Вашата оценка

Нова година в Тбилиси, Грузия! - новогодишна приказка в полите на Кавказ!РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.10.2020 Г.

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Грузия




РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 30.10.2020 г. С ОТСТЪПКА 100.00 ЛВ.

Грузия
e кръстопътна държава. В нея се срещат културите на западна Азия и източна Европа. Кавказката държава пленява туристи от цял свят с хилядолетната си богата история и културно наследство. Тя е една от първите държави, приели християнството за официална религия и не случайно се гордее с редица манастирски комплекси и археологични съкровища. „Земята на вълците“, както се превежда името Грузия, се слави и с невероятни природни красоти и отлично винопроизводство. За разлика от малко зловещото име „земя на вълци“, името на Тбилиси се превежда с уютното „топло място“.

Предлагаме Ви за нова година да се насладите на традиционното грузинското гостоприемство, гарнирано със страхотна кухня и отбрани напитки. А и не забравяйте, че ако има народ, който знае как да се весели, това са грузинците. Не случайно те са царе на тостовете. Има такава грузинска мъдрост: Ако искаш да вземеш правилно решение, посъветвай се с жена си и направи точно обратното! Да пием за нашите жени, които ни помагат да намираме правилното решение в сложни ситуации!“


Програма
1 ден София – Истанбул – Тбилиси
Среща на летище София и в 09.50 ч. полет на ТК 1028 от София. Кацане в Истанбул в 12.15 ч. В 13.50 ч. полет ТК 382 от Истанбул. Кацане в Тбилиси в 17.10 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
2 ден Тбилиси
Закуска. Отпътуване за старата столица Мцхета (UNESCO) – един от най- древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим. Най-важният обект в града е Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Това прави Катедралата най – важния религиозен обект в страната. Посещението на древната столица включва и разглеждане на манастира Самтавро, в който е положено тялото на първият грузински владетел приел християнството за държавна религия цар Мириан III. Следва посещение на един от най - древните храмове в страната – манастира Джвари. Разположен на висок хълм, манастирът предлага незабравима гледка към Мцхета и мястото на което р. Арагви се влива в р. Мтквари. Продължаване за Гори и посещение на къщата-музей на Йосиф Висарионович Сталин. Програмата продължава със спирка за разглеждане на пещерния град Уплисцихе, един от най - ранните градове, създадени на територията на страната. Преди налагането на християнството в страната, пещерите често са използвани за извършването на езически ритуали. След пещерния град, връщане към Тбилиси. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
3 ден Тбилиси
Закуска. Начало на обиколка на Тбилиси. Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес той е важен, политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари и минаване през района на прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава минавайки през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии до модерния символ на Грузинската столица – Моста на Мира. Обиколката ще завърши с преминаване покрай Площада на свободата и по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Парламента. Предвижда се и посещение на катедралата Самеба – православната катедрала на града построена в периода 1995 – 2004 г. Тя е третата по височина православна катедрала в света, а също е и една от най-големите религиозни сгради въобще. *По желание, преди новогодишната вечеря можете да посетите серните бани, където да се отпуснете и релаксирате – 38 лв. *По желание, Новогодишна гала вечеря в традиционен ресторант с богато меню и програма – 321 лв. Нощувка. ЧЕСТИТА НОВА 2021 ГОДИНА!
4 ден Тбилиси
Късна закуска. Свободно време за почивка или самостоятелна разходка из столицата на Грузия. Можете да се разходите из малките улички на Стария град, изпълнени с магазини за сувенири и подаръци, кафенета, барове за вино и малки ресторантчета, или да посетите серните бани, или да отидете до парка Мтатсминда с автобус 124 или фуникульор. В парка има пързалки, въртележки, голямо виенско колело, увеселително влакче, парк на динозаврите и др. Препоръчваме да опитате местната кухня и сладкиши, например чурчхела – сладкарско изделие от ядки на дълги низове и гъсто покрити със сироп. Moжете да отидете и до Ботаническата градина, която в летописите се споменава преди повече от 300 години. Разположена е до крепостта Нарикала и покрива повече от 161 хектара. Предлагаме да видите и зоологическата градина, основана през 1927 г., в която живеят повече от 300 вида животни. Нощувка.
5 ден Тбилиси
Закуска в хотела. Свободно време или срещу допълнително заплащане екскурзия до Сигнаги, Бодбе и Кварели с дегустация на вино – 110 лв. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдаръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино правят престоя наистина незабравимо преживяване. Следваща спирка е женският манастир Бодбе, създаден от покровителката на Грузия св. Нино. Последна спирка за деня е имението на бащата на грузинския романтизъм, бележитият поет, военен, политически и културен деец принц Александър Чавчавадзе. Наследявайки имота през първата половина на XIX в., принцът го превръща в център на културния живот в страната. Като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство, той поставя и началото на модерното винопроизводство в страната. Отпътуване за Кварели, за посещение на древна винарна, наречена Тунела на виното – вкопан в склоновете на Кавказ, където се съхраняват едни от най-добрите грузински вина. Следва дегустация на два вида вино, след което групата ще се запознае и с традицията за приготвяне на грузински хляб. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.
6 ден Тбилиси – Истанбул – София
Закуска. Трансфер до летището. В 12.05 ч. полет ТК 379 от Тбилиси. Кацане в Истанбул в 13.55 ч. В 20.10 ч. полет ТК 1029 от Истанбул. Пристигане в София в 20.25 ч.



Цената включва:
  • 5 нощувки със закуски в хотел Citrus 4* или подобен в Тбилиси, 3 вечери, самолетни билети София – Истанбул – Тбилиси – Истанбул - София, включени летищни такси /191 EUR към 27.01.2020 г./, багаж 32 кг и ръчен 8 кг, всички трансфери и транспорт с туристически автобус, всички екскурзии с местни екскурзоводи и с включени входни такси за обектите по програмата: древния град Мцхета, катедралния събор Светицховели и манастира Джвари, екскурзия до Гори и посещение на музея на Сталин, екскурзия до скалния град Уплицихе, обиколка и пешеходно разглеждане на Тбилиси: Стария град, минаване покрай серните бани, крепостта Нарикала, църквата Метехи, паметника на цар Вахтанг, улица Шардени, Моста на мира, катедралата Света Троица, Площада на мира, местни екскурзоводи на английски/руски език, водач-преводач от агенцията, медицинска застраховка с включен риск от заразяване с Covid-19, застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие в случай на Covid-19. Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 лв. и 1 EUR = 1.95583 лв. При промяна на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Цената не включва:
  • непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.
Други:
Доплащане за:единична стая – 390 лв.
посещение на серните бани – 38 лв.;
екскурзия до Сигнахи, Бодбе и Кварели с дегустация – 110 лв.;
новогодишна гала вечеря в местен ресторант с богато меню и програма – 321 лв.
медицинска застраховка за туристи над 66 г. – 51 лв.
такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 60 лв.
при недостигнат минимален брой от 18 туристи, но не по-малко от 15 туристи се доплащат – 240 лв.; при 12 туристи се доплащат – 293 лв.
Забележка: допълнителни екскурзии и мероприятия по желание. Цените са при 10 туристи и се заплащат с доплащането. При по-малък брой участници, цените могат да бъдат променени.
Намаление за:3-ти възрастен в стая - 30 лв.
Хотели по програмата: Hotel Citrus 4**** в Тбилиси или подобен
Начин на плащане:1-ви депозит 250 лв., 2-ри депозит 1000 лв. – до 50 дни преди отпътуване, доплащане до 40 дни преди отпътуване.
Анулации и неустойки: до 55 дни преди заминаване – без неустойка
от 55 ден до 40 ден преди заминаване в размер на 1 250 лв.
от 40 дни до датата на заминаване – пълния размер на пътуването.
преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 20 дни преди заминаване.
Анулации и възстановяване на суми:при анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
при активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистанс“.
при невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.
Необходими документи: данни по лична карта
задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването (29.06.2021) и 2 свободни страници;
за деца под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
за деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Минимален брой туристи: 18
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 лв. и 1 EUR = 1.95583 лв. При промяна на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Визов режим:За български граждани не се изисква виза за посещение на Грузия.
Медицински изисквания:пътуването е без задължителни имунизации; за медицинските изисквания и/или препоръки за Covid-19 ще бъдете допълнително уведомени
пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус
Застраховки: Медицинската застраховка е с покритие до 100 000 лв. и включен риск Covid-19 в случай на заболяване в чужбина и лечение на място.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ по независещи от пътуващия причини е с покритие до 2 500 лв. и възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване по здравословни, семейни и други причини; ако застрахованото лице се разболее от Covid-19 или е поставено под карантина поради съмнение от заболяване и трябва да отмени планирано пътуване; ако член на семейството или близък роднина, който не пътува, заболее от Covid-19 и състоянието му е живото застрашаващо и лицето се нуждае от интензивни грижи в болница.
Застраховката ОП се сключва 55 дни преди датата на отпътуване, тъй като преди този срок няма неустойки.
За записали се 40 и по-малко дни преди отпътуване, застраховката се сключва в деня на резервацията.
Информация: за туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
В случай на промяна на летищните и горивните такси, туроператорът ще уведоми потребителя, а потребителят се задължава да доплати разликата до 21 дни преди отпътуването.
Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.
Туроператорът не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти, в случаи на форсмажор, за дейности и събития, които не са организирани от Туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Грузия.
Туроператор “ТА Мондел Травел” е застрахована по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в застрахователна компания „ЛЕВ ИНС“ АД със застрахователна полица №00088159/13062010010701 /валидна от 31.07.2020 г. до 30.07.2021 г./


Оферта № Е11646


Може да разгледате и други предложения за Грузия
АЗЕРБАЙДЖАН - ГРУЗИЯ - АРМЕНИЯ - тур на великия Кавказ!
АЗЕРБАЙДЖАН - ГРУЗИЯ - АРМЕНИЯ - тур на великия Кавказ!
Маршрут: София – Истанбул – Баку – Сурахани - Шамахи – Исмаили Габала – Шеки – Гобустан – Баку - Тбилиси – Садахло – Дилижан – Севанавак – езерото Севан – Ереван - Гарни – Гегхард - Звартноц – Ечмиадзин – Гюмри - Бавра – Вардзия – Ахалцихе - Боржоми – Джвари - Мцхета – Тбилиси - Ананури – Гудаури – църквата Света Тройца /Казбеги/ – Гергети – Гвелети – Тбилиси - Истанбул - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 5470.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах