ГEРМАНИЯ и ЧЕХИЯ - най – доброто от Саксония и южна Бохемия!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Германия




 

Програма
1 ден София – Берлин
Отпътуване от летище София в 12.05 ч. с полет на BULGARIA AIR. Кацане в Берлин в 13.20 ч. Трансфер и начало на туристическата обиколка в Берлин – град на вече несъществуващата „Берлинска стена” и на внушителната Бранденбургска врата. Разглеждане на историческия център със сградата на Райхстага, красивите площади Жендарменмаркт и Александерплац. Настаняване в хотел. Свободно време за почивка. А тези, които искат да се насладят на атмосферата на града и да вкусят от неповторимия му чар могат да се качат на корабче по водите на р. Шпрее, да се разходят под липите на булевард Унтер ден Линден или да опитат халба или две берлинско пиво, гарнирано с вкусен шницел или наденички. Нощувка.
2 ден Берлин – Потсдам - Дрезден
Закуска. Посещение на Острова на музеите или разходка с лодка по р. Шпрее. Островът на музеите е остров на р. Шпрее, на който се намират пет световноизвестни музея, съхраняващи богати колекции от исторически артефакти и произведения на изкуството от различни епохи. Несъмнено най – известният музей е Пергамон музеум, където се съхранява една от най - богатите колекции, свързани с изкуството на Античността /входните такси се заплащат отделно и на място/. Отпътуване за Потсдам. Туристическа програма, която включва сградата на Старото кметство и университета, Бранденбургската врата и църквата Св. Николай. Обиколката продължава с посещение на Сансуси. Дворецът, известен като един от най - изящните в Германия, е творение на Георг фон Кнобелсдорф и е построен по заповед на Фридрих Велики. След построяването си дворецът бързо придобива славата на един от най - красивите и пищни дворци в Европа. Любимо място за отдих на великия пруски владетел, Сан Суси е посещаван от някой от най - бележитите имена на века. Фридрих обичал да беседва с приятеля си Волтер, разхождайки се в градините на двореца. Продължаване за Дрезден. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Дрезден
Закуска. Начало на обиколка в историческата столица на провинция Саксония. В годините на своето величие, по времето на династията Ветин, градът е един от най - красивите в Европа. По това време, разположеният на бреговете на р. Елба град, получава прозвището „Северната Флоренция“. Още в началото на XVIII в. бароковият град се прославя, благодарение на прочутия дворец на своите владетели, изящният Цвингер, бароковата църква Фрауенкирхе, Земперовата опера, в която са поставяни редица премиери на Рихард Вагнер и Рихард Щраус и още много шедьоври на бароковата архитектура. Въпреки разрушенията, причинени през Втората световна война, днес вследствие на редица мащабни проекти градът е възвърнал част от своето великолепие. През свободното време, може да се посети галерията Цвингер – една от най - богатите художествени галерии в света, съдържаща богата колекция от картини на Рафаело, Тициан, Рубенс, Ван Дайк, Дюрер и др. Нощувка.
4 ден Дрезден - Лайпциг – Дрезден
Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия до Лайпциг – център на немското изкуство и култура, модерни постройки, смесени с исторически сгради, известен със своите галерии, музеи, забележителности и атракции. Обиколката включва - църквата Св. Николай, главният площад, сградата на старото Кметство, църквата Св. Тома, в която капел майстор е бил самият Йохан Себастиан Бах и в която днес се намират тленните останки на великия композитор. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ден Дрезден – Прага – Конопище - Ческе Будейовице
Закуска. Отпътуване за Прага. Пристигане и начало на туристическа програма: пешеходна обиколка – Храдчани, Карлов мост, Старе место, Кметството с астрономическия часовник Орлой, улица Целетна. Кратко свободно време и отпътуване към прочутия замък на ерцхерцог Франц Фердинанд – Конопище, където ще се насладите на пищния интериор и ще видите богатата оръжейна и ловна колекция на херцога. Продължаване за южна Бохемия и градчето Ческе Будейовице, разположено в центъра на долината на р. Вълтава. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден Ческе Будейовице – Чески Крумлов - дворецът Хлубока
Закуска. Отпътуване за Чески Крумлов - едно от най – красивите градчета в Чехия. Градът е известен с своята добре запазена стара част, където могат да се видят сгради от различни епохи, в различни стилове. Красивият стар град е доминиран от внушителния силует на втория по големина дворец в страната. Посещение на Стария град (UNESCO) и свободно време. Денят продължава с посещение на една от перлите на Южна Чехия - замъка Хлубока. Построен като крепост още през XIII в., дворецът Хлубока се променя постепенно през вековете за да се превърне през XVIII в. в един от най - пищните барокови дворци в Чехия, а може да се каже и в цяла Централна Европа. Освен с пищния си наподобяващ замъка Уиндзор екстериор, дворецът Хлубока пленява туристите и с богатата си интериорна декорация. Връщане в Ческе Будейовице. Свободно време за разходка в центъра на града. Нощувка.
7 ден Ческе Будейовице – Требон – Индржихув Храдец – Зноймо – Прага
Закуска. В този последен ден на чешка територия, ще имате възможност да се насладите на още много прекрасни пейзажи и на три не толкова известни, но очарователни града. Ще видите китния Требон с неговата запазена стара архитектура, Индржихув Храдец с третия по големина дворец в Чехия (само отвън, без посещение) и прекрасните му барокови църкви, и един от най - значимите градове в Южна Моравия – Зноймо. Ще имате достатъчно свободно време, за да се полюбувате на красивите кътчета, които програмата предлага, да се разходите по калдъръмените улички на трите градчета и да вкусите с наслада някои от местните специалитети в компанията на студено чешко пиво. Отпътуване за Прага. Настаняване в хотел. Нощувка.
8 ден Прага - София
Закуска. Трансфер до летището за полет за София в 12.00 ч. Кацане на аерогара София в 14.40 ч.



Цената включва:
  • самолетен билет София–Берлин–Прага-София на авиокомпания BULGARIA AIR, летищни такси
  • 1 брой чекиран багаж до 23 кг + 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см + дамска чанта/раничка
  • транспорт с автобус по време на туристическата обиколка
  • трансфер летище-хотел-летище
  • 7 нощувки със закуски, от които 1 - в Берлин в хотел 3***, 3 – в Дрезден в хотел 3***, 2 – Чешки Будейовице в хотел 4****, 1 – в Прага в хотел 4****
  • туристическа програма: обиколка на Берлин, Потсдам, Дрезден, Прага, Чески Крумлов, разходка в Требон и Зноймо, посещение на замъка Конопище, замъка Хлубока, Индржихув Храдец (отвън)
  • водач от агенцията
  • медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 EUR за туристи до 70 г.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти
  • екскурзията до Лайпциг – 40 EUR при мин. 20 туристи (цената включва транспорт, туристическа програма, входните такси се заплащат отделно)
Други:
Доплащане за: медицинска застраховка за туристи от 70 г. до 85 г. – 15 лв.
единична стая - 365 лв.
градска такса в хотелите – от 1.00 - 4.00 EUR на турист на ден /заплаща се на рецепцията на хотелите/
повишение на горивни и транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/.
Намаление за: дете до 11.99 год. с двама възрастни в стая на допълнително легло – 220 лв.
3-ти възрастен на допълнитено легло – 40 лв.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане: депозит – 600 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12323


Може да разгледате и други предложения за Германия
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
Маршрут: София – Кран - Ватенс - Инсбрук - Мюнхен - Щутгарт - Хайделберг - Шварцвалд - Гутах - Фрайбург - Колмар - Европа парк - Вадуц - Верона - Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1670.00 лв.
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски 
Алпи
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски Алпи
Маршрут: София – Постойна/Кран - Сирмионе - Бардолино - Зеефелд – Инсбрук – Ватенс – Гармиш Партенкирхен - Болцано – Мерано – Кортина д’Ампецо - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1270.00 лв.
ГЕРМАНИЯ - Долината на р. Рейн и Баварските замъци - автобусна програма
ГЕРМАНИЯ - Долината на р. Рейн и Баварските замъци - автобусна програма
Маршрут: София – Загреб - Мюнхен - Нюрнберг - Бамберг – Франкфурт – Кобленц – Бон - Кьолн - Долината на река Рейн - Хайделберг – Боденско езеро – Остров Майнау - Баварските замъци – Тирол - Блед - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1560.00 лв.
ГЕРМАНИЯ – Долината  на река Рейн – Комбинирано пътуване 
със самолет и автобус
ГЕРМАНИЯ – Долината на река Рейн – Комбинирано пътуване със самолет и автобус
Маршрут: София – Франкфурт – Кобленц - Бон - Кьолн - Долината на река Рейн – Хайделберг – Боденско езеро – остров Майнау - Баварските замъци – Тирол - Блед - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1680.00 лв.
ГЕРМАНИЯ - Бавария и нейните замъци
ГЕРМАНИЯ - Бавария и нейните замъци
Маршрут: София – Кран – Баварските Алпи – Тиролски Алпи – Баварските замъци Линдерхоф – Нойшванщайн – Боденското езеро – остров Майнау - Мюнхен – езерото Химзее – Кран – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1050.00 лв.
ГЕРМАНИЯ и АВСТРИЯ – Баварски замъци и величествен Тирол
ГЕРМАНИЯ и АВСТРИЯ – Баварски замъци и величествен Тирол
Маршрут: Пазарджик - София – Любляна – езерото Химзее – Мюнхен – Боденското езеро – остров Майнау – Баварските Алпи – Баварските замъци Нойшванщайн и Линдерхоф – Тиролски Алпи – Инсбрук – Ватенс – Загреб – София - Пазарджик
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 985.00 лв.