Вашата оценка

ЧЕРНА ГОРА и Будванска ривиера – Магнетизмът на Адриатическото крайбрежие! 7 – дневна ваканционна програма с възможност за посещение на Дубровник! Настаняване в хотел 3* в Златибор и 4* в Будва!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Черна гора




Красотата, създадена от природата и ценностите, оставени след хората не могат да се изразят с думи. Тяхното съвършенство съответства изцяло на несъвършенството на думите. В случаи като този, за които човек може да се надява, това означава само едно – трябва да се изживее лично!

Каквото и да очаквате от вашата ваканция или почивка, със сигурност ще го намерите в Черна Гора. Ако искате да бъдете свидетели, то задължително трябва да сте там. Добре дошли в страната на природното съвършенство!


Програма
1 ден София – Ниш - Златибор
Отпътуване от София в 08.00 ч. от пл. “Св. Ал. Невски” по маршрут София – Калотина – Ниш. Разходка в Ниш, разположен на р. Нишава и на чийто десен бряг се намира известната Нишка крепост. Основан от римляните древният град Наисус, остава в историята като родното място на Константин Велики. Разходка из главния площад Освобожденя. Възможност да се разходите из избите на Винарна Малча, в които са вплетени повече от 110 години и историята на поколения винари. Ще посетите четирите тематично изградени изби на винарната, за да запознаете с четири напълно различни технологии за производство на вино, използвани през различни епохи – Римска епоха, Средновековие, Сръбска изба от XIX в. и Модерна изба. Разбира се опознаването на производствените процеси е свързано и с дегустацията на 1 чаша хубаво вино. Продължаване в посока Крушевац – Кралево – Чачак. Пристигане в следобедните часове и настаняване в хотел в района на високопланиския курорт Златибор в Западна Сърбия, естествен оазис на 650 метра надморското равнище, с мек и лековит климат и над 250 слънчеви дни в годината. Природата в Златибор е щедра и благодатна с много поляни, пасища и горски масиви с борове, ела и смърч, а красивите пейзажи са в изобилие. Разходка из центъра на курорта. Нощувка.
2 ден Подгорица - Будва
Закуска. Отпътуване през Подгорица за Будванска Ривиера. Спирка и фотопауза на каньона на река Морача, Шкодренското езеро. Пристигане в Будва - едно от най-старите селища в Европа. Разходка из Старата част – Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица. Настаняване в хотел на Будванска Ривиера. Вечеря. Нощувка.
3 ден Будванска Ривиера - Котор
Закуска. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до Котор (UNESCO), която включва пешеходна обиколка на Стария град - църквата Св. Николай Чудотворец, Св. Мария, Католическата катедрала Свети Трифон, Часовниковата кула. По желание разходка с лодка из Которския залив. Връщане в хотела. Свободно време за плаж и разходка. Вечеря. Нощувка.
4 ден Будванска Ривиера – рафтинг по река Тара
Закуска. Свободно време за плаж и разходка или по желание рафтинг по р. Тара. Вечеря. Нощувка.
5 ден Будванска Ривиера - Дубровник
Закуска. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до Дубровник. Рано сутринта отпътуване за Перлата на Хърватската ривиера, прекосявайки живописния Которски залив с фериботната връзка Лепетане – Каменари. Начало на пешеходната обиколка на старата част на Дубровник с местен екскурзовод, включваща църквите Свети Спас и Свети Влах – светецът - защитник на града, паметникът Гундулич, паметника на Орландо, старинната улица Страдун, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, галерията Кнежев двор и Йезуитската църква Свети Игнасиус. Свободно време до 16.30 ч. Връщане в хотела в Черна гора. Вечеря. Нощувка.
6 ден Будванска Ривиера – манастира Острог
Закуска. Свободно време за плаж и разходка или екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до манастира Острог – eдин от най-посещаваните в Европа, изграден в скала на 900 м надморска височина, място за изцеление на хиляди миряни, известен с белите си кули, както и с многобройните си чудеса, за които ще научите от вашия екскурзовод. Вечеря. Нощувка.
7 ден Будва – остров Свети Стефан - София
Закуска. Отпътуване за България с попътна спирка и фотопауза на остров Свети Стефан, следваща на Шкодренското езеро и на каньона на река Морача. Пристигане в София около полунощ.


Дата на

тръгване

Хотел/

категория

Възрастен в двойна стая

Доплащане за

Единична стая

Намаление за 3 – ти възрастен

Намаление за 1 – во дете 2-12 г. с двама възрастни

Намаление за 2 – ро дете 2-12 г. с двама възрастни

   03.09.

Хотел 3* в Златибор, хотел 4* в Будва

645 лв.

185 лв.

45 лв.

155 лв.

235 лв.





Цената включва:
  • транспорт с автобус, 6 нощувки със закуски и 5 вечери в хотели, от които 1 – в Златибор в хотел 3***, 5 – в Будва в хотел 4****, водач от агенцията, посещение на Ниш с посещение на винарна Малча, посещение на Будва, спирка на остров Св. Стефан, каньона на р. Морача и Шкодренското езеро, градска такса (с изключение на х-л Словенска Плажа 2.50 EUR на турист на ден, за деца до 11.99 г. безплатно – заплаща се на рецепция), мед. застраховка с покритие 5000 EUR, водач от агенцията по време на цялото пътуване
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма и разходката с корабче из Которския залив – ~12-15 EUR в зависимост от броя на желаещите.
Други:
Допълнителни екскурзии, провеждащи се при мин. 15 туристи, заявяват се и се заплащат на място: екскурзия до Дубровник – 47 EUR /цената включва транспорт, местен екскурзовод за обиколката на Дубровник, чек пойнт, фериботни такси Лепетане – Каменари, входните музейни такси се заплащат отделно и на място, екскурзия до Котор – 15 EUR /цената включва транспорт, входна такса за старата част на Котор, входните музейни такси и разходката с корабче из Которския залив се заплащат отделно и на място, екскурзия до манастира Острог – 25 EUR /цената включва транспорт, придружаващ водач, входна такса за манастира/, рафтинг по р. Тара – ~ 80 EUR (цената включва трансфер, специална екипировка, инструктор, не се изисква минимален брой).
Парична единица на Черна гора: EUR
Парична единица на Хърватска: HRK - Хърватска куна (1 EUR ~ 7.5 HRK)
Мин. бр. туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат мин.бр. туристи: 20 дни преди началната дата.
Примерни хотели по програмата: в Будва - хотел Kangaroo (www.kangaroo.co.me) и хотел Slovenska Plasa – настаняване в стаи 4**** (https://www.hgbudvanskarivijera.com/index.php/en/)
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Използвани транспортни средства по програмата: автобус
Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11673


Може да разгледате и други предложения за Черна гора
Всички прелести на ХЪРВАТИЯ и ЧЕРНА ГОРА – адриатическа 
магия и паметници на ЮНЕСКО
Всички прелести на ХЪРВАТИЯ и ЧЕРНА ГОРА – адриатическа магия и паметници на ЮНЕСКО
Маршрут: София - Ниш - Златибор – Подгорица – остров Свети Стефан - Будва – Котор – Дубровник – Макарска Ривиера – Сплит – Трогир – Плитвички езера – Загреб – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 980.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах