Вашата оценка

ИТАЛИЯ – под небето на ТОСКАНА с вкус на... Музей на открито, живописно платно, рай на земята... Всичко е за нея, за Тоскана... STOP SALE!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Италия




ТОСКАНАв изкуството и архитектурата тя е абсолютен господар. Освен на великите Микеланджело и Леонардо да Винчи областта е била дом и на много други художници, включително Джото, който въвежда хуманизма в рисуването на фигури, и Донатело, който претворил перспективата в склуптурата. Тосканците са дали на Европа първата обществена библиотека, основават първите банки и поръчват първата опера. Величествените съкровища съперничат със несравнимо романтичните пейзажи. Лозята, между застиналите в безвремие по билата на хълмовете градове, осигуряват богати червени вина. Регионът се гордее и с два от най – забележителните италиански градове – ренесансовата Флоренция и готическата, изградена от тухли, Сиена, както и с редица красиви селища, изпълнени с крепости и фрески...

 


Програма
1 ден София – Милано – Генуа - Монтекатини Терме
Полет на BULGARIA AIR в 12.00 ч. от аерогара София за Милано. Кацане в 13.10 ч. на летище Малпенса. Отпътуване с автобус по маршрута в посока Генуа – господарката на морето, древна морска сила и най – голямото пристанище в Северна Италия. Генуа е столицата на Лигурия, а историческото наследство като „пристанищна република“ привлича многобройни посетители от цял свят. Тесните улички, малките площади крият хилядолетната история на града. Тук са родени известният пътешественик Христофор Колумб, поетът Петрарка и композиторът Паганини. Начало на туристическа програма: площад Ферари - сърцето на града, църквата Сан Матео, Катедралата Сан Лоренцо. Свободно време. Продължаване за слънчева Тоскана. Пристигане вечерта в Монтекатини Терме, известен курорт с лечебните си термални води. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Сан Джиминяно - Сиена – Монтерижони – Монтекатини Терме
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до Сан Джиминяно, Сиена и Монтериджони. Отпътуване за каменния град Сан Джиминяно (UNESCO), типичен средновековен град, наричан още „градът на красивите кули”. Градчето привлича със своя добре съхранен исторически център и характерните кули- къщи, построени от представители на най - влиятелните родове в града. Програмата предвижда посещение на Катедралата и площад дел Пополо. Свободно време за разходка и дегустация на типичното за района бяло вино Вернача, което се прави от стар тоскански сорт грозде, отглеждан в околностите на града. Продължаване за Сиена – градът с красивите готически дворци, тесни криволичещи каменни улици и гордо минало, известен с червения цвят на тухлените си къщи, които правят Сиена един от най – посещаваните градове в Италия. Разходка из средновековната неповторима атмосфера на този магически град, която пренася посетителя в XII и XIII в. Интерес представляват Базиликата Сан Доменико, средновековната градска чешма Фонтебранда от 1050 г., Дуомо – причина за стара вражда между Флоренция и Сиена в надпреварата кой град има по – голяма и по – красива Катедрала, следва площад Кампо със Палацо Публико. Връщане в хотела в Монтекатини Терме с възможност и по желание на групата попътна спирка за разходка в Монтериджони. Заобиколен от мощни крепостни стени и лозови насаждения, градът е живописно разположен на хълм в сърцето на Тоскана. Връщане в Монтекатини Терме. Нощувка.
3 ден Флоренция – Монтекатини Терме
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Флоренция. Придвижването до града ще бъде организирано с влак /билетите са включени в пакетната цена на екскурзията/. Предстои целодневна разходка с екскурзоводско обслужване на български език в най - пленителния ренесансов град на Италия. През XV в. по време на управлението на фамилията Медичи, Флоренция се превръща в един от най - големите и най - богати градове в Европа. Архитектурното и историческото наследство от този период са причина Старият град да бъде вписан в листата на Юнеско. Днес най - голям интерес за посетителите на града на Данте, са Катедралата Санта Мария дел Фиоре с купола, проектиран от Брунелески и камбанария, която е дело на самия Джото, Пиаца дела Сеньория със сградите на Палацо Векио и прочутата галерия Уфици, най - старият мост над р. Арно и Палацо Пити. По желание посещение на Галерия Уфици. Връщане в хотела в Монтекатини Терме. Нощувка.
4 ден Чинкуе Тере – Монтекатини Терме
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до уникалния Природен резерват Чинкуе Тере (UNESCO) - природно богатство в целия си блясък. Мястото е известно по целия свят като няколко малки средновековни селища в провинция Ла Специя: Монтеросо, Вернаца, Манарола и Риомаджоре. Древни църкви, ярка палитра от цветни къщи, величествени скали, покрити с лозя, ярко слънце и необичайно прозрачно синьо море, както и прочутата „пътека на любовта“, изсечена в скалистия бряг - съставляват уникален местен пейзаж. Вижте сами .... По време на тази комбинирана екскурзия с влак и корабче (в зависимост от метереологичните условия), тези средновековни приказни селца ще ви омагьосат със своята красота и старинен чар, незабравимите пейзажи и усещането за безвремие, което цари на бреговете на Лигурия ще ви пленят и ще оставят незабравими спомени. Моля да имате предвид, че според последните рестрикции - абсолютно е забранено носенето на джапанки, обувки на токчета и сандали, както и други неподходящи планински обувки, тъй като глобите са твърде високи, достигащи до над 2000 евро. Връщане в хотела в Монтекатини Терме. Нощувка.
5 ден Монтекатини Терме – Пиза – Болоня - София
Закуска. Освобождаване на хотела до 11.00 ч. /можете да оставите куфарите си в багажното отделение на хотела/. Свободно време за разходка в Монтекатини Терме или по желание и срещу допълнително заплащане - полудневна екскурзия Пиза. Отпътуване за Пиза – един от важните средновековни центрове, отличаващ се с търговски интереси в цялото Средиземноморие. Експанзията на града налага оформянето на няколко архитектурни шедьоври - площадът на Чудесата с комплекса от известната наклонена кула, Катедралата, Баптистерията и Кампосанто. Връщане в Монтекатини Терме. Продължаване с останалата част от групата за Болоня. Пристигане в Болоня. Разходка из красивия център, оформен от Площад Маджоре с базиликата Сан Петроний, посветена на светеца – покровител на града, площад Нептун и фонтана Нептун. Фотопауза на фона на „Целуващите се” кули. Трансфер до летище Гулиелмо Маркони. Полет на WIZZ AIR за София в 20.55 ч. Кацане на летище София в 23.45 ч.



Цената включва:
  • самолетен билет София – Милано – Болоня - София комбиниран полет на BULGARIA AIR/WIZZ AIR, летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 20 кг, транспорт с автобус по време на туристическата обиколка, 4 нощувки със закуски в хотел 4**** в Монтекатини Терме, обиколка на Генуа и Болоня, медицинска застраховка със застрохователна премия 10 000 EUR и Ковид покритие, туристическа програма на български език, водач от агенцията.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, PCR тест при излизане или влизане в България и Италия в зависимост от актуалните изисквания към момента на пътуване.
Други:
Доплащане за: единична стая – 195 лв.
градска такса в Монтекатини Терме (заплаща се директно в хотела) –1.40 EUR на турист на ден
при недостигнат мин.брой от 25 туристи и при записани не по – малко от 20 тур. – 45 лв. /заплаща се с основния пакет/.
Допълнителни екскурзии
/изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет,
има възможност за плащане и на място, но увеличението на цените е с 20%/: еднодневна екскурзия до Сан Джиминяно, Сиена и Монтериджони – 49 EUR при мин. 10 туристи, за деца до 12 г. – 25 EUR. Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български език, входните музейни такси се заплащат отделно и на място
еднодневна екскурзия до Флоренция – 40 EUR при мин. 10 туристи, за деца до 12 г. – 20 EUR. Цената включва билети за влак, екскурзоводско обслужване на български език, слушалки по време на обиколката, входните музейни такси се заплащат отделно и на място
полудневна екскурзия до Пиза – 25 EUR при мин. 10 туристи, за деца до 12 г. – 10 EUR. Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български език, входните музейни такси се заплащат отделно и на място
еднодневна екскурзия до Чинкуе Тере – 45 EUR при мин. 10 туристи, за деца до 12 г. – 20 EUR. Цената включва билети за влак, корабче, екскурзоводско обслужване на български език.
За информация предоставяме следните такси за музеи: Флоренция - църквата Санта Кроче във Флоренция – 8.00 EUR, двореца Пити – 10.00 EUR, галерия Уфици – 12.00 EUR, Пиза – Катедралата – 2 EUR, Баптистерията – 5.00 EUR, Наклонената кула – 18.00 EUR, Сиена - Катедралата – 8.00 EUR, Палацо Комунале – изкачване на кулата – 10.00 EUR.
Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни на допълнително легло – 130 лв.
3 – ти възрастен – 20 лв.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Италия. Екскурзията не е подходяща за туристи с намалена и ограничена подвижност, поради пешеходните обиколки на предвидените обекти и градове по маршрута.
Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус •
Начин на плащане: депозит – 100 лв., доплащане – до 50 дни преди отпътуване.
Забележка: Пътуващите, които имат издаден ваучер за анулирано пътуване поради разпространението на Ковид19, сключват договор с 0 лв. /нула лв./ депозит, като използват частично или на 100% стойността му при окончателното плащане.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ /препоръчителна/: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката „Отмяна на пътуване“ има Ковид покритие.


Оферта № Е11840


Може да разгледате и други предложения за Италия
ФРАНЦИЯ - ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА И ПОЛУОСТРОВ БРЕТАН с Мон Сен Мишел и Сен Мало! Самолетна ОБИКОЛНА програма
ФРАНЦИЯ - ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА И ПОЛУОСТРОВ БРЕТАН с Мон Сен Мишел и Сен Мало! Самолетна ОБИКОЛНА програма
Маршрут: София - Париж - Мон Сен Мишел – Сен Мало – Рен - Нант - Тур - замъците по Лоара - Лион - Торино - Милано - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2355.00 лв.
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
Маршрут: София – Кран - Ватенс - Инсбрук - Мюнхен - Щутгарт - Хайделберг - Шварцвалд - Гутах - Фрайбург - Колмар - Европа парк - Вадуц - Верона - Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1670.00 лв.
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски 
Алпи
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски Алпи
Маршрут: София – Постойна/Кран - Сирмионе - Бардолино - Зеефелд – Инсбрук – Ватенс – Гармиш Партенкирхен - Болцано – Мерано – Кортина д’Ампецо - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1270.00 лв.
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити Други 
подобни планини няма никъде другаде
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити Други подобни планини няма никъде другаде
Маршрут: София – Постойна - Мадона ди Кампильо - Тренто – Мерано – Малга Чиапела - Мармолада – Пунта Рока – Каназей – Предацо – Байта Гардоне - Драконово яйце - Моена - Триест – Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1390.00 лв.
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и 
ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска 
прецизност и италианска елегантност
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска прецизност и италианска елегантност
Маршрут: София – Торино – Арбелвил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Етюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Екск ле Бен – Шамбери – Теш - Цермат – Милано - Сирмионе - Загреб – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1445.00 лв.
ФРАНЦИЯ с курорта Шамони - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - 
комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Жарко 
слънце над ледниковото море на Монблан!
ФРАНЦИЯ с курорта Шамони - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Жарко слънце над ледниковото море на Монблан!
Маршрут: София – Бергамо - Торино – Албервил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Егюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Ескс ле Бен – Шамбери – Теш - Цермат – Милано – Бергамо - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1570.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах