Вашата оценка

ФРАНЦИЯ - замъците по Лоара и полуостров Бретан с Мон Сен Мишел и Сен Мало!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Франция





Когато човек си мисли за пътуване във Франция, обикновено в съзнанието му изникват дестинации като Ривиерата на Лазурния бряг, Париж и замъците по долината на р. Лоара. Малцина, дори и сред най - запалените пътешественици са тези, които знаят за богатствата и прелестите на една от най - отдалечените части на Франция – полуостров Бретан.  Вдаден дълбоко в Атлантическия океан, полуостровът остава някак изолиран от останалите части на Франция, както в географско, така и в културно - историческо отношение.  Може би това е и причината повечето посетители в страната да пренебрегват тези земи.  

 

  .... А Бретан е прекрасен, Бретан е великолепен, Бретан е магичен! Той ще ви омагьоса със зелените си поля и  непроходими гори, с лениво влачещите се реки, над чиито води се издигат величествени  замъци, с широките си плажни ивици и скалисто крайбрежие,  с китните си селца, сякаш останали далеч от модерната епоха, с богатите къщи на бретанските аристократи и със спокойните си градове, запазили атмосфера на забравени времена. Попадайки в Бретан, човек неминуемо остава с усещането, че е попаднал в един приказен свят, на легенди и митове, рицари и вълшебници, смели мореплаватели, феи и демони. Потапянето в този вълшебен свят, както и богатата и разнообразна кухня,  включваща дивечово месо, морски дарове, тестени изделия гарнирани с традиционния за областта сайдер ще направят престоя ви в Бретан незабравим.


Програма
1 ден София – Милано - Торино
Излитане в 10.20 ч. с полет на BULGARIA AIR от аерогара София за Милано. Кацане на летище Малпенса в Милано в 11.30 ч. Отпътуване с автобус за Торино - столицата на областта Пиемонт, изящен бароков град, построен от Савойската династия, чието великолепие често се сравнява с това на Париж. Пешеходна обиколка с разглеждане отвън на следните забележителности: Площад Карло Феличе – представителното лице на града с църквите Сан Карло и Санта Кристина, Площад Кастело, историческият център на Торино, приютил пищния дворец Мадама и музея на древното изкуство, Kралският дворец и Катедралата. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Торино - Лион
Закуска. Отпътуване за Франция. Пътят отвежда през живописния проход Фрежус и един от най–дългите тунели в Европа. Пристигане в Лион (UNESCO) – вторият по големина град във Франция. Разходка из центъра на града: площад Белкур, площад де Теро с фонтана, Старият град с квартал Сен Жан. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Замъците по Лоара – Тур
„Всяка стъпка по тази земя на съзиданието позволява свежо разкриване на една картина, чиято рамка е река или спокоен вир…“ /Оноре дьо Балзак/ Закуска. Отпътуване за долината на река Лоара. Ако Париж си остава тронната зала на Средновековната френска история, Замъците по Лоара са нейният будоар, където се преплитат тайни и съзаклятия, ревност и отмъщения. Разглеждане на замъците Шамбор (UNESCO) - огромен архитектурен комплекс в Кралската долина, истинският Версай по време на Франсоа I и Шенонсо (UNESCO) - любим дворец на Катерина Медичи. Въпреки че днес са останали само духовете на кралете и кралиците на Франция, знаменитото минало може все още да бъде разкрито сред тази наистина несравнима околност. Продължаване за Тур – все още притежаващ облика на един буржоазен град. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден Тур – Нант - Рен
Закуска. Туристическа програма из Стария град на Тур, прочут с дървените си къщи. Разходка из средновековния му център, обградил площад Плумро и Катедралата, посветена на Св. Гатиен, прочута със своите витражи. Продължаване за Нант – най–бързо развиващият се град на провинция Брeтан, разположен на десния бряг на река Лоара и само на 50 км от бреговете на Атлантическия океан. Носи името на своите стари заселници – галското племе „намнети“. Катедралата Сент Пиер е една от най- късните готически катедрали във Франция, а базиликата Нотр Дам дю Бон Порт е известна със своя величествен купол, върху който има скулптура на архангел Гавриил. Но най - забележителното място е замъкът на Дука на Бретан, който удивява със своите старинни постройки и възможността да се запознаем с управлението на областта Бретан. Настаняване в хотел в района на Рен. Нощувка.
5 ден Рен - Мон Сен Мишел - Сен Мало
Закуска. Туристическа програма в центъра на Рен - столицата на областта Бретан. Тесни средновековни улички, внимателно реставрирани сгради, красиви площади запазили своя облик от XVIII в., множество исторически паметници и ресторанти, задоволяващи изискванията и на най – претенциозните клиенти, превръщат посещението на града в едно запомнящо се преживяване. Рен е известен с това, че след обединението на областта с Франция тук заседава бретански парламент и в този град били короновани херцозите на Рен. Отпътуване за Мон Сен Мишел – катедралата-видение, която при прилив е заобиколена от неспокойните вълни на морето, а при отлив остава свързана с континента чрез ивици пясък. Продължаване за Сен Мало – град музей, корсарско пристанище, заобиколено от мощни фортификационни съоръжения, родно място на Шатобриан - един от големите поети на Франция. Свободно време за разходка из тихите улички и крайбрежни булеварди, по крепостните стени и за посещение на Катедралата Св. Винсент. Връщане в хотела в Рен. Нощувка.
6 ден Париж
Закуска. Отпътуване за Париж. Панорамна автобусна обиколка на Париж – площад на Републиката, квартал Маре с най-стария и красив площад на Париж – Вогезите, площад Бастилията, Кметството, Консиержри, Нотр Дам дьо Пари – Парижката Света Богородица, Сорбоната, Пантеонът, Люксембургската градина, Сен Жермен де Пре, Градините Тюйлери, площад Конкорд, Инвалидите, Марсово поле, Айфеловата кула, Трокадеро, Триумфалната арка, Шан-з-Елизе, Елисейският дворец, Мадлената, Операта Гарние, площад Вандом. Следва разходка в квартала на художниците Монмартр. Посещение на базиликата Сакр Кьор, площада на художниците Тертр, Монмартрското лозе, ресторанта Пъргавото зайче и разходка по старинните улички на митичния хълм, от където се открива чудесен изглед към града. Възможност за закупуване на сувенири. Настаняване в хотел. Нощувка.
7 ден Париж
Закуска. Отпътуване с метро за Айфеловата кула /билетите за градски транспорт се заплащат на място/, от върха на която ще се насладите на невероятна гледка към града и парижката област Ил де Франс. По желание разходка с корабче по Сена, чиито брегове в Париж са обявени от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Свободно време за посещение според вашите интересите: Дома на Инвалидите, музея Роден, Д'Орсе, Лувър /според новата политика на Лувъра, за индивидуално посещение, което е по желание, е необходимо онлайн закупуване на билети - 17 EUR, необходима е предварителна заявка и плащане с основния пакет/, разходка из Люксембургската градина и Латинския квартал. Нощувка. Забележка: за група с дата на тръгване от България 24.06., 6-ти и 7-ми ден от програмата - ще бъдат разменени, заради работното време на музея Лувър.
8 ден Париж - София
Ранна закуска или сух пакет. Трансфер до летището за полет на BULGARIA AIR за София в 10.20 ч., кацане на аерогара София в 14.05 ч.



Цената включва:
  • самолетен билет София – Милано – Париж – София на авиокомпания BULGARIA AIR, летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 23 кг и 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см, транспорт с автобус по време на туристическата обиколка, 7 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Торино, 1 - в Тур, 1 – в Лион, 2 – в Рен, 2 – в Париж, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута, водач от агенцията.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти, разходката с корабче в Париж и разходите за градски транспорт.
Други:
Доплащане за: медицинска застраховка на Групама Застраховане ЕАД с покритие 10 000 EUR – 8 лв., над 65 г. – 16 лв., над 75 г. – 32 лв.
единична стая – 495 лв.
индивидуално посещение на Лувър и онлайн закупуване на билети, необходима е предварителна заявка и плащане с основния пакет - 17 EUR
градска такса в хотелите в Италия и Франция – от 1.20-2.80 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепцията на хотела/.
Намаление за: дете до 18 год. с двама възрастни на допълнително легло - 100 лв.
3-ти възрастен на допълнително легло – 30 лв.
Забележка: в определени хотели и за двете дати на отпътуване, няма възможност за настаняване в тройни стаи. Налага се настаняване в двойна и единична стая срещу съответно доплащане, което ще ви бъде предоставено допълнително.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане: депозит – 500 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
ВАЖНО: Екскурзията не е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност, заради пешеходните разходки по време на туристическата програма!
Използвани транспортни средства по програмата: самолет, автобус
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Информация за музейните такси: Замъците по Лоара - Замък Шенансо – Шенонсо - вход за замъка, градините и галерията: индивидуални с брошурка – 15.00 EUR, с аудиогид – 19.00 EUR, за деца от 07-18 год. и студенти:(задължително представяне на студ. карта) с брошурка – 12.00 EUR, с аудио гид - 15.50 EUR, за групи мин. 20 туристи – посещение на Двореца с брошурка – 12.00 EUR, с аудио гид – 15.50 EUR, Замък Шамбор – индивидуални цени: възрастни – 14.50 EUR, за лица до 18 год. – безплатно; групи от 20 човека и повече: 12 EUR, лица до от 6 до 18 г. – 3 EUR; Нант - Замъкът на Дука на Бретан - интериор (без екскурзовод): вход за музея - вход за възр. 8.00 EUR; за младежи до 18 г. – 25 г. - 5.00 EUR, безплатен достъп до укрепленията, рова и двора; Мон Сен Мишел - Абатството – възр. 10.00 EUR, групи над 20 рах – 8.00 EUR; лица под 25 г – безплатно (за граждани на ЕС), Исторически музей – за възр. над 18 г. – 9.00 EUR, под 18 г. – безплатно; за групи: възр. 4.00 EUR, под 18 г. – безплатно, Археологически музей – за възр. над 18 г. – 9.00 EUR, под 18 г. – безплатно; за групи: възр. 4.00 EUR, под 18 г. – безплатно, Музей на мореплаването и екологията – за възр. над 18 г. – 9.00 EUR, под 18 г. – безплатно; за групи: възр. 4.00 EUR, под 18 г. – безплатно, Къщата на Тифани - за възр. над 18 г. – 9.00 EUR, под 18 г. – безплатно; за групи: възр. 4.00 EUR, под 18 г. – безплатно, Комбиниран билет за 4-те музея - за възр. над 25 г. – 18.00 EUR, 18-25 г. – 12.00 EUR; под 18 г. - безплатно; за групи: възр. над 18 г. - 9.00 EUR, под 18 г. – безплатно, Комбиниран билет за 2 музея - възр. над 18 г. - 6.00 EUR, под 18 г. – безплатно; Париж - Лувър: 17.00 EUR предварително онлайн закупуване; за лица до 18 г. и между 18 и 25 г. – безплатно; всеки петък от 18 ч. до 21.45 ч. – безплатно, Айфелова кула: Айфелова кула: до най–горния етаж – 25.90 EUR, за младежи от 12–24 г. – 13.00 EUR, за деца от 4-11 г – 6.50 EUR, до 2-рия етаж – 16.60 EUR, за младежи от 12–24 г. – 8.30 EUR, за деца от 4–11 г. – 4.10 EUR , деца до 4 г – безплатно, разходка с корабче по река Сена – ~ 19.00 EUR, деца от 3 до 15 г - 8 EUR, Музей д`Орсе – 14.00 EUR, за ученици до 18 г. – безплатно, както и за младежи между 18 и 25 г., граждани на държава в ЕС; аудиогид – 5.00 EUR; Музей Роден – възр. 12.00 EUR, за лица от 18-25 г. – 9.00 EUR, аудиогид – 6 EUR, Люксембургската градина – безплатна; Домът на инвалидите – 12.00 EUR за възр.; 10.00 EUR; безплатно за лица до 18 г.


Оферта № Е11601


Може да разгледате и други предложения за Франция
ПАРИЖ - романтиката, стила и изяществото на една световна столица
ПАРИЖ - романтиката, стила и изяществото на една световна столица
Маршрут: София - Париж - Версай - Дисниленд - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1620.00 лв.
ФРАНЦИЯ - ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА И ПОЛУОСТРОВ БРЕТАН с Мон Сен Мишел и Сен Мало! Самолетна ОБИКОЛНА програма
ФРАНЦИЯ - ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА И ПОЛУОСТРОВ БРЕТАН с Мон Сен Мишел и Сен Мало! Самолетна ОБИКОЛНА програма
Маршрут: София - Париж - Мон Сен Мишел – Сен Мало – Рен - Нант - Тур - замъците по Лоара - Лион - Торино - Милано - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2355.00 лв.
РЕЧЕН КРУИЗ ИЗ НОРМАНДИЯ ОТ ПАРИЖ ДО АТЛАНТИЧЕСКИЯ БРЯГ
РЕЧЕН КРУИЗ ИЗ НОРМАНДИЯ ОТ ПАРИЖ ДО АТЛАНТИЧЕСКИЯ БРЯГ
Маршрут: Франция
Дати:
Вид транспорт: Ферибот Ферибот
Цена от 2890.00 лв.
АНГЛИЯ - ФРАНЦИЯ -
Консервативният Лондон и Романтичният Париж – пътуване 
с EUROSTAR под Ла Манш
АНГЛИЯ - ФРАНЦИЯ - Консервативният Лондон и Романтичният Париж – пътуване с EUROSTAR под Ла Манш
Маршрут: София – Лондон - Париж - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2790.00 лв.
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и 
ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска 
прецизност и италианска елегантност
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска прецизност и италианска елегантност
Маршрут: София – Торино – Арбелвил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Етюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Екск ле Бен – Шамбери – Теш - Цермат – Милано - Сирмионе - Загреб – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1445.00 лв.
ФРАНЦИЯ – посещение на Андора и разходка из Югозападна Франция /Аквитания/ с прелестните градове По, Лурд, Биариц, Бордо и Тулуза
ФРАНЦИЯ – посещение на Андора и разходка из Югозападна Франция /Аквитания/ с прелестните градове По, Лурд, Биариц, Бордо и Тулуза
Маршрут: София – Барселона – Андора ла Веля – По – Лурд – Байон - Биариц – Аркахон - Бордо - Ла Рошел – Бордо – Нерак – Ажен – Тулуза – Барселона – София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2365.00 лв.

ЕТИКЕТИ:
ренесансова франция, замъците по лоара и нормандия, комбинирана програма самолет и автобус 2020, всички екскурзии и посещения, включени в пакетната цена, торино - столицата на областта пиемонт, изящен бароков град, савойската династия, пешеходна обиколка с разглеждане, площад карло, историческият център на торино, пищния дворец мадама, египетски музей торино, музея на древното изкуство, kралският дворец, торино, лион, живописния проход фрежус, площад белкур, площад де теро с фонтана, старият град с квартал сен жан, замъците по лоара, тур, долината на река лоара, средновековната френска история, замъците шамбор, кралската долина, истинският версай по време на франсоа i, шенонсо - любим дворец на катерина медичи, буржоазен град, туристическа програма из стария град на тур, разходка из средновековния му център, площад плумро и катедралата, св. гатиен, нант – най – бързо развиващият се град на провинция брeтан, катедралата сент пиер, най- късните готически катедрали във франция, базиликата нотр дам дю бон порт, скулптура на архангел габриел, замъкът на дука на бретан, старинни постройки, сен мало – град музей, корсарско пристанище, родно място на шатобриан, един от големите поети на франция, тихите улички и крайбрежни булеварди, панорамна автобусна обиколка на париж, площад на републиката, квартал маре, най-стария и красив площад на париж – вогезите, площад бастилията, консиержри, нотр дам дьо пари – парижката света богородица, сорбоната, пантеонът, люксембургската градина, сен жермен де пре, градините тюйлери, площад конкорд, марсово поле, айфеловата кула, трокадеро, триумфалната арка, шан-з-елизе, мадлената, операта гарние, площад вандом, разходка с корабче по сена, квартала на художниците монмартр, лувър, разходка из люксембургската градина и латинския квартал, брюксел, самолетна екскурзия 2020, екскурзия до франция, комбинирана екскурзия самолет и автобус
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах