Вашата оценка

ГЪРЦИЯ – почивка на остров Закинтос - мечтание и дълголетие!

Изберете хотели за резервация по програмата

Почивка в CAPTAIN’S ZAKYNTHOS 3***

CAPTAIN’S ZAKYNTHOS 3***

Остров Закинтос
Гърция
Почивка в COMMODORE ZAKYNTHOS 3***

COMMODORE ZAKYNTHOS 3***

Остров Закинтос
Гърция
Почивка в ADMIRAL ARGASSI 3*

ADMIRAL ARGASSI 3*

Остров Закинтос
Гърция

Името на остров Закинтос се появява в митовете и легендите още от праисторически времена. В „Илиада" на Омир се споменава, че името на острова е взето от сина на легендарния цар на Фригия- Дарданос. Закинтос се смята за колонизатор на острова, според легендите той е построил акропол, на чието място днес се намира Веницианският замък Псофида. Закинтос е третият по големина от Йонийските острови. Площта му е 410 кв. км, а бреговата му линия е с дължина 123 км. Релефът на острова е разнообразен - има плодородни равнини на югоизток, които приминават плавно в спокойни и златни пясъци. Западната му част е планинска. Столицата на острова носи същото име - Закинтос, неофициално местите я наричат Хора. Населението е около 35 000 души. Закинтос е най-предпочитаното място в Средиземноморието за живот и създаване на потомство на голямата морска костенурка с латинското име Caretta Caretta. Островът е популярна туристическа дестинация, особено сред британците и германците.

Описание на почивката
1 ден София - Делфи
Отпътуване от София в 7.00 ч от площад „ Св. Александър Невски“ по маршрут София – Солун - Делфи / 663 км. /. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.
2 ден Делфи – Закинтос
Закуска. Ще разгледаме най-големия оракулски комплекс с храм на Аполон, който достига своя разцвет през VI век пр. н.е., а Делфи става главен религиозен център на елините. Неговите останки са приютени в живописната котловина на планината Парнас. От руините, оцелели през времето като театъра, стадиона и мраморния храм-ротонда, обграден с колони, стъпили върху тристепенна основа, днес съдим за важното религиозно и политическо значение на Делфи. Ще продължим към Антирио, за да минем на полуостров Пелопонес по най-големия окачен мост в света / 2252 метра / засенчил дори прочутият Голдън Гейт в Сан Франциско. От пристанище Килини с ферибот ще преминем на остров Закинтос. След настаняване в хотела – свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.
3 ден Закинтос /Занте/
Закуска. Отпътуване към град Закинтос – столица на острова. Ще разгледаме площад „Св. Марк“ с католическата катедрала, музея на Соломос и Калвос - едни от най-почитаните гръцки поети, ще се насладим на прекрасните сгради на площад „Соломос“– отразяващи типичната атмосфера. Ще имаме възможността да посетим Византийския музей (по желание), Градската библиотека, Храмът на Дионисий (покровител на острова) и Венецианската крепост. Свободно време, за да се насладим на уникалната атмосфера, да направим снимки и да изпием по фрапе в колоритните кафенета, пръснати из стария град. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ден Закинтос
Закуска. Свободен ден за плаж, почивка и разходка. Вечеря. Нощувка.
5 ден Закинтос /Занте/
Закуска. С тези от вас, които искат да научат и видят повече от впечатляващия остров, ще се отправим към хълма Бохали за кратка фото пауза на изумителната панорамна гледка към град Закинтос. Ще продължим пътуването по Източния бряг на острова и следващата спирка ще бъде селището Агиос Николаос. Оттам с малко корабче ще се докоснем до неповторимата красота на „Сините пещери“ и тюркоазенoмайните води на залива Скинари. Отправяме се към залива Навагио, който дължи името си на круширалия през 1983 г . кораб, останките на който любопитните ни обективи запечатват на фона на отвесни бели скали. Ще посетим Василикос – шедьовър на природата, рай за всички, които обичат морето. Впечатляващ е Националният морски парк, който е създаден на Закинтос, за да бъдат предпазени застрашените морски костенурки Caretta Caretta. Връщаме се в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
6 ден Закинтос
Закуска. Свободен ден. Предлагаме за любителите нa екстремните преживявания посещение на „Аквапарк“. Вечеря. Нощувка.
7 ден Закинтос – остров Кефалоня - Закинтос
Закуска. По желание целодневен круиз до стров Кефалония. Кефалония е административния център на Йонийските острови и е с площ 781 кв.м. Островът обхваща голямо природно многообразие и особености. Съвършените плажове са сякаш от пощенска картичка, планината Енос е покрита със специфичен вид ели, които се срещат само тук. Обявена за национален парк тя е приютила и рядка порода диви коне. Пещерата Дрогарати е наистина с внушителни размери и е прочута с невероятната си акустика, тук през лятото се изнасят множество концерти, а пещерата Мелисани е скрила в недрата си подземно солено езеро, приказно осветено от снопове светлина, проникващи през отвори на тавана. Вечеря. Нощувка.
8 ден Закинтос
Закуска. Свободно време за разходка, плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
9 ден Закинтос – Янина - София
Закуска. Отпътуване за България. Почивка в град Янина, разположен на живописният десен бряг на езерото Памвотис. Ще имате време да разгледате крепостта Ич кале, и да хапнете от месните специалитети. Пристигане в София късно вечерта.



Цената включва:
  • транспорт с лицензиран автобус 3*
  • пътни и магистрални такси
  • фериботни такси и билети Килини – Закинтос – Килини
  • фериботни такси и билети Патра – Антирио
  • 1 нощувка със закуска в Делфи
  • 7 нощувки в Закинтос - хотел 3*
  • 7 закуски
  • 7 вечери, чаша вино, бира или безалкохолна напитка, вода
  • панорамна обиколка на Закинтос
  • посещение на Аквапарк с включени трансфери
  • медицинска застраховка "Помощ при пътуване" към ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп с покритие 5000 euro
  • екскурзовод/ водач от фирмата организатор
  • *Доплащане за застраховка на лица от 71 г. до ненавършени 80 г. – 13 лв.
Цената не включва:
  • Екскурзия – обиколка на острова (5-ти ден) - 25 евро при минимум 20 участници
  • Входна такса на Делфи и музея – 12 евро
  • Целодневен круиз до остров Кефалоня – 40 евро
Други:
Доплащане за:единична стая – 370 лв.
Намаление за: трети възрастен в двойна стая – 105 лв.
Цена за: дете под 12 г. с двама възрастни – 295 лв.
Второ дете с двама възрастни – 495 лв.
Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт; за деца до 18 г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
Забележка: Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата
Програмата не е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност.
Използвани транспортни средства по програмата: автобус и ферибот.
Възможност за качване от: ШЕЛ Пазарджик; ШЕЛ Драгичево; Дупница(разклон магистрала); магазин МЕТРО Благоевград; OMV Сандански; бензиностанция ПЕТРОЛ Кулата
Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
при наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
от 29-ия до 20 – ия календарни дни преди датата на заминаване се удържа 100% от внесеният депозит;
от 20-ия до 10 - ия календарен ден преди датата на заминаване се удържа 75% от общата цена на организираното пътуване;
под 10 календарни дни се удържа 100% от стойността на организираното пътуване.


Оферта № П1216


Може да разгледате и други предложения за Гърция
Великден в Серес 2024
Великден в Серес 2024
Маршрут:
Дати: 02.05.2024
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 625.00 лв.
Великден на остров Корфу – 2024
Великден на остров Корфу – 2024
Маршрут:
Дати: 02.05.2024
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 585.00 лв.
Почивка в Агиокампос и остров Скиатос 2024
Почивка в Агиокампос и остров Скиатос 2024
Маршрут:
Дати: 08.06.2024, 15.06.2024, 22.06.2024, 29.06.2024, 06.07.2024, 13.07.2024, 20.07.2024, 27.07.2024, 03.08.2024, 10.08.2024, 17.08.2024, 24.08.2024, 31.08.2024, 07.09.2024
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 705.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах