Вашата оценка

Екскурзия до остров Крък и полуостров Истрия с автобус. Автобусна екскурзия до Хърватия - остров Крък и полуостров Истрия

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Хърватия




Опитайте нещо ново и различно, почувствайте красотата, духа и традициите на Истрия и Средиземноморието ... Пътищата през лозя, маслинови горички и зелени поляни ще ви отведат до живописни малки градчета във вътрешността на Истрия и до красиви туристически дестинации, разположени по крайбрежието на полуострова.


Програма
1 ден София – Загреб
Отпътуване в 07.00 ч.от пл. „Ал. Невски” в София. Пристигане в Загреб вечерта. Туристическа програма в историческия Горен Град - църквите Св. Марко, Св. Екатерина, Катедралата, Парламента, Двореца на правителството и оживения булевард Бан Йелачич. Загреб е един от най - старите градове в Европа и все още една от най - младите европейски столици. Съвременен Загреб е представен в Долната част на града, където се намират множество театри, магазини, музеи и кафенета. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Загреб – Нац. парк Плитвички Езера – Остров Крък
Закуска. Отпътуване за Плитвички езера. Най-красивият Хърватски национален парк и един от най - красивите паркове в света представлява комплекс от 16 красиви, малки и големи кристални синьо-зелени езера, които преливат едно в друго чрез пенести водоскоци и водопади ... Наред с езерата, в непосредствена близост до каскадите, са направени малки горски пътеки и дървени мостове, а с лодка гостите могат да прекосят най-голямото езеро Koзяk. Националният парк Плитвички езера се посещава от около един милион посетители годишно, а благодарение на своята красота, е вписан в регистъра на ЮНЕСКО за световно природно наследство. След разглеждане на забележителностите, маршрутът продължава за остров Крък – най- големият из между 1183-те, осеяли Хърватското крайбрежие острови. Пристигане и пешеходна разходка из старата част на град Крък, заобиколена от останки от римски крепостни стени, сред които внушително се извисяват Катедралата Възнесение Богородично, църквата Св.Киврин, посветена на светеца - покровител на града /разглеждане отвън/ и Часовниковата кула. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.
3 ден Опатия – Пула - Пореч
Да опознаем малките местенца от голямата история Закуска. Отпътуване за полуостров Истрия и Опатия – най - модерният морски курорт на Австро-Унгарската империя. Нейната крайбрежна алея предоставя зашеметяваща гледка към бреговата линия. В продължение на повече от 160 години красивите паркове на Опатия, австрийските вили, морската алея и примамливите плажове, са привличали посетители от всички краища на света. Свободно време за кратка разходка покрай брега, почивка в местно кафене и наслаждаване на пейзажа от всички страни. Следваща спирка в римския град Пула. Панорамата, която се разпростира до острова на Црес, спира дъха. Разглеждане на величествения Римски амфитеатър, построен изцяло от местен варовик и проектиран да приюти до 20 000 зрители, които да наблюдават кървавите гладиаторски състезания, състояли се там. Впечатление правят пищно украсените колони и фризове на Триумфалната арка на Серги, построени през 27 г. пр. Хр. Продължаване за Пореч, където е предвидено посещение на Еуфразиевата базилика (UNESCO), улица Декуманус и площад Марафор. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.
4 ден Лимски канал – Ровин - Mотовун
Намери вдъхновение за душата си, там където хълмовете срещат морето! Закуска. Свободно време за плаж и разходка. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Лимски канал -Ровин-Мотувун. Отпътуване с автобус за Лим. Този речен канал, който е обявен за „специален морски резерват” и „място на невиждана красота”, е доказателство за климатичните промени и геоложката еволюция на Истрия. Със своите ярко зелени води и разнообразна растителност, този канал е един от най-впечатляващите на Адриатическото крайбрежие. Спирка за фотопауза. Продължаване за Ровин. Начало на разходката по тесните улички и площадчета, очаровани от красотата на старите каменни къщи, които сякаш са се облегнали една на друга върху склоновете под църквата Св.Еуфемия. Ренесансовите градски стени, служили някога за защита, сега са частично съхранени и представляват южната и северната част на стария град....Жул Верн, бащата на фантастиката, в търсене на уникални места за романите си, избира Ровин като определяща дестинация за някои глави от неговия роман - „Матиаш Шандор“. По същия начин много писатели са били пленени от Ровин и неговата забележителна красота. В интерес на истината много документи, написани през последните векове, могат да бъдат определени като малки пътеводители. Това древно селище (III в.) е открито от Aнонимус от Равена в началото на VIII век. Точно както и в миналото, пътешествениците са привлeчени от неизчерпаемата красота, която накарала и един Римски хроникьор да напише – “В Истрия римският благородник се чувства по-близо до боговете”. Последната спирка през този ден е в Мотовун. Това прекрасно място има средновековен вид, тъй като е построено върху останките на замък на върха на острова. Освен заради богатата си история и традиции, живописната атмосфера и незабравима панорамна гледка, която включва километри от пейзажа на Истрия, градът е посещаван от множество туристи и заради многобройните културни събития, като филмови, музикални и танцови фестивали, театрални и литературни сбирки, организирани там.. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден Пореч – Нац. парк Бриони
Закуска. Свободно време за плаж и разходка до обяд. По желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия. Отпътуване с автобус за Фазана, оттам се отплава с кораб за Националния парк Бриони, който може да ни разкаже една история за красота и лукс, датираща отпреди две хилядолетия и половина. Древни Римски вили, илирийски крепости, византийски дворци, средновековни църкви и най -накрая луксозната резиденция на Президента, посещавана от едни от най-могъщите политици и известни личности на XX-ти век. Частните курорти на Югославския президент Тито са били затворени за посетители от десетилетия. Несравнимите природни красоти и идеалният средиземноморски климат допринасят за едно допълнително усещане за изключителност. Островът е населен от значителен брой екзотични животни и растения от цял свят. Полудневната екскурзия включва посещение на остров Вели Брион – най - големият остров от 14-островния архипелаг. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 ден Пореч – София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 23.30 ч.



Цената включва:
  • транспорт с автобус
  • 5 нощувки със закуски и 4 вечери в хотели 3***, от които 1 – в Загреб, 1 – на о-в Крък/Црквеница, 3 – в района на Пореч
  • туристическа програма – посещение на Загреб, Плитвички езера, град Крък, Опатия, Пула и Пореч
  • медицинска застраховка с покритие 5000 EUR
  • водач от агенцията.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма и градска такса в хотелите ~1.5 – 2.00 EUR /заплаща се директно на рецепцията/
Други:
Доплащане за: единична стая – 135 лв.
медицинска застраховка за туристи над 65 г. – 8 лв., за туристи над 75 г. – 24 лв.
при недостигнат мин.брой от 30 туристи и при записани не по – малко от 25 тур. – 45 лв. /заплаща се с основния пакет/.
повишение на транспортни разходи - 35 лв.
Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни на допълнително легло – 80 лв.
3-ти възрастен на допълнително легло – 20 лв.
Допълнителни екскурзии: полудневна екскурзия до Национален парк Бриони – 15 EUR при мин. 20 туристи, входната такса и лодка за Национален парк Бриони се заплащат отделно и на място.
еднодневна екскурзия до Лимски канал, Ровин и Мотовун - 25 EUR при мин. 20 туристи, входните такси се заплащат отделно и на място.
Информация за музейните такси: Пореч – Еуфразиева Базилика с достъп до Епископската резиденция и Камбанарията – възрастни: 50 HRK, деца и студенти – 25 HRK, Ровин – Църквата Св. Еуфемия (качване на камбанарията) – 50 HRK, индивид. цена за учащи до 26 г. срещу предоставяне на студенска карта и и цена за група при мин. 25 туристи – 25 HRK, Мотовун – изкачване с автобусче до крепостта и връщане – общо ~25 HRK, Бриони – за м. май за група от мин. 25 туристи - 180 HRK, за деца от 07-18 г. – 160 HRK, за пенсионери над 65 г. – 160 HRK, за м. септември за група от мин. 25 туристи - 220 HRK, за деца от 07-18 г. – 200 HRK, за пенсионери над 65 г. – 200 HRK, индивидуални цени – за м. май - 200 HRK, за деца от 07-18 г. – 100 HRK, за пенсионери над 65 г. – 180 HRK, за м. септември - 270 HRK, за деца от 07-18 г. – 220 HRK, за пенсионери над 65 г. – 200 HRK; Плитвички езера: период 01.04. – 31.05.2022 г. и от 1.10. – 31.10.2022 г.: - билет за възрастен индивидуална цена – 180 HRK, за група възрастни – 160 HRK, за студенти – индивидуална цена 110 HRK, за деца до 7 г. – безплатно, за деца (от 7 – 18 г.) – индивидуална цена 50 HRK, от 01.06.-30.09.2022 г. - билет за възрастен индивидуална цена – 300 HRK, за група възрастни – 250 HRK, за студенти – индивидуална цена 200 HRK, за деца до 7 г. – безплатно, за деца (от 7 – 18 г.) – индивидуална цена 120 HRK.
Срок за уведомление при недостигнат мин.брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане: депозит – 200 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Отстъпка за редовни клиенти: 3% върху пакетната цена в двойна стая. Същата отстъпка важи и за резервации чрез оторизираните агентски бюра.Използвани транспортни средства по програмата: автобус
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12134


Може да разгледате и други предложения за Хърватия
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
Маршрут: София – Кран - Ватенс - Инсбрук - Мюнхен - Щутгарт - Хайделберг - Шварцвалд - Гутах - Фрайбург - Колмар - Европа парк - Вадуц - Верона - Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1670.00 лв.
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски 
Алпи
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски Алпи
Маршрут: София – Постойна/Кран - Сирмионе - Бардолино - Зеефелд – Инсбрук – Ватенс – Гармиш Партенкирхен - Болцано – Мерано – Кортина д’Ампецо - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1270.00 лв.
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити Други 
подобни планини няма никъде другаде
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити Други подобни планини няма никъде другаде
Маршрут: София – Постойна - Мадона ди Кампильо - Тренто – Мерано – Малга Чиапела - Мармолада – Пунта Рока – Каназей – Предацо – Байта Гардоне - Драконово яйце - Моена - Триест – Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1390.00 лв.
Всички прелести на ХЪРВАТИЯ и ЧЕРНА ГОРА – адриатическа 
магия и паметници на ЮНЕСКО
Всички прелести на ХЪРВАТИЯ и ЧЕРНА ГОРА – адриатическа магия и паметници на ЮНЕСКО
Маршрут: София - Ниш - Златибор – Подгорица – остров Свети Стефан - Будва – Котор – Дубровник – Макарска Ривиера – Сплит – Трогир – Плитвички езера – Загреб – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 980.00 лв.
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и 
ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска 
прецизност и италианска елегантност
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска прецизност и италианска елегантност
Маршрут: София – Торино – Арбелвил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Етюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Екск ле Бен – Шамбери – Теш - Цермат – Милано - Сирмионе - Загреб – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1445.00 лв.
ГЕРМАНИЯ - Долината на р. Рейн и Баварските замъци - автобусна програма
ГЕРМАНИЯ - Долината на р. Рейн и Баварските замъци - автобусна програма
Маршрут: София – Загреб - Мюнхен - Нюрнберг - Бамберг – Франкфурт – Кобленц – Бон - Кьолн - Долината на река Рейн - Хайделберг – Боденско езеро – Остров Майнау - Баварските замъци – Тирол - Блед - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1560.00 лв.

ЕТИКЕТИ:
екскурзия до хърватия, екскурзия до хърватска, екскурзия до истрия, екскурзия до хърватия с автобус, автобусни екскурзии, автобусни екскурзии 2022, екскурзия до крък, автобусна екскурзия до плитвички езера, екскурзия до крък с автобус, екскурзия до остров крък с автобус, автобусна екскурзия до остров крък, автобусна екскурзия до крък, екскурзия до плитвички езера с автобус, екскурзия до остров крък, екскурзия до полустров истрия, екскурзия до истрия с автобус, екскурзия до плитвички езера, екскурзия до полуостров истрия с автобус, автобусна екскурзия до хърватия, автобусна екскурзия до полуостров истрия, екскурзия до пореч с автобус, екскурзия до опатия, автобусна екскурзия до истрия, екскурзия до опатия с автобус, автобусна екскурзия до пореч, автобусна екскурзия до опатия, екскурзия до пула, екскурзия до пула с автобус, екскурзия до ровин, автобусна екскурзия до пула, екскурзия до пореч, автобусна екскурзия до ровин, екскурзия до ровин с автобус
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах