Вашата оценка

Майски празници в АЛБАНИЯ, хотел FAFA PREMIUM 4****, собствен плаж. Без PCR тест за влизане!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Албания




ОТСТЪПКА - 100 лв. от пакетната цена за туристи със собствен транспорт

Добре дошли в Албания!
Албания е разположена на стратегическо място на Балканския полуостров, на важен кръстопът, водещ от Северна Италия до Константинопол, столицата на света по времето на Византийската империя, а по–късно Истанбул. По тази причина множество завоеватели са минали по тези земи, оставайки следи от своята култура, които са видими и до днес. В сърцето на Средиземно море, на Адриатическо и Йонийско море, Албания се превръща в еднa от най–интересните дестинации в света. Все още непокътната от глобализацията, туристите ще бъдат вдъхновени от невероятна смесица от култури и цивилизации, което прави тази страна уникално място за посещение.
Програма
1 ден София – Елбасан - Дуръс
Отпътуване в 06.30 ч. от пл. „Ал. Невски” в София. Транзитно пътуване през Македония. На път за Тирана ще чуете легенда за град Елбасан. Римляните го наричали Masio Scampa („остър планински връх“ на древен илирийски език) заради кулите, които били построени над крепостните стени. Предвижда се кратка спирка за разходка в центъра на града. Пристигане вечерта и настаняване в хотел 4**** по избор в курортния град Дуръс. Вечеря. Нощувка.
2 ден Дуръс - Тирана – Круя – Дуръс
Закуска. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане, включваща туристическа обиколка на Круя – Тирана – Дуръс. Отпътуване за Круя – родното място на националния герой Скендербег и посещение на Цитаделата Скендербег - едно от най – забележителните съкровища в Албания. По желание посещение на Етнографския музей. Продължаване за Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка из площад Скендербег - сърцето на града. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. На връщане спирка за разходка в крайбрежния албански град Дуръс, в който се откриват Амфитеатърът (II в.), Венецианската кула и старите римски бани. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден Дуръс – Арденица - Берат - Дуръс
Закуска. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до манастира Арденица и град Берат. Отпътуване за манастира Рождество Богородично в Арденица, за да запалим свещичка за здраве. Светата обител е съхранила духа на велико и достойно минало. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 г. Продължаане за Берат (UNESCO) - „градът на хилядите прозорци”, който със своето живописно разположение със своята идентичност и култулно наследство е един от най–интересните градове в Албания. Посещение на крепостта и на някои от старите джамии и църкви. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря. Нощувка.
4 ден Тирана – Охрид – София
Закуска. Отпътуване за България с кратка спирка по възможност, ако времето позволява за кратка разходка (прошетка на македонски) и за кафе пауза в Охрид. Пристигане в София около 23.00 ч.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

период

Хотел/ категория

в двойна
стая

в тройна
стая

в единична
стая

дете от 0-04.99 г.
с 2-ма
възр. в стая

дете от 06-11.99 г.

с 2-ма възр.
в стая

06-09.05.

Хотел
VIVAS 4*

335 лв.

335 лв.

439 лв.

170 лв.

260 лв.

06-09.05.

Хотел
FAFA PREMIUM 4*

365 лв.

365 лв.

489 лв.

180 лв.

275 лв.

21-24.05.

Хотел
VIVAS 4*

335 лв.

335 лв.

439 лв.

170 лв.

260 лв.

21-24.05.

Хотел
FAFA PREMIUM 4*

365 лв.

365 лв.

489 лв.

180 лв.

275 лв.


ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛИТЕ

Хотел FAFA premium – 4**** (http://fafa.al/web/fafapremium/):  Хотелът е разположен в курортната част на Дуръс, на първа линия на брега на Адриатическо море, разполага със собствен частен плаж. Стаите са с изглед към морето или към сушата и напълно оборудвани с климатик, минибар, сейф, LCD телевизор, ключ-карта и сешоар. На територията на хотела са разположени два ресторанта, предлагащи местна и интернационална кухня, открит плувен басейн с мокър бар, спа център, детски клуб, паркинг и др. Eлегантност и комфорт в модерен стил.

Хотел VIVAS – 4**** (https://inalbania.al/vivas-hotel-durres) се намира на първа линия, на брега на морето, на 5 минути от пристанище Дуръс, на 30 минути от летището и на 40 минути от столицата Тирана. Районът, в който се намира хотелът, се отличава с идеален климат за отлична лятна ваканция край морето. Средните температури през юни-август са около 30˚C през деня и не по-ниски от 20˚C през нощта. Този район е известен със средиземноморския си климат, характеризиращ се с горещо лято и мека зима. Хотел VIVAS е 5-етажна сграда със 78 стаи, има басейн, фитнес зала, частен плаж, конферентна зала, паркинг, безплатен интернет WI-FI, бар на плажа, ресторант, детска площадка и др.


Цената включва:
  • транспорт с автобус, 3 нощувки със закуски в хотел FAFA PREMIUM 4****, 3 вечери /без напитки/, входна такса за Албания, разходка в Елбасан и „прошетка“ в Охрид, мед.застраховка на Лев Инс с покритие 5 000 EUR /за туристи над 70 г. с доплащане/, водач от агенцията.
Цената не включва:
  • входни музейни такси, PCR тест (ако има такъв на връщане), предоставяме талони за отстъпка в лаборатория Рамус.
Други:
Доплащане: медицинска застраховка „Помощ при пътуване" с покритие 4000 EUR за туристи от 70 до 85 години – 8.00 лв.
Допълнителни екскурзии: екскурзията до Тирана и Круя – 30.00 лв. при мин. 25 туристи (без включени входни такси), екскурзията до манастира Арденица и Берат – 39.00 лв. при мин. 25 туристи (без включени входни такси). Изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет.
Информация за входните такси на музеите: Круя - Музей Скендербег - 200 ALL, Етнографски музей – 300 ALL, Дуръс – амфитеатърът – 500 ALL, Тирана – Национално исторически музей - 200 ALL, музей Онуфри в Берат – 200 ALL, крепостта в Берат – 100 ALL.
Парична единица на Албания: ALL (леки), 1.00 EUR = ~ 136 ALL
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане: депозит – 50 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Записване без риск и с минимален депозит! Пътуването може да се анулира без неустойка до 40 дни преди датата на отпътуване!
Забележка: Пътуващите, които имат издаден ваучер за анулирано пътуване поради разпространението на Ковид19, сключват договор с 0 лв./нула лв./ депозит, като използват частично или на 100% стойността му при окончателното плащане.
Срокове за анулации и неустойки: при наличие на повече от 40 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа
между 40-ия и 31-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит
между 30-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на пакета
при по-малко от 14 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на пакета.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” с включено Ковид покритие по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Забележка: Екскурзията не е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност, заради пешеходните обиколки по маршрута!
Използвани транспортни средства по програмата: • автобус •


Оферта № Е11948


Може да разгледате и други предложения за Албания
АЛБАНИЯ - древен дух и средиземноморска красота. Обиколна програма
АЛБАНИЯ - древен дух и средиземноморска красота. Обиколна програма
Маршрут: София – Поградец – Eлбасан – Круя - Тирана – Дуръс - Арденица - Берат - Вльора - Гирокастро - Бутринт - Саранда - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 720.00 лв.
ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ
ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ
Маршрут: София – Елбасан - Дуръс – Тирана – Круя - манастира Арденица - Берат – Дуръс – Охрид – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 595.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах