Вашата оценка 4.00 от 1 гласа

Опитайте изкушението Schwarzwalder Kirscheasser!

14 Декември 2020 г.


Опитайте изкушението 
Schwarzwalder Kirscheasser!

Нека стават чудеса с лятното пътуване до Шварцвалд. Вярата в чудеса е вродена, тя се развива с пътуването!
Можете да се потопите в мечти и вълнения с програмата на Мондел Травел
ГЕРМАНИЯ - Лятна ваканция в Шварцвалд с дата на тръгване 13.08.2021 г.

               Планината Шварцвалд е разположена в югозападната част на Германия (провинция Баден – Вюртемберг). Тя се простира от юг на север между Германия, Швейцария и Франция.

Шварцвалд е средно – висока  планинска верига с най-високи върхове Фелдберг – 1493 м. Следват Зеебук – 1448 м, Херцогенхорн – 1415 м и Белхен – 1414 м.

Река Дунав която е емблематична за България извира от планината Шварцвалд в южната част на Германия. Тя води началото си от платото Баар с надморска височина на изворите 1078 м. На извора е направен каптаж още през XVIII век и водата му е отведена чрез тръбопровод под земята на замъка Фюрстлих Фюрстенбергишес шлос. По късно е  изградена скулптора на майка Баар, коята посочва пътя на реката. Територията на планината е гориста и е пресечена от добре маркирани туристически пътеки. Реки и потоци изграждат прекрасни долини, ледникови и изкуствени езера,спиращите дъха пейзажи. Целият район е обоснован като природен парк с няколко района.
Северният район на Шварцвалд е от Баден-Баден до Фройденщат. Има гледки, които никога няма да забравите!

Централната част на Шварцвалд е с прелестни долини и живописни градчета.
Южната част на Шварцвалд е с най – високите планин
(Фелдберг, Шауинсланд, Белхен),най-големите езера ( Титизее, Шлухзее) зашеметяващи пейзажи.
Посещението на Черната гора Шварцвалд си заслужава не само поради изключителните природни забележителности, но и заради храните, напитките и всички вкусотии, свързани с местната кухня. Регионът Шварцвалд е кулинарен оазис. Можете да опитате известната торта, бекон и шунка, които се предлагат типично с опушен вкус и се произвеждат на местно ниво, сирене и наденица, бъркани яйца с черен горски бекон, извара с лук, дори обикновени колбаси, които имат страхотен вкус. А за напитките разнообразието е голяма – разбира се чаша шнапс, местна бира и вино от западните склонове на планинската верига.
В Германия това е региона с най – много гурме звезди за дадени ресторанти. Но не е нужно обаче да изберете топ ресторант, има много обикновени малки местни пивоварни и прекрасни ресторанти с изби към тях, които предлагат вкусни сезонни ястия, типични за региона. В менюто може да намерите вкусни ястия дори от елен през сезона.
Шварцвалдската кухня е повлияна от швабски, елзаски и швейцарски ястия и те винаги се приготвят от пресни местни продукти.
Изключително изкусителната ШВАРЦВАЛДСКА ЧЕРЕШОВА ТОРТА /Schwarzwalder Kirschtorte/ - експлозия от наслада за всички сетива и е една от емблемите за сладки вкусотии!
Тортата има повече от едно рецепта, но автентичната Шварцвалдска Черешова торта /Schwarzwalder Kirschtorte/ трябва да отговаря на определени стандарти.
Не е сигурно, че Schwarzwalder Kirschtorte изобщо произхожда от Черната гора, вероятно тортата е дошла от Швейцария, но всички я свързват с Шварцвалд. Създателят на тази най – известна немска торта не е доказан. За първи път тортата се споменава в немска книга за рецепти за сладкиши през 1934 година.
Знаем, че германците, са изключително точни и прецизни относно съставките на всички сладкиши и торти, което е доказателство за високо качество и наистина нещо великолепно на вкус. Според германските насоки за фини сладкиши тортата от череша трябва да включва следните съставки:
- слоеве от шоколадов блат, долният слой също може да бъде сладък.
- разбита сметана или маслен крем, или комбинация от двете.
- череши
Kirschwasser ( черешов шнапс, Kirsch). Ароматът на черешов спирт трябва да бъде забележим и усещащ се!
- тортата е покрита с бита сметана или маслен крем украсен с кремави рози, череши и настърган шоколад.
Kirschwasser е спиртна напитка от череши, но трябва да се използват череши от района на Черната гора, които могат да бъдат сладки или несладки, докъто чистият шнапс /ракия/, той не е сладък алкохол и се прави обикновено от грозде или сливи. Schwarzwalder Kirschtorte е търговското наименование. Така че Черешовата торта определено не е десерт за деца и хора, които трябва да избягват алкохола. Тя се приготвя бавно, но пък резултата си заслужава.
Можете да се приготвите за вкусната Шварцвалдска черешова торта, да запишете точната рецепта, КАКТО И ДА ОПИТАТЕ този деликатес по време на ИЗКУШАВАЩОТО ПЪТУВАНЕ по ПРОГРАМА НА МОНДЕЛ ТРАВЕЛ „ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ В ШВАРЦВАЛД“ с дата на тръгване през 2021!

 


Архив Блог



Last Minute

Календар
Блог
Да стягаме куфарите!
17 Януари 2024 г.
ПОЧИВКА В ЮЖНА ИСПАНИЯ на брега на Коста де Алмерия - райски плажовe и удивителни лунни пейзажи, дата 24.09.2024

Очарователни градове, рибарски селища, исторически паметници, райски плажове, планини, пустини и удивителни лунни пейзажи… Надяваме се с това пътуване да откриете тайните, които крие изненадващата провинция Алмерия. С повече от двеста километ...

14 Май 2023 г.
Албания, обиколна програма, 20.05.2023 г. Другите пътища...

Другите пътища!   В случай че искате да усетите как се е пътувало в Римската империя или да стъпите на част от античната артерия VIA EGNATIA, изберете екскурзията до Албания с начална дата 20.05.2023 г. Древният път с обща дължина 1,120 к...

05 Март 2023 г.
Тайландски масаж - хармония между тялото и духа

Любопитно! Истинският цялостен тайландски масаж е едно от най - приятните преживявания, на което можете да се насладите, или пък да изтърпите. За повече от 3000 години, техниката се е развила до божествено съвършенство. Произлязъл от Индия, масажът е и...

Новини
17 Януари 2024 г.
ПОЧИВКА В ЮЖНА ИСПАНИЯ на брега на Коста де Алмерия - райски плажовe и удивителни лунни пейзажи, дата 24.09.2024

Очарователни градове, рибарски селища, исторически паметници, райски плажове, планини, пустини и удивителни лунни пейзажи… Надяваме се с това пътуване да откриете тайните, които крие изненадващата провинция Алмерия. С повече от двеста километ...

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах