Вашата оценка

ЛИВАН - програма с включени всички екскурзии и посещения + обяд! Изчерпани места! Допълнителни самолетни билети на заявка-потвърждение!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Ливан




Програма
1 ден София – Истанбул - Бейрут
Полет на авиокомпания Turkish Airlines в 15.25 ч. за Истанбул. Кацане в 16.50 ч. Следващ полет в 18.45 ч. за Бейрут. Кацане на летище Рафик Харири в 20.35 ч. Посрещане на летището от представител на местната агенция. Трансфер и настанявяне в хотел. Нощувка.
2 ден екскурзия /включена в пакетната цена/ до Тир - Магдуш – Сайда
Закуска. Този ден се предвижда екскурзия до Тир – Магдуш – Сайда /включена в пакетната цена/. Отпътуване за Тир - известен и като Сур се намира в Южен Ливан. Слеедва турситическа обиколка. Името на града означава скалист остров. Разположен е на брега на Средиземно море, на 70 км от Бейрут и на 12 км северно от границата с Палестина, като историческата част на града се намира на естествено защитен полуостров. Тир е основан около 2750 година пр.н.е. и през Античността е един от основните финикийски градове. И до днес тук са съхранени внушителни руини от римски крепости, античен и некропол /включени в списъка на ЮНЕСКО/. Продължаване за Магдуш, където една от най-известните забележителности е кулата, до която се счита, че Дева Мария е чакала Исус, докато той се е молел в Сидон. Посещение на пещерата-светилище Мантара, случайно открита през 1726 г. от овчар. Тя е място за поклонение заради намераната икона на Дева Мария от VII в. Следващата спирка е в Сайда или по-известен като древния Сидон или града, наричан
3 ден екскурзия /включена в пакетната цена/ - Бейрут /обиколка/ - Бейтедин - Дейр ел Камар
Закуска. Пълен туристически ден /всички посещения включени в пакетната цена/. Начало на туристическата обиколка на Бейрут /включена в пакетната цена/ - магнетичната столица на Ливан. Град с 5000 годишна история, град преминал през периоди на възход и падение, град до скоро раздиран от ужасите на гражданската война и почти сринат до основи, но и възкръснал от пепелищата, модерен, динамичен, опияняващ и очароващ. Всичко това е Бейрут! Със характерния си ориенталски чар, примамващи кафета, модерна архитектура, исторически паметници и гастрономически изкушения, така характерни за Ориента и гостоприемството на неговите жители, рядко срещано на други места по света, Бейрут е място, което трябва да се посети на всяка цена. Денят започва с посещение на централната част на Бейрут и разходка из пешеходната зона или Солидер – една от най – живописните и изпълнени с живот места в града. Следва отиване до сунитската джамия Мохамед ал Амин, наричана още „Синята джамия“, разположена в центъра на Бейрут, както и до маронитската Катедрална църква Св. Георги, чието строителство с неокласическата фасада, вътрешна декорация са вдъхновени от римската базилика Санта Мария Маджоре. Обиколката продължава с посещението на Националния музей, построен 1937 година, излагащ антики и съкровища от различни епохи, намерени на територията на Ливан. Отпътуване на юг от Бейрут по крайбрежния път, наслаждавайки се на Средиземноморското лазурно крайбрежие и на дивната природа. Пристигане в Бейтeдин и посещение на Двореца - един от най – красивите и ярки модели за пример на източна архитектура, независимо, че е построен в началото на XIX в., от Емир Бехир. Красивите арки, галерии и изтънчена декорация от знаменити художници се радват на посетители от цял свят и днес той е музей на византийска мозайка, бижута и оръжия. Следва преминаване и спирка за кратка разходка в Дейр ел Камар – живописно селце, кацнало на стръмните склонове на планината, отличаващо се със снежно белите си къщи, родно място на много известни личности като художници, писатели и политици, известно и като столицата на емирите. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.
4 ден Бейрут – екскурзия /включена в пакетната цена/до Джейта Гротто – Джуние – лифт до храма Хариса – Библос
Закуска. Отпътуване за Джейта Гротто – приятел или съперник? Намирате се пред един от най – ярките национални ливански символи! От незапомнени времена, сред тишината и спокойствието на вечността се намира система от отделни, но взаймосвързани карстови варовикови пещери с дължина около 9 километра, които се съревновават за част от новите седем чудеса на света. Разглеждане на горната пещера и при добри метереологични условия разходка с малка лодка в долната пещера. Продължаване за Джуние, откъдето с лифт групата ще се изкачи до храма на Св. Хариса и статуята на Дева Мария, която се издига високо над града и от която се разкрива незабравима панорама към залива на Бейрут и този на Джуние. Статуята на Девата е обект на посещение както от християни, така и от мюсюлмани. Районът около статуята е заобиколен от храмове и църкви на различни християнски деноминации. Тук ще можете да направите снимки и на вековното кедрово дърво – символ на Ливан. Отпътуване в посока Библос или Джубейл, живописно разположен на брега на Средиземно море. Съществува от VIII хилядолетие пр.н.е. и е един от главните градове на древна Финикия. Известен с това, че доставя египетски папирус в Древна Гърция, откъдето идва и името му - Библос. По време на владичеството на египетските фараони през III и II хилядолетие пр.н.е. е търговска и религиозна столица на финикийското крайбрежие. Той е родина на първата линейна азбука, предшественик на всички съвременни, където най-старият известен финикийски надпис е открит върху саркофага на библоския владетел Ахирам. Посещение на Замъка на кръстоносците. Следва влизане в Сука на Библос с възможност за закупуване на сувенири. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.
5 ден екскурзия /включена в пакетната цена + обяд с чаша вино/ до долината Бекаа – Баалбек (градът на Слънцето) – Анджар
Закуска. Екскурзия /включена в пакетната цена/ до долината Бекаа – Баалбек – Анджар. Отпътуване на изток в посока долината на Бекаа, сгушена между красиви селца, руини и винарни, разположена между двата най-високи в Ливан планински върхове. Славата и се дължи и на древната история и множество културно-исторически паметници. Несъмнено най-прочут от тях е древният храмов комплекс край едноименният град Баалбек. В покрайнините на града се намира един от най-значимите паметници, съхранени от времето на Римската империя, в чиито храмове са почитани Юпитер, Венера и Меркурий. Въпреки прочутите храмове на трите божества, в наши дни учените знаят, че районът на Баалбек е имал значение на религиозно средище хиляди години преди Римската империя, а неговото изграждане и мистично предназначение остават забулени в забравата на времето. Програмата предвижда посещение на храмовете на Юпитер и Бахус, които със своите размери засенчват повечето запазени до наши дни храмове от епохата на античността и се отличават с високото качество на своята декорация. Маршрутът продължава с кратка спирка на руините на Анджар, в превод означаващ „бягаща река”, но и известен като „Гостоприменият дом на арменците“. Обяд в местен ресторант с включена минерална вода, безалкохолно и чаша вино от най-известната в Ливан винарна Ксара, която е една от най-древните винарски изби в Ливан, намираща се в Захле - столицата на Бекаа. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.
6 ден Бейрут – Истанбул - София
Свободно време за разхода, шопинг и индивидуално опознаване на ливанската столица. Трансфер от хотела за летището. Полет в 14.50 ч. за Истанбул. Кацане в 16.50 ч. Полет за София в 19.10 ч. Кацане на аерогара София в 20.25 ч



Цената включва:
  • самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES с летищни такси
  • 1 брой чекиран багаж до 30 кг и 1 брой ръчен до 7 кг
  • 5 нощувки със закуски в Бейрут в хотел Warwick Palm Beach 4**** или подобен
  • 1 обяд с минерална вода, безалкохолно и чаша вино в местен ресторант в района на Анджар
  • всички трансфери от/до летището
  • туристическа програма на български език
  • еднодневна екскурзия до Тир - Магдуш – Сайда
  • еднодневна екскурзия Бейрут /обиколка/ с посещение на Националния музей - Бейтедин - Дейр ел Камар
  • еднодневна екскурзия до Джейта Гротто – Джуние – лифт до храма Хариса – Библос
  • еднодневна екскурзия до долината Бекаа – Баалбек (градът на Слънцето) – Анджар
  • местен екскурзовод на български или на руски език с превод от водача на групата
  • водач-представител от агенцията
  • медицинска застраховка „Помощ при пътуването“ с покритие 10 000 EUR.
  • Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс на купуване 1 USD = 1.75 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена.
Цената не включва:
  • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 30 EUR /заплащат се с основния пакет/.
Други:
Намаление за: 3-ти възрастен на допълнително легло - 30.00 лв.
Доплащане за: медицинска застраховка за лица над 65 г. – 10.00 лв., над 75 г. – 20.00 лв.
за недостигнат минимален брой от 15 туристи и не по-малко от 12 туристи – 95 лв. /заплаща се с основния пакет/
единична стая – 335 лв.
повишение на транспортни разходи – 50 лв.
Отстъпка за редовни клиенти:3% върху пакетната цена в двойна стая. Същата отстъпка важи и за резервации чрез оторизираните агентски бюра.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:15 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи:6 дни преди началната дата.
Начин на плащане:депозит – 300 лв., доплащане – до 31 дни преди отпътуване.
Използвани транспортни средства по програмата:• самолет • автобус
Застраховка „Отмяна на пътуване“:предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.5 % и 4.5 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12057


Може да разгледате и други предложения за Ливан
ЛИВАН - програма с включени всички екскурзии и посещения + 2 обяда
ЛИВАН - програма с включени всички екскурзии и посещения + 2 обяда
Маршрут: София – Истанбул – Бейрут – Тир – Магдуш – Сайда - Дейр ел Камар - Бейтeдин – Джейта Гротто – Джуние – Хариса – Библос – долината Бекаа - Баалбек - Анджар - Бейрут – Истанбул – София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2565.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах