Вашата оценка

Екскурзия до Италия с автобус. Автобусна екскурзия до Сицилия, Италия

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Италия




Ако името Сицилия извиква у вас асоциация единствено с мафията, значи ви се губи някое и друго хилядолетие, и то от най-съдържателните в смисъл на люлка (и после ясли, забавачка и всичките поред училища) на европейската цивилизация. Както и повече от един аспект на тази безкрайно богата на наноси многолика земя, оплодена от финикийци (още в ІХ в. пр. Хр.), картагенци, гърци (нейните градове са част от "Голяма Гърция" и неслучайно тук са се родили и са раждали красиви неща и умни мисли куп светила от разни области на класическата древност: само един Теокрит да вземем, създателя на идилията като жанр – и защо тук я е създал, пита се? –  или Диодор, или Стезихор, или Емпедокъл…), римляни, кръстосана от вандали и остготи, присъединена към Източната римска империя, завладяна от арабите, после от норманите, за да се превърне като Кралство Сицилия в средище на бляскава космополитна цивилизация, след това пък да образува заедно с Неапол Кралството на Двете Сицилии, да мине последователно от испански в савойски и оттам в австрийски ръце, додето дойде Гарибалди и жителите й си кажат думата за присъединяването й към Пиемонт. С две думи земя, където всеки камък е пластове история (е, Сиракуза не може да не извиква поне смътни ученически спомени). А също и култура – дала е например живот на много съществен процент от големите имена в италианската литература: Пирандело (Нобел), Шаша, Буфалино, Верга, Де Роберто, Томази ди Лампедуза (помните „Гепардът", нали, та било и като филм – не се забравя такова нещо)… Защо им го е дала? Хумусът й е такъв, види се. Като казахме „Гепардът": надареният със съответното сетиво пришълец сигурно ще долови иззад някой непристъпен дувар замайващото ухание на аристократизъм, от онзи, истинския, от векове и класа (а не тинтири-минтири). И много още неща ще долови и ще открие, дето ние няма как да ги знаем, защото те ще са си негови и той ще си има своята Сицилия, съвсем незабравима с цветовете, вкусовете и ароматите си, която ще сподели с когото си поиска, а не непременно с нас. Колкото до мафията (сицилианската), трябва да признаем, че и тази тема си има – за незастрашения – известен поетичен чар… Поезията на звездното небе и плискащите се вълни във фериботните нощи оставяме на вашето въображение.
Освен това можете да посетите и остров Малта. Малта е  островна държава, разположена на архипелаг в центъра на Средиземно море.  Въпреки, че географски погледнато Малта е част от Африка, в културно – историческо отношение  тя винаги е била неразделна част от Европейския континент.  Редица  цивилизации са оставили своя отпечатък върху развитието на островната държава, но най – значимо е влиянието на Християнския орден на рицарите на Малтийския орден. По тяхно време островът се урбанизира и изникват прекрасните барокови сгради, които днес привличат хиляди туристи.

Имаме мъж за комбинация!

Програма
1 ден София – Мецово – Йоанина - Игуменица – Бари
Отпътуване в 09.00 ч. от София от пл. „Ал. Невски” по маршрут Благоевград – Кулата – Игуменица. Попътна кратка спирка за разходка в Мецово - един от най – самобитните и очарователни гръцки курорти, известен с уникалната си атмосфера и забележителна архитектура. Продължаване за Йоанина. Разходка из центъра на града, живописно разположен на бреговете на езерото Памвотис. Вечерта пристигане в Игуменица и в полунощ пътуването продължава на ферибот за Италия – настаняване на фотьойли /тип автобусни/, възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти.
2 ден Вила Сан Джовани – ферибот - Месина – Чефалу
Акостиране на пристанището на Бари/Бриндизи в 09.30 ч. Отпътуване за областта Калабрия за фериботната връзка Вила Сан Джовани - Месина (Сицилия). Пристигане в Месина. Кратка спирка в този живописен град, разположен терасовидно на бреговете на Месинския пролив. Градът води началото си от епохата на гръцката колонизация, когато е създаден като колония на име Занкле. Днес спомен за богатата история на града са Катедралата, тевтонската църква Дева Мария, фонтанът на Орион, фонтанът на Нептун, както и живописната ботаническа градина. Отпътуване за Чефалу. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Чефалу – Палермо - Монреале
Закуска. Посещение на най - красивата арабо - норманска катедрала (XII в.), в която са се запазили най - старите мозайки в Сицилия. Отпътуване за Палермо - столицата на Сицилия, разположена в т.нар. долина Златна Раковина (Conca d’Oro). Пристигане и начало на туристическата обиколка: Катедралата с гробниците на норманските крале, Палатинската Капела в Двореца на Норманите, църквата Сан Джовани на отшелниците, Площад Белини, Площад Претория, църквата Ла Марторана /XII в./. Продължаване за Монреале /„Кралският връх”/ - едно от археологическите чудеса на Средновековието. Посещение на Катедралата - едно от най-великите сътворения на християнското изкуство с великолепно запазени мозайки /XII в. и XIII в./. Връщане в Палермо. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден Палермо - Агриженто
Закуска. Свободно време в Палермо. Отпътуване за Агридженто (UNESCO). Посещение на Долината на храмовете в Агридженто – Храмът на Юпитер, Храмът на Херкулес и най – добре запазеният гръцки храм - Храмът на съгласието (Конкордия), посещение на Елинско – римския квартал /IV в. пр. Хр./ – внушителен градски комплекс, даващ представа за организацията в древния град. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ден Пиаца Армерина – Вила Романа дел Казале – Сиракуза
Закуска. Отпътуване за Сиракуза. Спирка за посещение на Вила Романа дел Казале /III – IV в. пр. Хр./ (UNESCO) - почти 9 века дом на богата и могъща фамилия, а днес атракция с много добре запазени мозайки. Продължаване за Сиракуза – един от най - старите градове. Туристическа програма: Гръцкият театър, пещерата „Ухото на Дионисий”, Римският амфитеатър, посещение на Стария град, разположен на остров Ортиджа – Храмът на Аполон, Храмът на Атина, Катедралата, фонтанът Аретуза. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
6 ден eкскурзия до остров Малта и Ла Валета (по желание)
Закуска. Свободно време или по желание еднодневна екскурзия срещу допълнително заплащане до остров Малта. Рано сутринта отпътуване с бърз ферибот от Поцало до Ла Валета. Туристическа обиколка на Ла Валета. Градът, създаден от рицарите на Малтийския орден, грабва посетителите със своята старинна атмосфера и красиви архитектурни паметници. Следа от присъствието си тук са оставили финикийци, гърци, картагенци, римляни, византийци, араби и накрая рицарите на Св. Йоан. Обиколката на Валета включва градините Горна Барака, откъдето се открива чудесна гледка към пристанището на града. Посещава се и внушителната катедрала Св. Йоан, изградена от рицарския орден още през XVI в. Бароковият интериор на катедралата ще ви плени, най – голямото и богатство се намира в параклиса, където може да се види едно от най – прочутите произведения на гениалния Караваджо – „Обезглавяването на Йоан Кръстител“. Обиколката включва и минаване покрай Двореца на Великия магистър, който днeс е резиденция на малтийския президент, двореца „Casa Rocca Picola” – частно имение, което впечатлява с пищността и богатството на интериора на повече от 50- те си стаи. Връщане вечерта в хотела в Сиракуза. Нощувка.
7 ден Катания - Етна - Таормина
Закуска. Отпътуване по маршрута. Първа спирка и туристическа програма в Катания – вторият по големина град в Сицилия и родно място на композитора Винченцо Белини. Продължаване за вулкана Етна – единственият активно действащ вулкан на нашия континент. С автобуса се спира на височина 1900 м, откъдето поне за малко посетителите могат да се докоснат до величието му и да направят снимки. Вечерта настаняване в хотел на крайбрежието на Таормина – място за почивка още на древните гърци и римляни, а днес един от най – красивите градове в цяла Италия. Вечеря. Нощувка.
8 ден Таормина
Закуска. Туристическа обиколка: Гръцкият Театър /III в. пр. Хр./ - вторият по големина в Сицилия, Дворецът Корвая (построен през XII в. от черна лава и бял камък), Римският театър, главната улица Умберто, простираща се от Порта Месина до Порта Катания, Часовниковата кула, Катедралата. Следобед свободно време за разходка и плаж. Вечеря. Нощувка.
9 ден Месина – ферибот – Вила Сан Джовани – Бари – ферибот - Игуменица
Закуска. Отпътуване за Месина за фериботната връзка с Вила Сан Джовани. Продължаване за Бари. Пристигане вечерта и отпътуване в 19.30 ч. с ферибот за Игуменица – настаняване на фотьойли /тип автобусни/, възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти.
10 ден Игуменица - София
Акостиране на пристанището на Игуменица в 05.30 ч. Продължаване за България. Пристигане в София в късните следобедни часове.



Цената включва:
  • транспорт с автобус, 7 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в района на Чефалу, 1 – в Палермо, 1 – в Агридженто, 2 – в Сиракуза/Ното/околности, 2 – в Таормина/околности/района на Маскали, 4 вечери, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута, фериботни билети и пристанищни такси Игуменица – Бари – Игуменица (фотьойли тип автобусни), фериботни билети Вила Сан Джовани – Месина – Вила Сан Джовани, водач от агенцията.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, екскурзията с ферибот до остров Малта - 115 EUR при мин. 20 туристи, която включва организиран трансфер с автобус до/от Поцало, фериботен билет Поцало – Ла Валета – Поцало и пешеходна обиколка на Валета с водача на групата /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет/, PCR тест според актуалните условия за пътуване.
Други:
Доплащане за: мед. застраховка с покритие 10 000 EUR – 10 лв., над 65 г. – 20 лв., над 75 г. – 40 лв.
единична стая – 285 лв.
за настаняване на ферибота в каюта: вътрешна с 2 легла/ душ, тоалетна – 174 лв., външна с 2 легла/ душ, тоалетна – 188 лв., вътрешна с 3 легла/ душ, тоалетна – 130 лв., външна с 3 легла/ душ, тоалетна – 150 лв., вътрешна с 4 легла/ душ, тоалетна – 90 лв., външна с 4 легла/ душ, тоалетна – 104 лв. Цените са на турист общо в двете посоки при условие, че всичките легла в каютата са заети. Изисква се предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване, която подлежи на допълнително препотвърждение според наличността на каютите, плащането е с основния пакет
при недостигнат мин.брой от 30 туристи и при записани не по – малко от 25 тур. – 95 лв.
градска такса в хотелите в Италия – ~1.50 -3 EUR на турист на ден (заплаща се директно на рецепция)
Намаление за: дете до 18 год. с двама възрастни на допълнително легло – 100 лв.
Намаление за: дете до 18 год. с един възрастен в двойна стая – 50 лв.
Информация за музейните такси: Остров Сицилия - Чефалу – Катедралата – безплатно, Палермо - Дворецът на Норманите – петък-неделя 8.50 EUR /пенсионeри 65 год. - 6.50 EUR, понеделник-чeтвъртък 7 EUR /пенсионери над 65 год. - 5 EUR, Катедралата – безплатно, за криптата и съкровищницата – 3 EUR, панорама от покрива – 5 EUR, задължително – слушалки – 2.00 EUR, които можете да ползвате за 4 часа по време на цялата обиколка с местния екскурзовод; църквата Сан Джовани на отшелниците – затворена (разглеждане отвън), църквата Ла Марторана – 2 EUR, пенсионери 65+ 1 EUR, Монреале - Катедралата – входната такса е 3 EUR, за деца до 10 г. – безплатно, Агридженто - Долината на храмовете – 10.00 EUR, за деца до 18 год. – безплатно, за младежи от 18 – 25 год. – 5.00 EUR, слушалки – 2.00 EUR, Пиаца Армерина - Вила Романа дел Казале - 10.00 EUR, за лица до 18 г. и пенсионери 65+ - безплатно, няма групови намаления. Задължително доплащане за местен екскурзовод – 4.00 EUR, слушалки – 3.50 EUR, Сиракуза - общ вход за Археологическия парк с Гръцкия театър и Римския амфитеатър, пещерата Ухото на Дионисий - 10.00 EUR, безплатен за младежи до 18 г. слушалки – 2.00 EUR, Таормина - Гръцкият театър – 10.00 EUR, за лица до 18 г. – безплатно, аудиогид – 5 EUR, Дворецът Корвая (безплатен в двора, разглежда се отвън, първият етаж е музей – 3.00 ЕUR); Остров Малта - Катедралата „Св Йоан“ - вход за възрастни – 10.00 EUR, за пенсионери – 7.50 EUR, студенти – 7.50 EUR, деца до 12 г. - безплатно, Дворецът на великия магистър – вход за възрастни - 12.00 EUR, за пенсионери 60+, лица между 12 и 17 г., както и за студенти – 8.00 EUR, деца между 6 и 11 г. – 8 EUR, по желание – доплащане за трансфер от пристанището на Ла Валета до старата част и обратно до пристанището + беседа на местен екскурзовод на руски език – 35 EUR при мин. 25 туристи. В другия случай придвижването до старата част е пеша /около 1-1.5 км/ и посещението на града включва пешеходна обиколка из старата част с водача на групата.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане: депозит – 50 лв., доплащане – до 40 дни преди отпътуване. Записване без риск и с минимален депозит! Пътуването може да се анулира без неустойка до 40 дни преди датата на отпътуване!
Забележка: Пътуващите, които имат издаден ваучер за анулирано пътуване поради разпространението на Ковид19, сключват договор с 0 лв./нула лв./ депозит, като използват частично или на 100% стойността му при окончателното плащане.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Забележка: Екскурзията не е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност, заради пешеходните обиколки по маршрута!
Използвани транспортни средства по програмата: • автобус • ферибот•


Оферта № Е11882


Може да разгледате и други предложения за Италия
ФРАНЦИЯ - ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА И ПОЛУОСТРОВ БРЕТАН с Мон Сен Мишел и Сен Мало! Самолетна ОБИКОЛНА програма
ФРАНЦИЯ - ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА И ПОЛУОСТРОВ БРЕТАН с Мон Сен Мишел и Сен Мало! Самолетна ОБИКОЛНА програма
Маршрут: София - Париж - Мон Сен Мишел – Сен Мало – Рен - Нант - Тур - замъците по Лоара - Лион - Торино - Милано - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2355.00 лв.
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
Маршрут: София – Кран - Ватенс - Инсбрук - Мюнхен - Щутгарт - Хайделберг - Шварцвалд - Гутах - Фрайбург - Колмар - Европа парк - Вадуц - Верона - Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1670.00 лв.
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски 
Алпи
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски Алпи
Маршрут: София – Постойна/Кран - Сирмионе - Бардолино - Зеефелд – Инсбрук – Ватенс – Гармиш Партенкирхен - Болцано – Мерано – Кортина д’Ампецо - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1270.00 лв.
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити Други 
подобни планини няма никъде другаде
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити Други подобни планини няма никъде другаде
Маршрут: София – Постойна - Мадона ди Кампильо - Тренто – Мерано – Малга Чиапела - Мармолада – Пунта Рока – Каназей – Предацо – Байта Гардоне - Драконово яйце - Моена - Триест – Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1390.00 лв.
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и 
ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска 
прецизност и италианска елегантност
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска прецизност и италианска елегантност
Маршрут: София – Торино – Арбелвил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Етюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Екск ле Бен – Шамбери – Теш - Цермат – Милано - Сирмионе - Загреб – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1445.00 лв.
ФРАНЦИЯ с курорта Шамони - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - 
комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Жарко 
слънце над ледниковото море на Монблан!
ФРАНЦИЯ с курорта Шамони - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Жарко слънце над ледниковото море на Монблан!
Маршрут: София – Бергамо - Торино – Албервил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Егюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Ескс ле Бен – Шамбери – Теш - Цермат – Милано – Бергамо - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1570.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах