Вашата оценка

ИТАЛИЯ - остров СИЦИЛИЯ – круиз до остров Малта. Има жена и мъж за комбинация.

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Италия




Ако името Сицилия извиква у вас асоциация единствено с мафията, значи ви се губи някое и друго хилядолетие, и то от най-съдържателните в смисъл на люлка (и после ясли, забавачка и всичките поред училища) на европейската цивилизация. Както и повече от един аспект на тази безкрайно богата на наноси многолика земя, оплодена от финикийци (още в ІХ в. пр. Хр.), картагенци, гърци (нейните градове са част от "Голяма Гърция" и неслучайно тук са се родили и са раждали красиви неща и умни мисли куп светила от разни области на класическата древност: само един Теокрит да вземем, създателя на идилията като жанр – и защо тук я е създал, пита се? –  или Диодор, или Стезихор, или Емпедокъл…), римляни, кръстосана от вандали и остготи, присъединена към Източната римска империя, завладяна от арабите, после от норманите, за да се превърне като Кралство Сицилия в средище на бляскава космополитна цивилизация, след това пък да образува заедно с Неапол Кралството на Двете Сицилии, да мине последователно от испански в савойски и оттам в австрийски ръце, додето дойде Гарибалди и жителите й си кажат думата за присъединяването й към Пиемонт. С две думи земя, където всеки камък е пластове история (е, Сиракуза не може да не извиква поне смътни ученически спомени). А също и култура – дала е например живот на много съществен процент от големите имена в италианската литература: Пирандело (Нобел), Шаша, Буфалино, Верга, Де Роберто, Томази ди Лампедуза (помните „Гепардът", нали, та било и като филм – не се забравя такова нещо)… Защо им го е дала? Хумусът й е такъв, види се. Като казахме „Гепардът": надареният със съответното сетиво пришълец сигурно ще долови иззад някой непристъпен дувар замайващото ухание на аристократизъм, от онзи, истинския, от векове и класа (а не тинтири-минтири). И много още неща ще долови и ще открие, дето ние няма как да ги знаем, защото те ще са си негови и той ще си има своята Сицилия, съвсем незабравима с цветовете, вкусовете и ароматите си, която ще сподели с когото си поиска, а не непременно с нас. Колкото до мафията (сицилианската), трябва да признаем, че и тази тема си има – за незастрашения – известен поетичен чар… Поезията на звездното небе и плискащите се вълни във фериботните нощи оставяме на вашето въображение.

Освен това можете да посетите и остров Малта. Малта е  островна държава, разположена на архипелаг в центъра на Средиземно море.  Въпреки, че географски погледнато Малта е част от Африка, в културно – историческо отношение  тя винаги е била неразделна част от Европейския континент.  Редица  цивилизации са оставили своя отпечатък върху развитието на островната държава, но най – значимо е влиянието на Християнския орден на рицарите на Малтийския орден. По тяхно време островът се урбанизира и изникват прекрасните барокови сгради, които днес привличат хиляди туристи.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: отстъпка 60 лв. при сключване на договор и внасяне на депозит до 07.02.2020 г.


Програма
1 ден София – Мецово – Йоанина - Игуменица – Бари
Отпътуване в 09.00 ч. от София от пл. „Ал. Невски” по маршрут Благоевград – Кулата – Игуменица. Попътна кратка спирка за разходка в Мецово - един от най – самобитните и очарователни гръцки курорти, известен с уникалната си атмосфера и забележителна архитектура. Продължаване за Йоанина. Разходка из центъра на града, живописно разположен на бреговете на езерото Памвотис. Вечерта пристигане в Игуменица и в полунощ пътуването продължава на ферибот за Италия – настаняване на фотьойли /тип автобусни/, възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти.
2 ден Вила Сан Джовани – ферибот - Месина – Чефалу
Акостиране на пристанището на Бари/Бриндизи в 09.30 ч. Отпътуване за областта Калабрия за фериботната връзка Вила Сан Джовани - Месина (Сицилия). Пристигане в Месина. Кратка спирка в този живописен град, разположен терасовидно на бреговете на Месинския пролив. Градът води началото си от епохата на гръцката колонизация, когато е създаден като колония на име Занкле. Днес спомен за богатата история на града са Катедралата, тевтонската църква Дева Мария, фонтанът на Орион, фонтанът на Нептун, както и живописната ботаническа градина. Отпътуване за Чефалу. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Чефалу – Палермо - Монреале
Закуска. Посещение на най - красивата арабо - норманска катедрала (XII в.), в която са се запазили най - старите мозайки в Сицилия. Отпътуване за Палермо - столицата на Сицилия, разположена в т.нар. долина Златна Раковина (Conca d’Oro). Пристигане и начало на туристическата обиколка: Катедралата с гробниците на норманските крале, Палатинската Капела в Двореца на Норманите, църквата Сан Джовани на отшелниците, Площад Белини, Площад Претория, църквата Ла Марторана /XII в./. Продължаване за Монреале /„Кралският връх”/ - едно от археологическите чудеса на Средновековието. Посещение на Катедралата - едно от най-великите сътворения на християнското изкуство с великолепно запазени мозайки /XII в. и XIII в./. Връщане в Палермо. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден Палермо - Агриженто
Закуска. Свободно време в Палермо. Отпътуване за Агридженто (UNESCO). Посещение на Долината на храмовете в Агридженто – Храмът на Юпитер, Храмът на Херкулес и най – добре запазеният гръцки храм - Храмът на съгласието (Конкордия), посещение на Елинско – римския квартал /IV в. пр. Хр./ – внушителен градски комплекс, даващ представа за организацията в древния град. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ден Пиаца Армерина – Вила Романа дел Казале – Сиракуза
Закуска. Отпътуване за Сиракуза. Спирка за посещение на Вила Романа дел Казале /III – IV в. пр. Хр./ (UNESCO) - почти 9 века дом на богата и могъща фамилия, а днес атракция с много добре запазени мозайки. Продължаване за Сиракуза – един от най - старите градове. Туристическа програма: Гръцкият театър, пещерата „Ухото на Дионисий”, Римският амфитеатър, посещение на Стария град, разположен на остров Ортиджа – Храмът на Аполон, Храмът на Атина, Катедралата, фонтанът Аретуза. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
6 ден eкскурзия до остров Малта и Ла Валета (по желание)
Закуска. Свободно време или по желание еднодневна екскурзия срещу допълнително заплащане до остров Малта. Рано сутринта отпътуване с бърз ферибот от Поцало до Ла Валета. Туристическа обиколка на Ла Валета. Градът, създаден от рицарите на Малтийския орден, грабва посетителите със своята старинна атмосфера и красиви архитектурни паметници. Следа от присъствието си тук са оставили финикийци, гърци, картагенци, римляни, византийци, араби и накрая рицарите на Св. Йоан. Обиколката на Валета включва градините Горна Барака, откъдето се открива чудесна гледка към пристанището на града. Посещава се и внушителната катедрала Св. Йоан, изградена от рицарския орден още през XVI в. Бароковият интериор на катедралата ще ви плени, най – голямото и богатство се намира в параклиса, където може да се види едно от най – прочутите произведения на гениалния Караваджо – „Обезглавяването на Йоан Кръстител“. Обиколката включва и минаване покрай Двореца на Великия магистър, който днeс е резиденция на малтийския президент, двореца „Casa Rocca Picola” – частно имение, което впечатлява с пищността и богатството на интериора на повече от 50- те си стаи. Връщане вечерта в хотела в Сиракуза. Нощувка.
7 ден Катания - Етна - Таормина
Закуска. Отпътуване по маршрута. Първа спирка и туристическа програма в Катания – вторият по големина град в Сицилия и родно място на композитора Винченцо Белини. Продължаване за вулкана Етна – единственият активно действащ вулкан на нашия континент. С автобуса се спира на височина 1900 м, откъдето поне за малко посетителите могат да се докоснат до величието му и да направят снимки. Вечерта настаняване в хотел на крайбрежието на Таормина – място за почивка още на древните гърци и римляни, а днес един от най – красивите градове в цяла Италия. Вечеря. Нощувка.
8 ден Таормина
Закуска. Туристическа обиколка: Гръцкият Театър /III в. пр. Хр./ - вторият по големина в Сицилия, Дворецът Корвая (построен през XII в. от черна лава и бял камък), Римският театър, главната улица Умберто, простираща се от Порта Месина до Порта Катания, Часовниковата кула, Катедралата. Следобед свободно време за разходка и плаж. Вечеря. Нощувка.
9 ден Месина – ферибот – Вила Сан Джовани – Бари – ферибот - Игуменица
Закуска. Отпътуване за Месина за фериботната връзка с Вила Сан Джовани. Продължаване за Бари. Пристигане вечерта и отпътуване в 19.30 ч. с ферибот за Игуменица – настаняване на фотьойли /тип автобусни/, възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти.
10 ден Игуменица - София
Акостиране на пристанището на Игуменица в 05.30 ч. Продължаване за България. Пристигане в София в късните следобедни часове.



Цената включва:
  • Транспорт с автобус, 7 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в района на Чефалу, 1 – в Палермо, 1 – в Агридженто, 2 – в Сиракуза/Ното/околности, 2 – в Таормина/околности/района на Маскали, 4 вечери, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута, фериботни билети и пристанищни такси Игуменица – Бари – Игуменица (фотьойли тип автобусни), фериботни билети Вила Сан Джовани – Месина – Вила Сан Джовани, водач от агенцията.
Цената не включва:
  • Входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, екскурзията с ферибот до остров Малта - 110 EUR при мин. 25 туристи, която включва организиран трансфер с автобус до/от Поцало, фериботен билет Поцало – Ла Валета – Поцало и пешеходна обиколка на Валета с водача на групата /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет/.
Други:
Доплащане за: Мед. застраховка на Групама Застраховане ЕАД с покритие 10 000 EUR – 10 лв., над 65 г. – 20 лв., над 75 г. – 40 лв.
Единична стая – 285 лв.
За настаняване на ферибота в каюта: вътрешна с 2 легла/ душ, тоалетна – 174 лв., външна с 2 легла/ душ, тоалетна – 188 лв., вътрешна с 3 легла/ душ, тоалетна – 130 лв., външна с 3 легла/ душ, тоалетна – 150 лв., вътрешна с 4 легла/ душ, тоалетна – 90 лв., външна с 4 легла/ душ, тоалетна – 104 лв.
Забележка: Цените са на турист общо в двете посоки при условие, че всичките легла в каютата са заети. Изисква се предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване, която подлежи на допълнително препотвърждение според наличността на каютите, плащането е с основния пакет
Градска такса в хотелите в Италия – ~1.50 -3 EUR на турист на ден (заплаща се директно на рецепция).
Намаление за: Дете до 18 год. с двама възрастни на допълнително легло – 100 лв.
Намаление за: Дете до 18 год. с един възрастен в двойна стая – 50 лв.
Информация за музейните такси: Остров Сицилия - Чефалу – Катедралата – безплатно, Палермо - Дворецът на Норманите – петък-неделя 8.50 EUR /пенсионeри 65 год. - 6.50 EUR, понеделник-чeтвъртък 7 EUR /пенсионери над 65 год. - 5 EUR, Катедралата – безплатно, за криптата и съкровищницата – 3 EUR, панорама от покрива – 5 EUR, задължително – слушалки – 2.00 EUR, които можете да ползвате за 4 часа по време на цялата обиколка с местния екскурзовод; църквата Сан Джовани на отшелниците – затворена (разглеждане отвън), църквата Ла Марторана – 2 EUR, пенсионери 65+ 1 EUR, Монреале - Катедралата – входната такса е 3 EUR, за деца до 10 г. – безплатно, Агридженто - Долината на храмовете – 10.00 EUR, за деца до 18 год. – безплатно, за младежи от 18 – 25 год. – 5.00 EUR, слушалки – 2.00 EUR, Пиаца Армерина - Вила Романа дел Казале - 10.00 EUR, за лица до 18 г. и пенсионери 65+ - безплатно, няма групови намаления. Задължително доплащане за местен екскурзовод – 4.00 EUR, слушалки – 3.50 EUR, Сиракуза - общ вход за Археологическия парк с Гръцкия театър и Римския амфитеатър, пещерата Ухото на Дионисий - 10.00 EUR, безплатен за младежи до 18 г. слушалки – 2.00 EUR, Таормина - Гръцкият театър – 10.00 EUR, за лица до 18 г. – безплатно, аудиогид – 5 EUR, Дворецът Корвая (безплатен в двора, разглежда се отвън, първият етаж е музей – 3.00 ЕUR); Остров Малта - Катедралата „Св Йоан“ - вход за възрастни – 10.00 EUR, за пенсионери – 7.50 EUR, студенти – 7.50 EUR, деца до 12 г. - безплатно, Дворецът на великия магистър – вход за възрастни - 12.00 EUR, за пенсионери 60+, лица между 12 и 17 г., както и за студенти – 8.00 EUR, деца между 6 и 11 г. – 8 EUR, по желание – доплащане за трансфер от пристанището на Ла Валета до старата част и обратно до пристанището + беседа на местен екскурзовод на руски език – 35 EUR при мин. 25 туристи. В другия случай придвижването до старата част е пеша /около 1-1.5 км/ и посещението на града включва пешеходна обиколка из старата част с водача на групата.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Необходими документи: Лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане: Депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Използвани транспортни средства по програмата: Автобус, ферибот•


Оферта № Е11588


Може да разгледате и други предложения за Италия
ФРАНЦИЯ - ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА И ПОЛУОСТРОВ БРЕТАН с Мон Сен Мишел и Сен Мало! Самолетна ОБИКОЛНА програма
ФРАНЦИЯ - ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА И ПОЛУОСТРОВ БРЕТАН с Мон Сен Мишел и Сен Мало! Самолетна ОБИКОЛНА програма
Маршрут: София - Париж - Мон Сен Мишел – Сен Мало – Рен - Нант - Тур - замъците по Лоара - Лион - Торино - Милано - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2355.00 лв.
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
Маршрут: София – Кран - Ватенс - Инсбрук - Мюнхен - Щутгарт - Хайделберг - Шварцвалд - Гутах - Фрайбург - Колмар - Европа парк - Вадуц - Верона - Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1670.00 лв.
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски 
Алпи
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски Алпи
Маршрут: София – Постойна/Кран - Сирмионе - Бардолино - Зеефелд – Инсбрук – Ватенс – Гармиш Партенкирхен - Болцано – Мерано – Кортина д’Ампецо - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1270.00 лв.
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити Други 
подобни планини няма никъде другаде
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити Други подобни планини няма никъде другаде
Маршрут: София – Постойна - Мадона ди Кампильо - Тренто – Мерано – Малга Чиапела - Мармолада – Пунта Рока – Каназей – Предацо – Байта Гардоне - Драконово яйце - Моена - Триест – Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1390.00 лв.
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и 
ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска 
прецизност и италианска елегантност
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска прецизност и италианска елегантност
Маршрут: София – Торино – Арбелвил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Етюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Екск ле Бен – Шамбери – Теш - Цермат – Милано - Сирмионе - Загреб – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1445.00 лв.
ФРАНЦИЯ с курорта Шамони - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - 
комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Жарко 
слънце над ледниковото море на Монблан!
ФРАНЦИЯ с курорта Шамони - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Жарко слънце над ледниковото море на Монблан!
Маршрут: София – Бергамо - Торино – Албервил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Егюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Ескс ле Бен – Шамбери – Теш - Цермат – Милано – Бергамо - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1570.00 лв.

ЕТИКЕТИ:
автобусни екскурзии 2020, пътуване до сицилия с о.малта, екскурзия до остров малта, сицилия и малта, екскурзия до сицилия и малта, обиколка на валета, разходка в мецово, вила сан джовани, месина, автобусна екскурзия до остров сицилия, автобусна екскурзия в италия, автобусна екскурзия до остров сицилия - круиз до малта, круиз до малта, ла валета, игуменица, брандизи, вила сан джовани, ферибот, таормина, вулканът етна, катания, сиракуза, калабрия, агридженто, селинунте, палермо, чефалу, месина, дворецът корвая, градините горна барака, пещерата ухото на дионисий, остров ортиджа, храмът на аполон, храмът на атина, фонтанът аретуза, пиаца армерина, вила романа дел казале, долината на храмовете, храмът на юпитер, храмът на херкулес, храмът на съгласието (конкордия), conca dÓro, майски празници в италия, майски празници на остров сицилия, майски празници в малта, остров силцилия - пролет 2017, италия - пролет 2017, avtobusna ekskurziq do ostrov sicilia, avtobusna ekskurziq v italia s kruiz do malta, kruiz do ostrov malta, mecovo, igumenica, brandizi, vila san djovani, mesina, taormina, etna, katania, sirakuza, la valeta, malta, poseshtenie na ostrov malta, ekskurziq do la valeta, agridjento, selinunte, monreale, palermo, cefalu, bari
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах