Вашата оценка

Йордания не е само Петра

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
04.04.2024 2195.00 лв. Резервирай
11.04.2024 2195.00 лв. Резервирай
18.04.2024 2195.00 лв. Резервирай
25.04.2024 2195.00 лв. Резервирай


Програма
Програма
Йордания не е само Петра
 
Ще спим в бедуински лагер под звездното небе на пустинята
Ще прекараме цял ден в хотел на брега на Мъртво море
Ще видим библейските места и наследството на Римската империя
Ще бъдем в единствената и уникална Петра
Ще се кръстим във водите на река Йордан
 
21.03.2024
28.03.2024
04.04.2024
11.04.2024
18.04.2024
25.04.2024
 
 
1 ден / Акаба
Сутрешен полет София – Акаба. Посрещане и трансфер до хотела в Акаба. Свободно време. Вечеря. Нощуване.
2 ден / Вади Рум
Закуска. Отпътуваме към Вади Рум. Всяка пустиня е различна и уникална и Вади Рум не прави изключение. Цветът на скалите е червен, а ерозията е създала причудливи форми, които завладяват въображението. Сафарито с джипове е най-добрата възможност да разгледате скритата красота на тази местност. То се организира от местните бедуини, които ще бъдат щастливи да ви покажат техния свят. След това ще се отправим към бедуинския лагер, където ще нощуваме под звездите. Мястото е специално и е част от нашето приключение в пустинята. Разполагайки със всички удобства на съвременния свят, като комфортни стаи с баня и тоалетна, то въпреки това е все още близо до природата. Ще посрещнем залеза с чаша ментов чай или арабско кафе, а след това ни очаква вкусна традиционна вечеря. Тази нощ под звездите със сигурност ще остави в нас спомени за цял живот.
3 ден / Петра
Слез закуска в лагера ще се отправим към Петра, столицата на древното кралство на набатейците. Изгубеният във времето град бил изцяло издълбан от местните жители в розовите скали на района и останал скрит за столетия, след изчезването на тяхната цивилизация. Преди 2000 г. Петра е била столица на империя, дори споменавана в библията. Дълги години тя е била и център на търговския път на Подправките за набатейците, които пътували от Персийския залив и Западна Арабия до Червено море. Масивните структури на храмове, гробници и домове са изцяло издълбани в розовия пясъчник с уникално майсторство, което оставя посетителите безмълвни. Не случайно ЮНЕСКО включва комплексът в листа на световното културно наследство. Влизането в Петра става през дълъг естествен проход между скалите, в края на който се открива драматична гледка към Съкровищницата, най-известната фасада в града. Мястото е познато, като финалната сцена от филма „Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход“, но за посетителите това е едва началото на едно пътешествие, което разкрива нови изумителни гледки на всяка крачка. След екскурзията ще се настаним в хотел в Петра. Вечеря. Нощуване.
4 ден / замъка Шобак – Аман
Закуска. Днес ще пътуваме в историята и първата ни спирка ще бъде замъка Шобак, построен от крал Балдуин I през 1115 г. Той служи за защита на кръстоносците от нападенията на армията на Саладин, докато накрая пада след 18-месечна обсада през 1189 г. През 14 век е окупиран от мамелюците, които дострояват много от старите замъци на кръстоносците. После ще се отправим към Аман. От гръко-римските руини до сцена на съвременното градско изкуство, Аман е вълнуваща комбинация от минало и настояще, която очаква да бъде разкрита от пътешественика. Столица и дом на почти половината население на страната, градът е разположен между пустинята и плодородната долина на река Йордан. Ще посетим Цитаделата, която е разположена на хълм с прекрасна гледка към града и носи символи от различни епохи. Тук ще видим останки от римски храм на Херкулес, Омаядски комплекс от 8 век и Византийска църква. Римският театър от 2ри век е другата историческа забележителност на Аман. Имал е 6000 места и е ориентиран на север, за да могат зрителите да гледат представленията без да бъдат заслепявани от слънцето. Театърът е реставриран през миналия век и днес е сцена за различни музикални и театрални фестивали. Настаняване в хотел. Вечеря и нощуване в Аман.
5 ден / Джераш – Мадаба – Небо
Закуска. Сутринта отпътуваме към най-големия запазен римски град, извън пределите на днешна Италия. Джераш впечатлява посетителите с размерите си и голямото количество запазени постройки. Ще видим монументалната Южна порта, овалния площад, заобиколен от колонади, Римския театър и византийската църква с мозаечен под. Ще се разходим по главната улица Кардо до Нимфеума и ще се насладим на акустиката в театъра, който всяка година става дом на международен музикален фестивал. Следва Мадаба, където се намират стари византийски и омаядски мозайки, от които най-известна е мозаечната карта на Светите земи. Тук са намира и впечатляващата църква Свети Георги, на пода на която ще видим картата на древен Йерусалим. Следващата ни спирка ще бъде планината Небо, където се смята, че е погребан Моисей. При хубаво време взорът стига до долината на река Йордан, Мъртво море и дори до Йерихон, отвъд реката. После ще се отправим към Мъртво море, където ще имаме две нощувки. Вечеря в хотела.
6 ден / Мъртво море
Закуска. Мъртво море е най-ниската точка на земята, разположено е на 423 м. под морското равнище. Известно е със силно минерализираните си води, от които се правят множество козметични продукти. Днес ще разполагаме с цял свободен ден, за да се насладим на удоволствието да полежим буквално върху силно солените води на морето, които не разрешават на тялото да потъне. Няма да пропуснем да се намажем обилно с калта, която се вади от морето и е богата на полезни минерали – истинско природно СПА. Вечеря в хотела.
7 ден / Бетания
Закуска. Допълнителна екскурзия до Бетания.
„Тогава Иисус дойде от Галилея на Йордан при Йоан, за да се кръсти от него.“
Матей 3:13
Смята се, че Бетания е мястото, където Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос. Разположена е на източния бряг на река Йордан, само на няколко километра от Мъртво море. Бетания се посещава от поклонници в продължение на столетия, чак до 14 век. След походите на кръстоносците районът минава в ръцете на местните племена и постепенно става опасен за посещения и пилигримите бавно изчезват. В началото на 20 век поклонници започват да се връщат в района в търсене на истинското място на кръщението. Войната между Израел и Йордания спира посещенията до 1994 г., когато се подписва мирния договор между двете страни. Тогава при река Йордан са намерени останки от стари църква и мозайки. Провеждат се археологически разкопки и са открити 3 басейна от римско време, останки от манастир от 5 век, както и основи на пет църкви от различни епохи, разпръснати в региона. През 2014 г. Папа Франциск изнася меса в Бетания, а от 2015 г. тя е включена в листата на ЮНЕСКО. По време на посещението православен свещеник ще кръсти желаещите във водите на река Йордан. На място, ако желаете, може купите ризи за кръщение / около 16-18 долара /.
След обяд отпътуваме обратно към Акаба, където ще се настаним в хотел за последна нощувка. Вечеря в хотела.
8 ден / Акаба
Закуска. Трансфер до летището за полет Акаба – София.

Условия:                                                                                                                                                                                                                                   
Възможна е промяна в полетното разписание.
Възможни са промени в дните на провеждане на екскурзиите.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой от 100 туристи в чартъра 30 дни преди датата на отпътуване.
За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на пътуване.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица  № 03700100004800 от 29.11.2023 г.
Агенцията предлага застраховка Отмяна при пътуване.
Цените на екскурзията са смятани при обменен курс на щатския долар към лева 1,80. При промяна с над 5% може да се наложи преизчисляване на цената.
 
 
Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата калкулирани в програмата са $1000/тон. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
 
 
Резервации:
При резервация се заплащат 30% от сумата.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.
 
Хотели

Цени:

На човек в двойна или тройна стая Единична стая Дете до 5.99 г. Дете 6-11.99 г.
2195 лв. 2655 лв. 1355 лв. 1655 лв.

Децата ползват намаление само като 3-ти човек в стая.
 
 
Примерни 4* хотели /възможни са промени/:
Акаба – Baity Boutique
Вади Рум – Rum Magic Camp
Петра – Sella / Panorama
Аман – Amman Paradise
Мъртво море – Grand East Dead Sea



Цената включва:
  • Самолетни билети с летищни такси, 20 кг чекиран и 5 кг ръчен багаж – чартърен полет;
  • 7 нощувки със 7 закуски и 7 вечери в хотели по програмата;
  • Местен екскурзовод по време на екскурзиите с превод на български език;
  • Всички трансфери с автобус;
  • Входни такси по описаните обекти;
  • Джип сафари във Вади Рум;
  • Екскурзия в Петра;
  • Екскурзия до замъка Шобак;
  • Екскурзия до Мадаба и планината Небо;
  • Обиколка на Аман;
  • Екскурзия до Джераш;
  • Виза;
  • Тур мениджър / водач от агенцията;
  • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро на Евроинс.
Цената не включва:
  • Напитки;
  • Тур гид система и слушалки по време на екскурзиите – 10 лева, заплащат се от България – препоръчително;
  • По желание доплащане за хотел 5* / Holiday Inn или подобен / за 2 нощувки на Мъртво Море –– 200 лева на човек в двойна стая, 300 лв. в единична стая;
  • Бетания – 140 лв., включва трансфер, входна такса, екскурзовод, церемония в река Йордан – провежда се при минимум 20 души;
  • Евентуални горивни такси, обявяват се до 21 дни преди полета;
  • Бакшиши към местните екскурзоводи и шофьори. Препоръчителните суми са 3$ за екскурзовода и 2$ за шофьора на ден. В хотелите е обичайно да се оставят 1-2 долара за пренасяне на багажа;
  • Доплащане за мед. застраховка от 65 до 74 г. – 12 лв.
  • Доплащане за мед. застраховка от 75 до 85 г. – 34 лв.
  • Застраховка Отмяна на пътуване - препоръчително


Оферта № Е12076



„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах