Вашата оценка

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Израел




Програма
1 ден София – Тел Авив/Яфо – Кесария – района на Тиберия
Сборен час на летище София, Терминал 2 в 08:00 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 11:05 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 13:35 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, откъдето се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района на старото пристанище. Кесария: спирка на акведукта. Отпътуване за региона на Тиберия. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в района на Тиберия или Хайфа.
2 ден Капернаум – Табха – планината на Блаженствата – Галилйско езеро – Голан – Тиберия
Закуска. Туристическа програма в района на Галилейското езеро: Капернаум – този древен град се споменава в Новия Завет като център на Христовата дейност в Галилея. Разглеждане на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър. Табха – мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба". Планината на Блаженствата, където Иисус е казал прочутата си проповед. Разходка с корабче по Галилейското езеро. Обиколка на Голанските възвишения, с прекрасна гледка към Галилейското езеро и красивите долини. Вечеря. Нощувка в района на Тиберия или Хайфа.
3 ден Тиберия – Кана Галилейска – Назарет – Акра – Хайфа – Витлеем
Закуска. Отпътуване за Кана – мястото на първото Христово чудо с претворяването на водата във винo на сватба в Кана Галилейска. Посещение на град Назарет: църквата Благовещение. Заминаване за Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век: старият град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Бахайските градини (отвън) и залива на Хайфа. Заминаване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
4 ден Витлеем (църквата Рождество Христово) – Каср ал Яхуд (р. Йордан) – Йерихон – Кумран – Мъртво море
Закуска. Ранно посещение на базиликата „Рождество Христово“ във Витлеем – най-голямата забележителност на града и рождено място на Господ Иисус Христос. Отпътуване за Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на Изкушенията, разположен в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Каср ал Яхуд – мястото на Христовото кръщение (възможност за ритуално потапяне във водите на река Йордан). Заминаване за Мъртво море – най-ниската точка на земната суша в света (около 420 метра под морското равнище). Панорамна гледка към Кумран. Свободно време за къпане и релакс. Завръщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка.
5 ден Витлеем – Йерусалим
Закуска. Заминаване за Йерусалим: Посещение на Гетсимания (мястото на Христовата молитва и предателството на Юда), гроба на св. Богородица (с чудотворната икона на св. Богородица Йерусалимска), Елеонския хълм (мястото на Христовото Възнесение), символичния Кръстен Път (Via Dolorosa) – това e улицата, по която в древен Йерусалим Иисус Христос е носел кръста към мястото на Неговото разпятие – Голгота, храмовия комплекс на Гроба Господен и Голгота – най-святото място за Християнския свят. След поклонението програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на св. цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Кварталите на Стария град: християнски, еврейски, мюсюлмански, арменски; римската улица Cardo, “Стената на плача”, храмовия хълм с “Купола на скалата”. Вечеря и нощувка във Витлеем.
6 ден Витлеем – Тел Авив – София
Ранна закуска. Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 07:15 ч. Пристигане на летище София около 10:00 ч.


Оферта № Е11663



„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах