Вашата оценка

Самолетна екскурзия до Ливан с включени всички екскурзии и 2 обяда

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
01.05.2024
ограничени места
2565.00 лв. Резервирай


Програма
1 ден София – Истанбул - Бейрут
Полет на авиокомпания Turkish Airlines в 09.25 ч. за Истанбул. Кацане в 10.50 ч. Следващ полет в 12.25 ч. за Бейрут. Кацане на летище „Рафик Харири“ в 14.15 ч. Посрещане на летището от представител на местната агенция. Трансфер и настанявяне в хотел. Свободно време за разходка, почивка и първи впечетления от ливанската столица. Нощувка.
2 ден екскурзия /включена в пакетната цена/ до Тир - Магдуш – Сайда
Закуска. Отпътуване за град Тир - известен днес като Сур, който се намира в Южен Ливан. Името на града означава скалист остров. Разположен е на брега на Средиземно море, на 70 км от Бейрут и на 22 км северно от границата с Израел, като историческата част на града се намира на естествено защитен полуостров. Тир е основан около 2750 г. пр.н.е. и през античността е един от основните финикийски градове. И до днес тук са съхранени внушителни руини от римски крепости, античен стадион и некропол /включени в списъка на ЮНЕСКО/. Обиколка на археологическия обект. Продължаване за Магдуш, където е кулата, до която се счита, че Дева Мария е чакала Иисус, докато той се е молел в Сидон. Посещение на пещерата-светилище Мантара, случайно открита през 1726 г. от овчар. Тя е място за поклонение заради намерената там икона на Дева Мария от VII в. Следващата спирка е в съвременния град Сайда, по-известен като древния Сидон или града, наричан в древността - “Кралицата на моретата”. Днес Сайда е третият по-големина град в Ливан, важно пристанище и градски център в южната част на страната. Подобно на Бейрут, Сидон е древен град с повече от четири хиляди години история. Благоприятното му разположение на бреговете на Средиземно море, става причина за неговото бързо развитие и налагане като основен търговски център по времето на финикийците. Водещата роля на града се запазва и след завладяването на финикийските територии от персийската династия на Ахеменидите. Тогава градът е едно от главните пристанища на Персия, където империята започва да гради своя флот, който по-късно ще бъде използван във войните с Египет и Древна Елада. През следващите векове, изпълнени с повратни моменти и смяната на различни владетели, градът запазва статута си на важно търговско пристанище. Днес градът е и обект за посещение на множество туристи. Посещение на крепостта-замък от времето на кръстоносците, разположена на брега на морето. Следва разходка през стария Мамлук сук (пазар), посещение на Музея на сапуна, както и на кервансарай Хан Ел Франж. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.
3 ден екскурзия /включена в пакетната цена/ - Бейрут /обиколка/ - Дейр ел Камар - Бейтедин
Закуска. Пълен туристически ден /всички посещения включени в пакетната цена/. Начало на туристическата обиколка на Бейрут /включена в пакетната цена/ - магнетичната столица на Ливан. Град с 5000-годишна история, преминал през периоди на възход и падение, град доскоро раздиран от ужасите на гражданската война и почти сринат до основи, преживял експлозия от амониев нитрат през 2020 г., но и възкръснал от пепелищата, модерен, динамичен, опияняващ и очароващ. Всичко това е Бейрут! С характерния си ориенталски чар, примамващи кафенета, модерна архитектура, исторически паметници и гастрономически изкушения, така характерни за Ориента, както и с гостоприемството на неговите жители, рядко срещано на други места по света, Бейрут е място, което трябва да се посети на всяка цена. Денят започва с посещение на централната част на Бейрут и разходка из пешеходната зона или квартал „Солидер“ – едно от най-живописните и изпълнени с живот места в града. Следва запознаване със сунитската джамия Мохамед ал Амин, наричана още „Синята джамия“, разположена в центъра на Бейрут, както и с маронитската катедрална църква „Св. Георги“, чиято архитектура и вътрешна декорация са вдъхновени от римската базилика „Санта Мария Маджоре“. Обиколката продължава с посещението на Националния музей на Ливан, построен 1937 г., излагащ антики и съкровища от различни епохи, намерени на територията на страната. Отпътуване на юг от Бейрут по крайбрежната магистрала. Следва преминаване и спирка за кратка разходка в Дейр ел Камар – живописно селце, кацнало на стръмните склонове на планината, отличаващо се със снежно белите си къщи, родно място на много известни личности: художници, писатели и политици, известно и като столицата на емирите. Обяд в местен ресторант. Пристигане в Бейтeдин и посещение на едноименния Дворец - един от най-красивите и популярни примери за ориенталска архитектура, независимо, че е построен от Емир Бехир в началото на XIX в. Красивите арки, галерии и изтънчената им украса от знаменити майстори радват посетителите от цял свят. Той е и резиденция на ливанските президенти. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.
4 ден екскурзия /включена в пакетната цена/до Джейта Гротто – Джуние – лифт до храма Хариса – Библос
Закуска. Отпътуване за Джейта Гротто или пещерата Джейта. Ще се озовете пред един от най-ярките национални символи на Ливан! От незапомнени времена, сред тишината и спокойствието на вечността се намира система от отделни, но взаймосвързани карстови варовикови пещери с дължина около 9 км, които се съревновават за място сред новите седем чудеса на света. Разглеждане на горната пещера и при добри метереологични условия разходка с малка лодка в долната пещера. Продължаване за Джуние, откъдето групата ще се изкачи до местността Хариса и храма на св. Богородица. Статуята ѝ се издига високо над града и от нея се разкрива незабравима панорама към залива на Бейрут и този на Джуние. Статуята на Дева Мария е обект на посещение както от християни, така и от мюсюлмани. Районът около нея е заобиколен от храмове и църкви на различни християнски деноминации. Тук ще можете да направите снимки и на вековното кедрово дърво – символ на Ливан. Групата ще слезе от върха към Бейрут с лифт, от който се открива великолепна гледка към крайбрежието и северните квартали. Отпътуване в посока Библос или Джубейл, живописно разположен на брега на Средиземно море. Съществува от VIII хилядолетие пр.н.е. и е бил един от главните градове на древна Финикия. Известен с това, че доставя египетски папирус в Древна Гърция, а от името му произхожда и названието на книга в гръцки език. По време на владичеството на египетските фараони през III и II хилядолетие пр.н.е. е търговска и религиозна столица на финикийското крайбрежие. Той е родина на първата линейна азбука, предшественик на всички съвременни. Там е открит и най-старият известен финикийски надпис върху саркофага на библоския владетел Ахирам. Всъщност Библос е най-старият средиземноморски град, който не е обитаван без прекъсване от основаването си до наши дни. Посещение на Замъка на кръстоносците. Следва влизане в базара (сук) на Библос с възможност за закупуване на сувенири. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.
5 ден Бейрут – екскурзия /включена в пакетната цена + обяд с чаша вино/ до долината Бекаа – Баалбек (градът на Слънцето) – Анджар
Закуска. Екскурзия /включена в пакетната цена/ до долината Бекаа – Баалбек – Анджар. Отпътуване на изток от Бейрут, в посока долината на Бекаа, която е сгушена между красиви селца, руини и винарни, разположена между двете най-високи в Ливан планински вериги. Славата ѝ се дължи и на древната история и множество културно-исторически паметници. Несъмнено най-прочут от тях е древният град Хелиуполис край съвременния град Баалбек. В покрайнините на града се намира един от най-значимите паметници, съхранени от времето на Римската империя, в чиито храмове са почитани Юпитер, Венера и Меркурий. Въпреки прочутите храмове на трите божества, в наши дни учените знаят, че районът на Баалбек е имал славата на религиозно средище хиляди години преди Римската империя, а неговото изграждане и мистично предназначение остават забулени в забравата на времето. Програмата предвижда посещение на храмовете на Юпитер и Бакхус, които със своите размери засенчват повечето запазени до наши дни храмове от епохата на античността и се отличават с високото качество на своята декорация. Там за своята вяра е загинала и св. Варвара. Маршрутът продължава с кратка спирка на руините на град от епохата на Умаядите до съвременния Анджар (в превод означаващ „бягаща река”, но и известен като „Гостоприменият дом на арменците“). Обяд в местен ресторант с включена минерална вода, безалкохолно и чаша вино от най-известната в Ливан винарна „Ксара“, която е една от най-старите винарски изби в Ливан. Тя се намира в гр. Захле – главния град на долината Бекаа. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.
6 ден Бейрут – Истанбул - София
Закуска. Свободно време за разходка, шопинг и индивидуално опознаване на ливанската столица. Трансфер от хотела за летището. Полет в 15.35 ч. за Истанбул. Кацане в 17.35 ч. Полет за София в 19.05 ч. Кацане на аерогара София в 20.20 ч.



Цената включва:
  • самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES с летищни такси
  • 1 брой чекиран багаж до 30 кг и 1 брой ръчен до 7 кг
  • 5 нощувки със закуски в Бейрут в хотел The Parisian Plaza 4****/The Parisian hotel 4**** или подобен
  • 1 обяд в местен ресторант в Дейр ел Камар
  • 1 обяд с минерална вода, безалкохолно и чаша вино в местен ресторант в района на Анджар
  • всички трансфери от/до летището
  • туристическа програма на български език
  • еднодневна екскурзия до Тир - Магдуш – Сайда
  • еднодневна екскурзия Бейрут /обиколка/ с посещение на Националния музей - Бейтедин - Дейр ел Камар
  • еднодневна екскурзия до Джейта Гротто – Джуние – лифт до храма Хариса – Библос
  • еднодневна екскурзия до долината Бекаа – Баалбек (градът на Слънцето) – Анджар
  • местен екскурзовод на български или на руски език с превод от водача на групата
  • водач-представител от агенцията
  • медицинска застраховка „Помощ при пътуването“ с покритие 10 000 EUR
Цената не включва:
  • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 35 EUR /заплащат се с основния пакет/
Други:
Намаление за: 3-ти възрастен на допълнително легло - 30.00 лв.
Доплащане за: медицинска застраховка за лица над 70 г. до 85 г. – 12.00 лв.
единична стая – 360 лв.
повишение на летищни, транспортни такси и обменен курс /обявява се 20 дни преди отпътуване/
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 6 дни преди началната дата.
Необходими документи: международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след крайната дата на екскурзията. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Ливан.
Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус
Начин на плащане: депозит – 800 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12494



ЕТИКЕТИ:
самолетни екскурзии 2024, екскурзии със самолет 2024, самолетна екскурзия до анджар 2024, екскурзия до ливан със самолет, самолетна екскурзия до ливан, екскурзия до анджар със самолет 2024, екскурзия до ливан със самолет 2024, самолетна екскурзия до хариса 2024, самолетна екскурзия до ливан 2024, самолетна екскурзия до тир 2024, самолетна екскурзия до бейрут, екскурзия до сайда със самолет, самолетна екскурзия до тир, самолетна екскурзия до джейта гротто, самолетна екскурзия до джейта гротто 2024, самолетна екскурзия до баалбек 2024, екскурзия до тир със самолет, екскурзия до джейта гротто със самолет 2024, екскурзия до тир със самолет 2024, самолетна екскурзия до долината бекаа, самолетна екскурзия до сайда, екскурзия до сайда със самолет 2024, самолетна екскурзия до сайда 2024, екскурзия до джейта гротто със самолет, екскурзия до библос със самолет, самолетна екскурзия до библос, екскурзия до библос със самолет 2024, самолетна екскурзия до библос 2024, екскурзия до анджар със самолет, самолетна екскурзия до баалбек, екскурзия до долината бекаа със самолет 2024, самолетна екскурзия до долината бекаа 2024, екскурзия до баалбек със самолет, екскурзия до бейрут със самолет 2024, екскурзия до хариса със самолет, самолетна екскурзия до хариса, екскурзия до долината бекаа със самолет, екскурзия до хариса със самолет 2024, самолетна екскурзия до бейрут 2024, самолетна екскурзия до анджар, екскурзия до баалбек със самолет 2024, екскурзия до бейрут със самолет
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах