Уважаеми клиенти и колеги,

Информираме ви, че на дата 27.01.2023 г./петък/, поради технически причини и спиране на електрозахранването за профилактика, офисът ни ще бъде затворен за посещение. Ще бъдем на разположение онлайн в часови диапазон от 09.30 ч. до 18.00 ч., като обработваме вашите резервации и запитвания по имейл или на следните телефонни номера: 0885145573, 0888105420, 0885 235 260.
Благодарим за разбирането.

ТА МОНДЕЛ ТРАВЕЛ ООД

Вашата оценка

АРЖЕНТИНА – ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ – БРАЗИЛИЯ с Рио и Копакабана

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
26.02.2023 6985.00 лв. Резервирай
14.03.2023 6875.00 лв. Резервирай
21.11.2023 7250.00 лв. Резервирай


ТРИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ ГРАДA НА ЮЖНА АМЕРИКА
БУЕНОС АЙРЕС и неговия чар,
РИО ДЕ ЖАНЕЙРО и неговата магия,
да добавим и водападите Игуасу и тяхната фантазия...


 

 

Програма
1 ден София – Франкфурт – Буенос Айрес
Полет на LUFTHANSA от София за Франкфурт в 14.35 ч. Кацане в 20.10 ч. Следващ полет за Буенос Айрес в 22.15 ч.
2 ден Буенос Айрес
Кацане в 08.05 ч. на международното летище Eзейза в аржентинската столица Буенос Айрес. Посрещане от представител на местната агенция и начало на туристическата обиколка на града с местен екскурзовод по известните булеварди Санта Фе и 9 юли, с разглеждане на площад де Майо, сградата на Правителството, Националния Конгрес, Театър Колумб, Обелиска – символът на града, Катедралата, квартал Реколета, пристанището Мадеро, кварталите Сан Телмо и Ла Бока. Разходка по Каминито – уличката на емигрантите и парка Палермо. Настаняване в хотел в Буенос Айрес. Свободно време. Нощувка.
3 ден Буенос Айрес – Фиеста Гауча (по желание)
Закуска. Факултативна екскурзия - излет сред природата на южноамериканската пампа. Посещение на типична ферма на гаучос /аржентински каубои/, където ще бъдете посрещнати със специален обяд с креолска скара. Фиеста Гауча е незабравимо изживяване с много вино, песни, танци и състезания на кон. Ще имате възможност да се запознаете с местния бит и обичаи. Ще се насладите и на шоу - демонстрация на ловкостта на гаучото. Връщане в хотела. По желание посещение на Танго шоу. Нощувка.
4 ден Буенос Айрес – Ел Тигре (екскурзия по желание)
Закуска. По желание екскурзия „Тигре и Делта” - отпътуване за крайбрежната зона на Буенос Айрес - Ел Тигре край река Рио де ла Плата. Разходка с корабче до островите по делтата на река Парана – любимо място сред природата. Връщане в хотела в Буенос Айрес. Свободно време. Нощувка.
5 ден Буенос Айрес - Игуасу (от аржентинска страна)
Закуска. Трансфер до аерогарата за вътрешен полет до водопадите Игуасу (~1.45 мин.). Кацане, посрещане и трансфер до Националния парк Игуасу (UNESCO), част от който са водопадите (в превод „Голяма вода”), простиращи се на широчина 2.7 км /входната такса за парка e включена в пакетната цена/. Разглеждане на това природно чудо от аржентинска страна със спиращи дъха гледки и изумителни панорами, от която се открива 3/4 от това приказно явление. Разходката по специални пътища и мостове отвежда в непосредствена близост до някои от тях, под дъги от дъжд и мъгла, образувани от падащата вода, се стига в близост до най – високата част, Дяволското гърло (Гарганта дел Диабло) - най – впечатляващият и най - популярният от всички водопади с ширина 150 м, с най – голям дебит и с формата на подкова, намиращ се точно на границата между двете страни. Настаняване в хотел в селището Фоз до Игуасу на бразилска територия. Вечеря. Нощувка.
6 ден Буенос Айрес - Игуасу (от бразилска страна)
Закуска. Посещение на водопадите от бразилска страна /входната такса за парка е включена в пакетната цена/. В зависимост от нивото на водите на река Игуасу, броят на малките и големите водопади, намиращи се сред разкошна тропическа растителност, варира от 150 до 300. Тук е Птичият парк, една туристическа атракция, част от резервата, предлагащ голямо разнообразие от птици от цяла Бразилия /входната такса за Птичия парк е включена в пакетната цена/. По желание за качване на адреналина – Макуко Сафари, незабравимо мокро приключение, при което качени на борда на моторна лодка, ще стигнете до самите падове на водопада. По желание полет над водопадите с хеликоптер, за да се изкачите на 1650 м над земята. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ден Игуасу – Рио де Жанейро (Корковадо)
Закуска. Полет за Рио де Жанейро. Кацане, трансфер и начало на туристическата програма. Когато се каже Рио, веднага в ума избухват мисли, свързани с блестящите оскъдни костюми по време на Карнавала, плажа Копакабана, неудържимите ритми на самбата и статуята на Христос (38 м), благославяща посетителите, разперила ръце от върха на планината Корковадо на 710 м надморско равнище, избрана като едно от новите седем чудеса на света. Следва пътешествие, започващо от Космо Вело с влакче, лъкатушещо по тясна стръмна жп линия между тропически дървета и храсти на Националния парк Тижука, стигащо почти до подножието на статуята. Панорамата към планините, към залива и града е божествена, усещането, че всичко е под краката, е натрапващо. Настаняване в хотел в района на Копакабана/ Ипанема. Нощувка.
8 ден Рио де Жанейро - Копакабана/ Ипанема
Закуска. Свободно време за плаж и разходка. Нощувка.
9 ден Рио де Жанейро (Захарната глава)
Закуска. Полудневна обиколка на космополитния Рио де Жанейро. Разходка из центъра на града, из тесните улички и исторически сгради, нашепващи легенди и истории. Всяко кътче тук има уникален облик – сградата на Градския Театър, площад XV, красиво реставрираната сграда на Банка до Бразил, приютила Културния център, Националния исторически музей, Националната Библиотека, манастирът Сао Бенто. Следва посещение на Захарната глава, която заедно със самбата, плажовете и красивите жени, си остава една от оригиналните и запомнящи се забележителности на Рио. Наистина заслужено! Изкачването е с кабинков лифт и след кратко пътуване, от първата спирка, от върха на Моро де Урка (220 м) и от върха на Захарната глава (396 м) ще се разкрие незабравима гледка към плажовете на Копакабана и Ипанема, към статуята на Христос Изкупителя, към залива Гуанабара. Продължаване към Маракана, най – големият стадион в света с капацитет повече от 160 000 зрители, храмът на бразилския футбол (фотопауза и разглеждане отвън). Нощувка.
10 ден Рио де Жанейро - Петрополиш (по желание)
Закуска. Свободно време за плаж и разходка или по желание екскурзия до колониалния град Петрополиш, разположен на 65 км от Рио де Жанейро, изграден в европейски стил от бразилския император Педро ІІ. Тук той построява своята лятна резиденция – Императорският дворец, превърнат в музей. Връщане в хотела в Рио. Нощувка.
11 ден Рио де Жанейро – заливът Гуанабара (по желание)
Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия в залива Гуанабара. Той е третия по големина залив в света по отношение на водния обем. Той има 413 кв.км площ и се простира на 33 км и включва 84 малки и големи острова. Предстои ви една незабравима разходка с лодка с тръгване от Марина да Глория, наслаждавайки се на забележителния Рио де Жанейро. Ще видим местното летище Сантос Дьомонт, стълбовете на гигантския мост Рио-Нитерой, пристанището, Захарната глава, ферибота и остров Фискал покрай красиви плажове, скали с екзотични форми и хълмове. Връщане в Рио. По желание и срещу допълнително заплащане вечерно шоу – спектакъл Бразилска самба с много страст, ритъм, вихрени танци и карнавални костюми. Нощувка. Забележка: Възможна е промяна в поредността на дните за провеждане на допълнителните екскурзии.
12 ден Рио де Жанейро – Франкфурт/Мюнхен
Закуска. Освобождаване на стаите до 11.00 ч. /можете за оставите куфарите си в багажното отделние на хотела/. Свободно време за плаж, разходка и за последни покупки. Трансфер до летището и полет в 20.50 ч. за Франкфурт/Мюнхен.
13 ден Франкфурт/Мюнхен – София
Кацане във Франкфурт/Мюнхен в 13.10 ч. Полет в 15.45 ч. за София. Кацане в София в 18.35 ч.Цената включва:
  • самолетен билет на LUFTHANSA София – Франкфурт – Буенос Айрес – Рио де Жанейро – Франкфурт/Мюнхен – София с включени летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 23 кг + 1 брой ръчен до 8 кг
  • самолетен билет Буенос Айрес – Игуасу – Рио де Жанейро с включени летищни такси и 1 брой чекиран багаж до 20 кг + 1 брой ръчен до 7 кг
  • 10 нощувки, 10 закуски в хотели 4****, от които 3 - в Буенос Айрес в централно разположен, 2 – в Игуасу, 5 – в Рио де Жанейро, 2 вечери в хотела в Игуасу
  • всички трансфери, упоменати в програмата
  • полудневна обиколка на Буенос Айрес
  • полудневна туристическа програма в Рио де Жанейро с изкачване с железница на планината Корковадо до статуята на Христос, полудневна туристическа програма в колониалния център на Рио де Жанейро и изкачване с лифт до хълма Урка и до хълма Захарната глава, посещение на водопадите Игуасу от аржентинска и бразилска страна с местен екскурзовод, входни такси за Игуасу от аржентинска и бразилска страна, входна такса за Птичия парк
  • водач – преводач от агенцията и обслужване с превод на български език за включените в пакетната цена посещения и мероприятия, медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR за туристи до 70 г.
Други:
Доплащания за: единична стая – 1365 лв.
бакшиши за шофьори и екскурзоводи - 45 ЕUR /заплащат се с основния пакет/
медицинска застраховка за туристи над 70 г. до 85 г. – 25.00 лв.
повишение на летищни, транспортни такси и обменен курс /обявява се 20 дни преди отпътуване/.
Намаление за: трети възрастен на допълнително легло - 150 лв.
дете до 11.99 г. с 2-ма възрастни на допълнително легло – 280 лв.
Факултативните мероприятия: Аржентина: Тигре и Делта – 95 USD, Фиеста Гауча с включен обяд – 180 USD, Танго шоу с вечеря – 140 USD, Игуасу: Гран Авентура – 105 USD, разходка с хеликоптер над водопадите (15 мин.) – ~250 USD; Бразилия: Самба шоу – 110 USD с включен трансфер /без вечеря/, полудневна екскурзия „Заливът Гуанабара“ – 110 USD, екскурзия до Петрополиш – 156 USD. Забележка: екскурзиите се провеждат в смесени групи с други туристи на английски и испански език. Задължително се заявяват преди отпътуване. Плащането им е заедно с доплащането по пакета по фиксинга на БНБ. Група от записани мин. 7 туристи се придружава от българския водач. Цените на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение, както и тяхната последователност на провеждане.
Примерни хотели, ползвани по тази програма: Scala Hotel Buenos Aires 4* (http://scalabuenosaires.com/es/) или подобен в Буенос Айрес, hotel Carima 4* (https://grandcarima.com.br/) или подобен в Игуасу, hotel Mercure Rio Boutique Copacabana 4* (https://all.accor.com/hotel/B215/index.en.shtml) или подобен в Рио де Жанейро.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Необходими документи: ксерокопие на задграничен паспорт с минимум 6 – месечна валидност към крайната дата на пътуване; няма визови, санитарни, медицински и визови изисквания за посещаваните по маршрута страни, не се изисква ваксинация, както и тестове.
Начин на плащане: депозит – 2000 лв., доплащане – до 45 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус


Оферта № Е10951ЕТИКЕТИ:
екскурзия до аржентина и бразилия 2023, самолетни екскурзии 2023, пътувания 2023, дяволското гърло, екскурзия до игуасу, екскурзия до водопадите игуасу, екскурзия до рио де жанейро, самба шоу, танго шоу, екзотични дестинации, аржентина - уругвай - бразилия, пътуване до буенос айрес, екскурзия до буеонс айрес, екскурзия до монтевидео, колиния дел сакреченто, buenos aires, rio de janeiro, copacanana, iguasu, квартал палермо, корковадо, захарната глава, ипанема, montevideo, урка, комбинирана екскурзия, самолет до бунос айрес и рио де жанейро, хотели 4 звезди, hotels 4* in buenos aires, hotels 4* in rio de janeiro, буенос айрес, булевард санта фе, булевард 9 юли, разглеждане на площад де майо, сградата на правителството, националния конгрес, театър колумб, обелиска - символ на града, квартал реколета, пристанището мадеро, сан телмо, ла бока, разходка по каминито, уличката на емигрантите, парка палермо, излет сред природата на юноамериканската пампа, ферма на гаучос, аржентински каубои, танго шоу, тигре и делта, ел тигре, река рио де ла плата, река парана, разходка с корабче до островите по делтата на река парана, живописния пазар за плодове в буенос айрес, пътуване с ферибот на букебус, панорамна обиколка на монтевидео, дяволското гърло, гарганата дел диабло, селището фоз, макуко сафари, незабравимо приключение, карнавал, плаж, копакабана, неудържимите ритми на самбата, статуята на христос, планината корковадо, космо вело, национален парк тижука, тропически остров, залива сепатиба, градския театър, националния исторически музей, национална библиотека, манастирът сао бенто, захарната глава, моро де урка, гуанабара, маракана, най-големия стадион в света, храмът на бразилския футбол, царството на скъпоценните камъни, бижутерска къща щерн, шоу-спектакъл, бразилска самба, танци и карнавални костюми, петрополиш, императорския дворец, бразилия и аржентина, brazilia i argentina, бразилия и аржентина екскурзия, brazilia i argentina ekskurzia, бразилия и аржентина екскурзии, brazilia i argentina ekskurzii
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах