Вашата оценка

Сафари в ТАНЗАНИЯ и ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР - докосване до дивата природа и красивите бели плажове на Индийския океан - индивидуални пакетни предложения през цялата 2022 г.

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Танзания




Дата на отпътуване по избор през 2022 г.

Програма
1 ден София - Килиманджаро
Полет за Килиманджаро с избрана от клиентите авиокомпания от аерогара София.
2 ден Килиманджаро – Карату (трансфер около 2.5 часа)
Кацане на летище Килиманджаро, Танзания. Посрещане на летището и трансфер до района на Карату. Ако времето позволява, ще има време за отдих на някой от местните пазари, където може да се закупят сувенири. Обяд. Следва настаняване в хотел Marera View Lodge. Вечеря. Нощувка. Карату е малко, пъстроцветно градче, което се е превърнало в популярна спирка при посещението на световно известните природни паркове намиращи се в района. Освен сафарита в близките резервати, селището предлага на посетителите си най-разнообразни занимания като посещение на колоритния местен пазар, дегустация на бира в местна бирария, трекинг по склоновете на Нгоронгоро в търсене на водопади и пещери, както и посещение на автентично селище на местните Масаи.
3 ден Керату – Серенгети
Закуска. Отпътуване в посока Серенгети. Пътят ни минава през възвишения на парка Нгоронгоро и достига до входа на Серенгети. Следва ден посветен за разглеждане на един от най-големите и известни природни резервати в света (с включен сух пакет за обяд). В началото на сухия сезон, паркът Серенгети е едно от най - подходящите за сафари и наблюдение на диви животни места. Милиони Антилопи гну и стотици хиляди зебри мигрират в търсене на вода и се събират около големите реки в района, където се превръщат в плячка на различни хищници. Едва ли има по - подходящо място, на което човек да се докосне до вечния кръговрат на дивата природа. Настаняване в Mbugani Camp. Вечеря. Нощувка.
4 ден Серенгети
Закуска. Целодневно сафари (с включен сух пакет за обяд) в парка Серенгети. Още един приказен ден, в който да се насладите на безкрайните равнини на долината Серонера, изпъстрени със скалисти възвишения и оскъдно залесени райони. Саваните на Серенгети са декор и на един от най-запомнящите се спектакли в природата – миграцията на стотици хиляди зебри и антилопи гну, които два пъти в годината прекосяват р. Мара - естествената граница между Кения и Танзания в търсене на прехрана. Вечеря. Нощувка.
5 ден Серенгети – Нгоронгорo кратер - Карату
Закуска. Отпътуване към кратера Нгоронгоро. След спускането в кратера, начало на сафари с включен обяд/пикник в кратера Нгоронгоро. Разположен в най-голямата, незалята калдера на угаснал вулкан в света, резерватът е едно от най-добрите места за наблюдение на богатия животински свят на Африка. Пътят отвежда до ръба на кратера на височина от над 2200 м, откъдето се разкриват незабравими гледки към обширната долина, сгушена в кратера на угасналия преди около 250 хил. години вулкан. След кратка пауза, в която величествената гледка ще се запечата трайно в съзнанието и фотоапаратите на всички пътуващи, ще се спуснем надолу към долината, където пред очите ни ще се разиграят сцени, които сме свикнали да виждаме само в документални филми. Над 25 000 индивида от различни животински видове могат да се срещнат в долината като най - интересни сред тях са изключително редките черни носорози, хипопотами, различни видове антилопи, африкански биволи, петнисти хиени и почти затворената популация от лъвове, които живеят в района на кратера. Важна част от живота в района на Нгоронгоро са и масайските племена, чиито представители водят начин на живот, застинал във времето.Настаняване в хотел Marera View Lodge. Вечеря. Нощувка.
6 ден Керату – Аруша
Закуска. Отпътуване към летището на Аруша. Посрещане на летището и трансфер (около час) и настаняване в Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villas, Matemwe 4**** /https://zanzibarpearl.com/. Обяд. Матемве е живописно крайбрежие, разположено между зеленината на тропическите гори и топлите лазурни води на Индийския океан. Плажът на Матемве е последният пясъчен плаж на източното крайбрежие на острова, преди брегът да премине в стръмни скални формирования. Тук островът е слабо населен и застроен и избралите тази част на Занзибар могат да се насладят на абсолютен отдих и пълно откъсване от напрегнатото ежедневие. Намиращият се наблизо Атол Мнемба предлага невероятни изживявания за любителите на гмуркането. Свободно време и първи впечатления. Вечеря. Нощувка.
7 ден остров Занзибар
Закуска. Занзибар е най-популярното място за плажуване, гмуркане и други водни спортове на територията на Танзания. Островът пленява посетителите си с красивите си бели плажове и с гостоприемството на своите жители. Свободно време за плаж и време, през което ще можете да се насладите на тюркоазените води на Индийския океан. По желание и срещу допълнително заплащане шнорхелинг в района на рифовете. Обяд. Вечеря. Нощувка.
8 ден остров Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж или по желание и срещу допълнително заплащане възможност за полудневна екскурзия до Стоун Таун (UNESCO). Начало на обиколка на града, наречен „Каменното сърце на Занзибар“, който със своята синкретична архитектура, повлияна от арабски, африкански и европейски стилове е една от най-интересните забележителности на острова. Турът включва: султанския дворец, Къщата на чудесата, католическата и протестантската Катедрала, стария форд и др. Спирка за снимка на родната къща на Фреди Меркюри, която се намира в центъра на града. Тя всъщност не се откроява по никакъв начин, така че можете да я разпознаете само по табелата на входа и постерите със снимките на Фреди. Въпреки че Занзибар не може да се похвали с голям брой известни личности, които са родени тук, то къщата на Фреди е много по-интересна за туристите, отколкото за местните жители. Връщане в хотела. Обяд. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.
9 ден остров Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж или по желание и срещу допълнително заплащане възможност за полудневна екскурзия до Острова на затворниците и на костенурките. Занзибар освен със зашеметяващите си плажове, е известен и с гигантските костенурки. Ще имате възможност да се насладите на приятна разходка с лодка до там. Срещата ви с костенурките ще бъде незабравима. Ще видите в резервата малки видове до 170 годишни баби, ще имате възможност да ги нахраните със зеле, да се снимате, без да ги пипате разбира се. Ще видите и лечебницата, използвана за затворниците, превърната в днешни дни в ресторант. Връщане в хотела. Обяд. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.
10 ден остров Занзибар - София
Закуска. Трансфер за летище Занзибар за обратен полет за България.



Цената включва:
  • самолетен билет Аруша – Занзибар с включени летищни такси и чекиран багаж до 15 кг, 8 нощувки, от които 2 – в Ngorongoro Marera Mountain View Lodge 4**** в Карату, 2 – в Mbugani Camp в Серенгети, 4 – в Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villas, Matemwe 4**** в стаи Pearl Suite, 8 закуски, 8 обяда, 8 вечери, всички трансфери по програмата, транспорт с джипове Land Cruiser или Land Rover по време на сафаритата, включени входни такси за парковете Серенгети и Нгоронгоро, 1 бр. бутилка вода, бира или безалкохолно на ден по време на трансферите с джип и по време на сафаритата, местни професионални водачи на английски език, застраховка AMREF Flying Doctors.
Цената не включва:
  • бакшиши за шофьори, екскурзоводи и пиколи, напитки по време на храненията, допълнителните мероприятия на остров Занзибар /цената ще бъде предоставена допълнително според броя на желаещите, PCR тест в зависимост от актуалните изисквания към момента на пътуване.
Други:
Намаление за: при група от 3 пътуващи – 480 лв. на турист
при група от 4-7 пътуващи – 705 лв. на турист
дете до 12 год. с 2-ма възрастни в стая – 1005 лв.
младеж до 16 години – 255 лв.
Доплащане за: единична стая – 995 лв.
медицинска застраховка
международен полет
при желание настаняване в други 4**** хотели или 5***** - срещу допълнително препотвърждение на цена и наличност.
Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.90 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена. Предвидени хотели:
Предвидени хотели: Marera View Lodge (https://mareraviewlodge.com/) или подобен в Карату, Mbugani Camp (https://mbuganicamps.com/) или подобен в Серенгети, Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villas, Matemwe 4**** или подобен на остров Занзибар.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2 туристи
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Необходими документи за виза за Танзания: международен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца към крайната дата на екскурзията и поне 2 свободни страници за полагане на виза. Визата за Танзания е с валидност 90 дни от датата на издаване. Полага се на летището при влизане в страната. Цена: 50 USD. Няма санитарни и медицински изисквания за посещанието на Танзания /не се налага ваксинация/.
Начин на плащане: депозит – 1300 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • джип


Оферта № Е11831



„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах