Вашата оценка

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


Описание на почивката
1 ден София - Кападокия
Среща на летище София за директен полет до Невшехир в 10:00 ч. Пристигане на летището в Невшехир в 11:30 ч. и посрещане от представител на фирмата партньор в Кападокия. Трансфер до избрания хотел. Свободно време или по желание екскурзия до крепостта Учхисар Калеси и Аванос. Учхисар (Uçhisar) е малко градче, което се намира на най – високата точка в Кападокия. Намира се на 5 км от Гьореме и на 7км от Невшехир. На върха се намира замъка Учхисар, откъдето се открива невероятна гледка към околията. Там има скалните домове - стаи издълбани в скалите. Много от тях са непроходими и не могат да бъдат разгледани, тъй като се ползват от множество гълъби. В замъкът има и скални църкви - може би поради близостта му с Гьореме. На върхът на замъка има и византийски гробове, но те не са обект на интерес, тъй като са разрушени и ограбвани. Някои от живописните долините, през които можете да стигнете до Гьореме са долината на гълъбите и долината на любовта. Трансфер до хотела и вечеря (ако е включена в цената). Нощувка.
2 ден Кападокия
Сутринта преди закуска по желание полет с балон над Кападокия (заявява се предварително от България). Трансферът за полета с балон е от 04:00 или 05:00 ч сутринта. Полетът трае 1 час. Закуска. По желание екскурзия до Гьореме с посещение на музея на открито в Гьореме. По време на екзкурзията ще посетите известното поклонническо място Гьореме с уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО. По време на екскурзията ще разгледате и различните скални образувания. При достатъчно свободно време ще посетите фабрика за изработка на керамика и винарна. Про време на екскурзията ще бъде предвидено време за обяд (обядът не е включен в цената). След приключване на екскурзията трансфер до хотела. Вечеря в хотела (ако е включена в цената) и след нея по желание традиционна турска вечеря с шоу прорама с продължителност от 20:00 до 23:00 ч. В турската вечер са включени ядки и плодове, алкохолни напитки местно производство - ракия, водка, бира, бяло и червено вино.
3 ден Кападокия
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до долината Ъхлара и подземния град Деринкую. През 1963 година реставрацията на къща в град Деринкую довела до невероятно откритие. По време на строителните работи се отворил вход към пещера, водещ до подземен град на възраст от хиляди години и достигащ до 85 метра дълбочина. Той е невероятен, защото има 13 нива, които слизат дълбоко под земята с вентилационни шахти и 15 000 малки шахти, които вкарват въздух дори до най-дълбоките нива. Невероятното е, че стаите в скалите, които са намерени, могат да съберат приблизително 20 000 мъже, жени и деца. Били открити дори религиозни стаи, хранилища, преса за грозде и конюшни. Построяването на подобен подземен град би било сериозно начинание за всеки, дори и в наши дни. А за онези времена този строеж е изумителен, равен по сложност на пирамидите. Вечеря в хотела (ако е включена в цената) и след нея по желание танца на дервишите с продължителност от 18:00 до 19:00 ч. (в танца на дервишите не са включени храна и напитки). Нощувка.
4 ден Кападокия - София
Закуска. Трансфер до летище Невшехир за полет до София в 17:00 ч. Пристигане на летище София в 18:30 ч.






Резервирай



Оферта № П1129


Може да разгледате и други предложения за Турция
КАПАДОКИЯ ПРИКАЗКА БЕЗКРАЙ (3 нощувки) - с полет от София до Невшехир
КАПАДОКИЯ ПРИКАЗКА БЕЗКРАЙ (3 нощувки) - с полет от София до Невшехир
Маршрут: КАПАДОКИЯ ПРИКАЗКА БЕЗКРАЙ 2024 (3 нощувки) - с полет от София до Невшехир
Дати: 21.04.2024, 20.10.2024, 27.10.2024, 03.11.2024, 10.11.2024, 17.11.2024
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 630.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах