Вашата оценка

Бачковски манастир, Пещера Дяволско гърло, Ягодинска пещера и Батак!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии България




ПРОМО Цена: 98 лв.



Програма
1 ден Плевен/ София - Бачковски манастир - Широка Лъка - Пампорово
Отпътуване от гр.Плевен/ гр.София за Бачковския манастир. Разходка и поклонение пред чудотворната икона на Света Богородица. Отпътуване за китното село Широка лъка, което ни посреща със своите автентични родопски къщи и Национално училище за фолклорни изкуства. Отпътуване за Пампорово. Вечеря. Нощувка. Общата ни разходка ще започне от парк "Маарата", където се намира и протича едноимената река, даваща началото на природния феномен. Екопътеката, по която ще тръгнем, прави пълен кръг, като води началото си от най-ниската част на каскадата и стига плавно до най-високата й точка. По пътя ще се насладим на тюркоазените води и мощния грохот на водопадите, причудливите мостчета, зелената природа, бистрите поточета...на тишината и уюта, които ни предлага този "екзотичен остров". Свободно време за обяд, а защо не и за един пикник с цялата група. Отпътуваме за Деветашката пещера, която е една от най-големите и богати на история пещери в България, древно жилище на хора още от времето на еолита, приютило в природните си красоти история от седем епохи. Неслучайно там е снимана и холивудската продукция "Непобедимите 2". Навътре в пещерата кипи неподозиран живот, знаци за които ще доловим само отдалеч - популация от над 35 000 прилепи намират убежище в нея, като е забранено тяхното прогонване, убиване и безпокойство. С интерес ще проследим развитието и предназначението на пещерата във времето - била е и място за склад на храни от Държавния резерв, склад на петрол, и секретен военен обект, та дори се прокрадва и идеята за тайни извънземни цивилизации. Странно, нали? Следващата ни спирка е градчето, което остава в историята, като революционна столица на нашето отечество. Точно така, предстои ни да посетим Ловеч, който приветства с разкази за отдадени родолюбци, изкусни майстори и безстрашни комити. Ще преминем през прочутия “Покрит мост” над река Осъм, носещ необичайната архитектурна история за нашите ширини, за да навлезем в квартал “Вароша”, чиито каменни дувари, масивните дъбови порти и характерни чардаци пренасят пътешественика в миналите епохи, а в съзнанието мигом прииждат търговци, занаятчии и онази пъстрота на възрожденското ежедневие. Виещите се към хълма Хисаря калдъръмени улички неусетно ще ни отведат пред входа на “Ловешката крепост”, а пътят ни ще бъде зорко проследен от Апостола на свободата Васил Левски, чиито внушителен паметник посреща посетителите и им разкрива невероятна панорама към града на люляците.. В късния следобед отпътуваме за Плевен/ София.
2 ден Пампорово - Пещера „Дяволско гърло" - Батак - София/ Плевен
Закуска. Отпътуване за живописното Триградско ждрело, третото по дължина в България. Там имате възможността да посетите „ Ягодинска пещера” и пещера „Дяволското гърло" и да видите най-високия подземен водопад на Балканския полуостров (42 м.). Тези от Вас, които желаят, ще могат да се качат до площадката Орлово око, където може да се насладите от високо на красивите гледки към Буйновското ждрело и на тясното шосе, което се вие долу в ниското като змия. По програма следва посещение на град Батак с историческата църква- костница "Св. Неделя" - храм-светиня за всеки българин, един от символите на Априлското въстание. Отпътуване за град София/ град Плевен.





Цената включва:
  • Нощувка в хотел 3*, в района на Пампорово;
  • 1 закуска и 1 вечеря;
  • Транспорт с туристически автобус;
  • Транспорт до двете пещери;
  • Медицинска застраховка "Злополука" за лица до 69.99 години;
  • Екскурзоводско обслужване.
Цената не включва:
  • Медицинска застраховка "Злополука" за лица над 70 години;
  • Входни такси за посещаваните обекти.
Други:
Приблизителни вх. такси за посещаваните обекти: Пещера "Дяволското гърло" - 5 лв.;
Пещера „ Ягодинска“- 2лв.;
Посещение на наблюдателната площадка "Орлово око" - 12 лв.
Предлагаме Ви тръгване от Вашия град до сборен пункт: Автогара "Сердика" в София
Ботевград (от Лукойл до магистралата) / 20 лв.
Луковит (от площада пред полицията) / 20 лв.
Плевен (от офиса на бул. Данаил Попов 12) / - включено в цената
Цените са за двупосочни трансфери до София и обратно.
Забележка *** Посещението до площадката "Орлово око" е с предварителна заявка и с цена 12 лв. като се покрива транспорта до /от наблюдателната площадка.
Посочените цени са в лева, на човек за посочения период.
Цената за дете е валидна при настаняване с двама възрастни.


Оферта № Е11715



„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах