца преди отпътуване, за записалите се след този срок, резервацията подлежи на допълнително препотвърждение). Свободно време в Милано за разходка и шопинг. За останалите, които искат да видят нещо допълнително, предлагаме следобедна екскурзия срещу допълнително заплащане до езерата Комо и Лугано. Отпътуване за Комо – град - курорт край езерото Лаго ди Комо. Фотопауза и продължаване към езерото Лугано и за разположeния на бреговете му едноименен швейцарски град с италианска атмосфера, многобройни кафенета, слънчеви площади и павирани улички. Разходка из aристократичния крайезерен парк и Стария град с Катедралата Сан Лоренцо. Връщане в хотела в Милано. Нощувка.
9 ден Триест
Закуска. Отпътуване за Триест - едно от най - големите пристанища на Адриатика, което винаги е играло важна роля в развитието на града, който по времето на Австро – Унгарската империя е четвъртия по големина град в пределите на Империята. Именно от времето на Хабсбургското владение на града са и най - значимите исторически паметници. Интерес за туристите представляват централният площад на града Пиаца Унита със сградата на Кметството и Стоковата борса, Бастионът и Катедралата Сан Джуст, както и сръбската православна църква Св. Спиридон. С многовековната си и разнолика история, Триест се слави още и като град с легендарен произход, пребогато културно наследство и толерантност между различните народи, които живеят на територията му. Италианци вечерят в Словения, хървати прекарват уикенда по каменистите чисти плажове на Триест, а австрийците - веднъж стъпили на Площад Обединение на Италия, не искат да си тръгнат. На всеки ъгъл в Триест откриваш различна държава – скрита между планините и Адриатическо море. Посещение на двореца Мирамаре, разположен в околностите на града. Построен през XIX в. на бреговете на Триесткия залив от император Максимилян I и неговата съпруга Карлота и разполащ с парк, простиращ се на площ от 22 хектара. Продължаване за Словения. Настаняване в хотел. Нощувка.
10 ден София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 23.00 ч.



Цената включва:
  • 9 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Липица, 1 – в Римини, 1 – в Перуджа/околности, 2 – в Монтекатини Терме, 1 – в района на Болоня/Модена, 2 – в Милано, 1 – в Словения, туристическа програма, местен екскурзовод на български език за обиколката на Флоренция, водач от агенцията, мед. застраховка с покритие 10 000 EUR.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, екскурзията до Комо и Лугано – 25 EUR при мин. 20 туристи.
  • За информация предоставяме следните музейни такси:
  • Равена - Баптистерията на епископ Неон, Мавзолея на Гала Плачида и Базиликата Сан Витале - комбиниран билет 10.50 EUR. Групови отстъпки при мин. 20 туристи са валидни само с придружаващ местен екскурзовод. По желание доплащане за обиколка с местен екскурзовод на руски език – 6 EUR при мин. 30 туристи, Баптистерията дели Арианти – безплатен вход, Дерута – 7.00 EUR, за групи от мин. 8 туристи, за пенсионери нд 65 г., за младежи от 15-25 г. – 5.00 EUR, Пиза - Катедралата – безплатна, Баптистерията – 5.00 EUR, Кампо Санто – 5.00 EUR, музея - 5.00 EUR, Наклонената кула – 18.00 EUR, резервация за кулата – 2.00 EUR. За посещението на наклонената кула е необходимо да се направи предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване, както и предварително заплащане на общата сума от 20.00 EUR, което включва входната такса + такса резервация за час на влизане. Предупреждаваме ви, че резервацията е за точно определен час и при евентуално закъснение се губи резервирания час и съответно предварително платената сума, Сиена – Катедралата – 6.00 EUR, Палацо Комунале – изкачване на кулата – 6.00 EUR, Флоренция - по желание организирано посещение на Галерия “Уфици” – 6.50 EUR + 3.50 ЕUR ако има организирана изложба + 2.00 ЕUR за слушалки + 4.00 EUR за резервация на час на влизане + беседа на бълг. език 8.00 EUR при мин. 25 туристи, 10.00 EUR при 20 туристи/. Посещението е по желание и е необходима предварителна заявка при сключване на договора за организирано пътуване, църквата Санта Кроче – 5.00 EUR, за деца от 11-18 г. – 3.00 EUR, за групи от мин. 15 туристи, придружени с лицензиран екскурзовод – 3 EUR, Кулата Джотто – 6.00 ЕUR, Палацо Векио – 6.00 EUR, Баптистерията – 3.00 EUR, Лука - Катедралата Сан Мартино – безплатен вход, комбиниран вход музей, съкровищницата и Сан Джовани – 7.00 EUR, за групи от мин. 15 туристи – 5.00 EUR, Модена – къща-музей Енцо Ферари – 15.00 EUR, за студенти и възрастни над 65 г. - 13.00 EUR, същите тарифи и за музея Ферари в Маранело, комбиниран билет Модена+Маранело – 26.00 EUR, за студенти и възрастни над 65 г. - 22.00 EUR, аудио гид – 5.00 EUR за всеки музей, задължително предварителна резервация за групи, Милано - Ла Скала – 6.00 EUR, за групи – 4.00 EUR, за ученици – 2.50 EUR, Катедралата – безплатно, изкачване на покрива с асансьор – 12.00 EUR, за деца и пенсионери – 6 EUR , по стълбището – 7.00 EUR, за деца и пенсионери – 3.50 EUR, Баптистерията Сан Стефано – вход безплатен, Баптистерията Сан Джовани – 4.00 EUR, Съкровищница – 2.00 EUR, Тайната вечеря в църквата Санта Мария деле Грацие – 20 EUR (необходима е предварителна резервация и заплащане при сключване на договора за пътуване, но не по – късно от 4 месеца преди отпътуване), за записалите се след този срок, резервацията подлежи на допълнително препотвърждение)., Триест - дворецът Мирамаре – 4.00 EUR, за младежи от 18 – 25 г. - 2 EUR, за деца под 18 г. и възр. над 65 г. – вход безплатен, доплащане за местен екскурзовод с превод от водача – 4.00 EUR.
Други:
Доплащане за: единична стая – 345 лв.,градска такса в хотелите в Италия (заплаща се директно в хотела) – от 1-3 EUR на турист на ден, при недостигнат мин.брой от 45 туристи и при записани не по – малко от 35 тур. – 90 лв.
Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни в стая – 150 лв.
Начин на плащане: депозит – 30% от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Минимален брой туристи: 45 туристи.
Необходими документи: задграничен паспорт или лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания


Оферта № Е10341


Може да разгледате и други предложения за Италия
ИТАЛИЯ – очарованието на италианските езера с включени всички посещения
ИТАЛИЯ – очарованието на италианските езера с включени всички посещения
Маршрут: София – Постойна - езерото Изео – Изео – Монте Изола - езерото Комо - Комо - Беладжо - Тремезо - езерото Маджоре - Боромеови острови - Изола Бела - Изола Мадре - Изола Пескатори - Езерото Гарда - Бардолино - Пунта Сан Виджилио - Сирмионе - Любляна - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 985.00 лв.
ИТАЛИЯ – Тосканските красавици и Чинкуе Тере! Флоренция 
– цветето на Ренесанса, ослепителната Сиена, тайнствената 
Пиза и Чинкуе Тере – петте градчета на любовта
ИТАЛИЯ – Тосканските красавици и Чинкуе Тере! Флоренция – цветето на Ренесанса, ослепителната Сиена, тайнствената Пиза и Чинкуе Тере – петте градчета на любовта
Маршрут: София – Болоня – Монтекатини Терме – Сан Джиминяно – Сиена – Чинкуе Тере – Флоренция - Пиза - Пистоя - Болоня - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1395.00 лв.
ОСТРОВ СИЦИЛИЯ! Десет причини да се влюбиш! Обиколна програма, самолет! Възможност за круиз до остров Малта
ОСТРОВ СИЦИЛИЯ! Десет причини да се влюбиш! Обиколна програма, самолет! Възможност за круиз до остров Малта
Маршрут: София – Катания – Сиракуза – ферибот – Ла Валета /остров Малта/ - Сиракуза - Вила Романа дел Казале - Агридженто – Палермо – Чефалу – Месина – Таормина – Етна – Катания - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1790.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах