Вашата оценка 4.25 от 4 гласа

Само през юни ПОРТУГАЛИЯ и ИСПАНИЯ, почивка на Коста де ла Лус, включено посещение на Лисабон, Историческия път на Колумб - Лугарес Коломбинос и Уелва. ИЗЧЕРПАНИ МЕСТА

Изберете хотели за резервация по програмата

Почивка в SENATOR PLAYACANELA 4****

SENATOR PLAYACANELA 4****

Kоста де ла Лус
Испания
цена: от 1985 лв.

COSTA DE LA LUZ/ КОСТА ДЕ ЛА ЛУС е туристическо названиe на южното испанско крайбрежие на Атлантическия океан. На запад граничи с Португалия (курортите на област Алгарве), на юг е до град Тарифа - само 14 км от африканския бряг на Мароко. Тук се намира Доняна - най - големият Биосферен национален резерват на Испания, от 1980 г. под защита на ЮНЕСКО.

Дори през ноември в Коста де ла Лус се чувствате като на слънчевите Кариби, заобиколени от много топлина и светлина, безкрайни плажове с бял и златист пясък и очарователни „бели” градове – УЕЛВА и КАДИС.

 
Описание на почивката
1 ден София – Малага – Коста де ла Лус /Плая Канела
Полет София – Малага в 15.50 ч. от Терминал 2 на аерогара София. Кацане в Малага в 18.40 ч. Трансфер с автобус до Коста де ла Лус /около 300 км/. Настаняване в хотел PLAYACANELA – 4* на остров Канела в близост до Пунта дел Морал. Студена вечеря, поради по-късното пристигане в хотела. Нощувка.
2 ден Коста де ла Лус /Плая Канела
Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.
3 ден Коста де ла Лус /Плая Канела – Алгарве – Виламоура – Албуфейла – Тавира
Закуска. Свободно време или допълнителна еднодневна екскурзия до област Алгарве в Португалия. Независимо че разстоянието от вашия курорт до Португалия е около 40 км, ще почувствате разлика между две велики култури, история и традиции. ДА, това са два различни народа! Дайте си възможност сами да откриете разликите между испанската област Коста де ла Лус и португалската област Алгарве! Първо се отива в космополитния курорт Виламоура с една от трите най - големи марини в Европа. Посещава се и очарователният курорт Aлбуфейра, който е невероятна смесица на типично бели къщи в историческата част и модерния стил на новата курортна зона. А какво да опитате, ако ни се доверите? Препоръчваме ви да опитате катаплана по португалски! Прясната риба и морски дарове, включително октопод, приготвени по различни начини са изключителни, както и оризът с миди. Риба тон я приготвят на пържола или като естопета (салата от риба тон), които също горещо препоръчваме. На връщане към хотела попътна спирка в Тавира за фото пауза, град с известен ориенталски чар, пресечен от река Гилао. Двете страни на града са свързани с красив римски мост от седем арки. Вечеря. Нощувка.
4 ден Коста де ла Лус /Плая Канела – манастира Рабида – Палос де ла Фронтера Уелва
Закуска. Свободно време за почивка и плаж до обяд. В следобедните часове - допълнителна полудневна екскурзия „Историческият път на Колумб” – градчетата от Лугарес Коломбинос и град Уелва /включена в пакетната цена/. Препоръчваме тази екскурзия, защото историческите забележителности, които ще посетите с тази програма, не можете да видите в никой друг маршрут! Посещение на манастира Рабида (с включена входна такса), където през 1492 г. е живял Колумб, намирайки подкрепа за експедиция в търсене на Новия свят. Следва разглеждане на експозицията, където могат да се видят макети на 3-те каравели, взели участие в откриването на Америка. След това ще минете през следващото селище от Лугарес Коломбинос – Палос де ла Фронтера, откъдето Колумб е тръгнал, за да открие Америка. В Уелва се намира паметника на Колумб, катедралата Ла Мерсед, църквата Св. Петър /XVI в. /, площад де лас Монхас /на монахините/. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден Коста де ла Лус /Плая Канела - Евора
Закуска. Свободно време за плаж или допълнителна еднодневна екскурзия до португалския град Евора (UNESCO) - античен град-музей с изключително добре съхранен вътрешен град. Евора е главният град на провинция Алентежу с античен град-музей на открито под егидата на ЮНЕСКО и с над 20 - вековна история. Интересни са древноримския императорски храм, акведукта Агуа де Прата, централния площад Жиралдо с красиви ренесансови сгради, еворската катедрала, крепостните стени. Очарованието на Евора се крие в тесните средновековни улици на изключително добре съхранения вътрешен град. Вечеря. Нощувка.
6 ден Коста де ла Лус /Плая Канела
Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.
7 ден Коста де ла Лус /Плая Канела - Севиля
Закуска. Свободно време или допълнителна еднодневна екскурзия до величествената Севиля (UNESCO). Отпътуване за Севиля, която ще ви омагьоса със своята пищност и красота. Арабските стилове и елементи доминират, както в архитектурата, така и в много традиции, които са съхранени и до днес. Обиколката на града включва разглеждане на Площад Испания, който е център на Иберо – Американското изложение от 1929 г. и впечатлява с красивия павилион в еклектичен стил, комбинация от Арт Деко, мудехар и барок, стария еврейски квартал – Св. Кръст, където е запазена атмосферата на средновековна Севиля, историческия център на града, където се намират великолепният Алкасар и внушителната Катедрала - шедьоври на архитектурата /могат да се посетят в свободното време, входните такси за Катедралата и Алкасар/ се заплащат отделно/. Вeчеря. Нощувка.
8 ден Коста де ла Лус /Плая Канела – Лисабон - София
Закуска. Отпътуване за Лисабон. ДОБРЕ ДОШЛИ В ПОРТУГАЛИЯ! Начало на туристическата програма в Лисабон. Обиколката включва Парка Едуардо VII, Катедралата, булевард Либердаде, оживения площад Росио - истинският център на града, спирка за снимки на кулата Белем (UNESCO) и на Манастира Жеронимуш (UNESCO). Свободно време за разходка из стария квартал Алфама, където можете да опитате местните специалитети, сред които „пастиш“ или една от многобройните рецепти с бакалао/треска. Трансфер до летището и полет за София в 22.55 ч. Кацане на летище София в 04.45 ч. на следващия ден.



Цената включва:
  • 7 нощувки в хотел Senator Playacanela – 4* от престижна хотелска верига PlayaSenator Hotels на Коста де ла Лус /Испания/ на остров Канела в близост до Пунта дел Морал;
  • 7 полупансиона на шведска маса /7 закуски + 7 вечери+вино и вода/;
  • самолетен билет София – Малага - Лисабон – София с включени летищни такси, 1 брой регистриран багаж, който да не надвишава 23 кг и 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см + дамска чанта/раничка;
  • трансфер от Малага до хотела в Коста де ла Лус и до летище Лисабон за обратния полет;
  • обзорна обиколка на Лисабон;
  • полудневна екскурзия „Историческият път на Колумб” – градчетата от Лугарес Коломбинос и град Уелва;
  • водач-екскурзовод;
  • медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 EUR.
Цената не включва:
  • допълнителни екскурзии.
Други:
Доплащане за: за пакет от 7 обяда с включени вино и вода – 105 лв.
единична стая – 360 лв.
повишение на транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/.
Забележка: препоръчваме най - малко един месец преди отпътуване, да си извадите безплатната здравна Евро карта и да я носите със себе си, тъй като много медицински центрове в Испания работят с нея.
Намаление за: 3-ти възрастен в стая – 135 лв.
първо дете от 03 до 11.99 г. с 2-ма възрастни в стая – 550 лв.
второ дете от 03 до 11.99 г. с 2-ма възрастни в стая – 550 лв.
първо дете от 12 до 14.99 г. с 2-ма възрастни в стая – 275 лв.
второ дете от 12 до 14.99 г. с 2-ма възрастни в стая – 275 лв.
Минимален брой за осъществяване на екскурзията: 30
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Испания
Начин на плащане: депозит – 600 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.
Използвани транспортни средства по програмата: самолет, автобус
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Полетно разписание: FB 479 София - Малага 15.50 - 18.40 ч.
FB 564 Лисабон - София 22.55 - 04.45 ч.+


Оферта № П2036


Може да разгледате и други предложения за Испания
ПОЧИВКА В ИСПАНИЯ 2024 НА ПОРТОКАЛОВИЯ БРЯГ /КОСТА АЗААР Включени две посещения на Барселона и на града-крепост Пенискола и възможност за посещение на ВАЛЕНСИЯ И ТАРАГОНА.
ПОЧИВКА В ИСПАНИЯ 2024 НА ПОРТОКАЛОВИЯ БРЯГ /КОСТА АЗААР Включени две посещения на Барселона и на града-крепост Пенискола и възможност за посещение на ВАЛЕНСИЯ И ТАРАГОНА.
Маршрут: София - Барселона - Пенискола - Валенсия - пешерата Сан Хосе - Кастейон де ла Плана - Тарагона - делтата на река Ебро - Морея - Пенискола - Барселона - София
Дати: 08-06-2024, 15-06-2024, 22-06-2024, 03-09-2024, 10-09-2024, 17-09-2024
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1560.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах