Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Знаете ли?

03 Декември 2022 г.


Знаете ли?

Знаете ли?

Toblerone е швейцарско шоколадово блокче, направено с мед и бадемова нуга. Създаден през 1908 г. от Теодор Тоблер и Емил Бауман. Toblerone e игра на думи от иманата "Tobler ” и “Torrone” , италианското име за медно – бадемова нуга.

Незабавно разпознат благодарение на уникалната си форма на шоколадов връх (Матерхорн) и безпогрешни опаковки. Той е достъпен по целия свят.

Твърди се, че триъгълната форма на Toblerone е вдъхновена от планинската родина на Tеодор Тоблер, по-специално от връх МАТЕРХОРН.

Това е първият патентован шоколад. Интересен факт е, че натискайки само с палец върха на триъгълното блокче шоколад, то се отчупва и настиска следващото подред.

Независимо от температурните условия, неговата форма не се променя и не може да се разтопи!

През 2008 г. марката празнува своя 100 годишен юбилей.

Ох, какво голямо изкушение! Хем да опиташ швейцарски шоколад, хем да видиш величието на Матерхорн – най – трудно покоримия връх на Алпите!

И оригинален Toblerone можете да хапнете и да покорите Матерхорн с лифт само по нашата програма: "
ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – неотразимите езерни очи на Алпите! Пътуване с Глетчер експрес!"„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах