Вашата оценка

ДОЛОМИТИТЕ – мистерията, обект на ЮНЕСКО! Потвърдено пътуване с автобус, 04.09.2022 г.

07 Август 2022 г.


ДОЛОМИТИТЕ – мистерията, обект на ЮНЕСКО! Потвърдено пътуване с автобус, 04.09.2022 г.

ДОЛОМИТИТЕ – мистерията, обект на ЮНЕСКО!

Доломитите са бледи през деня, огненочервени при залез, след това лилави при залез, преди да изчезнат в нощта. Някои от най-великите поети на всички времена са потопили перата си в цветовете на Доломитите. Архитекти, мислители, но също учени и обикновени пътешественици са били очаровани през вековете от тези върхове. Уникален външен вид, неслучайно вече официално обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Стотици и стотици върхове, от които 18, които надвишават 3000 метра, се открояват в различни планински вериги, на огромна територия и засягат 5 провинции: Белуно, Болцано, Тренто, Удине и Порденоне.

 

Защо Доломитите са толкова красиви? Каква е тайната на необикновения чар?

Те са признати за едни от най-красивите планини на Земята, чиято красота се дължи на разнообразието от грандиозни вертикални форми, като върхове, шпилове и кули, за разлика от хоризонтални повърхности като корнизи, скали и плата. Голямо разнообразие от цветове в контрасти между голотата на бледите скали и разположението долу полета.

Не стигат думи, за да опишем тази уникалност, която е превърнала Доломитите в планинска икона и нейната изключителна красота е толкова очевидна, че никой не трябва да се чуди защо се смятат за толкова красиви, защото фактите са съвсем очевидни. Те не само са изключително красиви, но са и уникални. Те са толкова мистериозни! Така, че да се каже друго изглежда неразбираемо и безсмислено. 
Доломитите през зимата: Магията на бялото, която покрива горите, високите планински поляни и върховете, черпи енергия през скалите всяка зима. Доломитите влият върху радостта и емоцията, сравнима с радостта за първи път, както и изненадата на едно дете при срещата му с първия сняг. 
Лятото е времето на максималното великолепие на природата. Това е експлозия от цветове и жизненост, която събужда желанието за движение, познание и провокира огромно любопитство. 
А красотата на разцъфналите Доломити през дългите летни дни е идеална за всички дейности на открито и незабравима ваканция. 
Това се те – величествените Доломити, но вие можете да се включите в нашето потвърдено пътуване с дата 04.09.2022 г. и да станете съпричастни в екплозията на тази неземна красота.
Посетете програмата ТУК
 


Архив Блог
Календар
Блог
Да стягаме куфарите!
14 Май 2023 г.
Албания, обиколна програма, 20.05.2023 г. Другите пътища...

Другите пътища!   В случай че искате да усетите как се е пътувало в Римската империя или да стъпите на част от античната артерия VIA EGNATIA, изберете екскурзията до Албания с начална дата 20.05.2023 г. Древният път с обща дължина 1,120 к...

05 Март 2023 г.
Тайландски масаж - хармония между тялото и духа

Любопитно! Истинският цялостен тайландски масаж е едно от най - приятните преживявания, на което можете да се насладите, или пък да изтърпите. За повече от 3000 години, техниката се е развила до божествено съвършенство. Произлязъл от Индия, масажът е и...

03 Декември 2022 г.
Знаете ли?

Знаете ли? Toblerone е швейцарско шоколадово блокче, направено с мед и бадемова нуга. Създаден през 1908 г. от Теодор Тоблер и Емил Бауман. Toblerone e игра на думи от иманата "Tobler ” и “Torrone” , италианското име за медно &n...

Новини
17 Ноември 2023 г.
НОВА ГОДИНА в СЪРБИЯ и град ВЪРШАЦ - ВЪВ ВИНОТО Е ИСТИНАТА! У вину je истина! Включени две празнични вечери и неограничено количество напитки!

Ако искате да посрещнете Новата 2024- та година на уютно място, в централно разположен хотел и ресторант, предлагащ празнична атмосфера в компанията на певци и музиканти, които ще се погрижат за  доброто Ви настроение, Вашето място е хотел Сърби...

14 Август 2023 г.
ФИЛИПИНИ 2024 - обиколна програма

Екскурзията до Филипините ще Ви отведе до едно късче земя сред водите на Тихия океан, състоящо се от хиляди малки и големи острови, обградени от красиви пясъчни плажове с тюркоазени води и коралови рифове. Ще посетим няколко острова, приютили най-ва...

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах