Вашата оценка

Екскурзия до Рупите, Сандански, Мелник и Роженски манастир

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии България




Подготвили сме ви едно незабравимо пътуване до най-духовните места в България. В местността Рупите ще се заредим с енергия, Роженският манастир ще ни даде спокойствие. Антични градове и природни феномени ще пресекат пътя ни. И гарнирано с чистия есенен въздух на Сандански и сладостта на мелнишкото вино, ще се получи прекрасна комбинация.


Програма
1 ден
Отпътуване от София сутринта. Посещение на мистичната местност Рупите, намираща се в основата вулканичния хълм Кожух. Разглеждане на Църквата и дома на пророчицата Ванга. По желание разходка из новооткрития античен град Хераклеа Синтика. Пристигане в Сандански. Настаняване в хотела. Разходка из парка на гр. Сандански, с възможност за посещение на Археологическия музей (основа за изграждането му стават останките на раннохристиянската “Базилика на Епископ Йоан”, като музеят е разположен на място върху базиликата, и е един от малкото в страната, изграден по този начин). Нощувка.
2 ден
Закуска. Посещение на Мелник: Исторически музей, Кордопулова къща, крепостта на хълма Св. Никола, Римския мост. Свободно време за разходка из уличките на най-малкия град у нас. Отправяме се към Роженски манастир. Попътно разглеждане и на Мелнишките пирамиди, изцяло създадени от природата. Основан през 13 век, манастирът пази много ценни реликви. В него се съхранява и чудотворната икона „Света Богородица Портаитиса”. Разглеждане на главната църква, трапезарията, жилищните сгради и костницата. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.



Цената включва:
  • Транспорт с микробус/автобус.
  • 1 нощувка със закуска в хотел в Сандански/Мелник.
  • Туристическа програма по описания маршрут.
  • Водач – екскурзовод от агенцията.
Цената не включва:
  • Входни такси за посещаваните музеи и забележителности.
  • Разходи от личен характер.
Други:
Допълнителна информация: Екскурзията ще се проведе при минимум 30 записани туриста
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.
Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.
Условия за резервация: Депозит 50% от пакетната цена при записване
Доплащане до 21 дни преди дата на заминаване


Оферта № Е11736



„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах