Вашата оценка

ПЕРУ – неразгаданите тайни на древните инки! STOP SALE!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Перу







КРАЙНА  ЦЕНА С  ВКЛЮЧЕНИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ!

 

Макар да е изчезнала преди повече от 500 години, цивилизацията на инките продължава да възбужда фантазията на хора от целия свят…


Програма
1 ден София – Амстердам - Лима
Излитане от летище София с BULGARIA AIR в 07.15 ч. Кацане в Амстердам в 09.05 ч. Излитане с директен полет за Лима на авиокомпания KLM ROYAL DUTCH AIRLINES в 12.35 ч. Кацане в 18.10 ч. местно време в Лима – столица на Перу и своеобразна порта към страната. Създаден от Франсиско Писаро през 1535 г., Лима се превръща бързо в столица на завоюваните от испанския конкистадор земи. Градът се разраства и не след дълго придобива славата на един от най- красивите градове в Латинска Америка. Лима днес се отличава с елегантни сгради в колониален стил, както и някои отлични музеи. Посрещане от местния партньор. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Лима
Закуска. Начало на полудневна автобусна обиколка на столицата на Перу. Специално организираният за групата тур включва паметници от различни епохи. Първа спирка ще бъде Хуака Пуклана – пирамида, създадена като важен сакрален център още през XIV в. Обиколката продължава с паметници от колониалната епоха и основните площади на града – Парадния площад, Площад Сан Мартин, Двореца на архиепископа. Посещение на Катедралата и манастирския комплекс Св. Франциск – един от най- големите в Латинска Америка. След историческия център, турът продължава с обиколка на някои от най – известните жилищни райони на града, като Ел Оливар де Сан Исидро и парка Мирафлорес. Свободен следобед за разходка, чрез която самостоятелно да усетите атмосферата на перуанската столица или да посетите Музея на Златото на Перу. По желание, придружени от водача на групата посещение на цветното шоу на фонтаните в Лима / придвижването с градски транспорт или такси, както и входната такса се заплащат на място/. Нощувка.
3 ден Лима – Паракас
Ранен трансфер до автогарата и отпътуване в 03.45 ч. с автобус с други туристически групи за Паракас. При пристигането в малкото курортно градче, в 08.00 ч. започва двучасов тур с лодка до намиращите се наблизо Балестови острови. Разходката с лодка ще се превърне в едно незабравимо изживяване, а пасажерите ще се почувстват като във филм на National Geographic, заобиколени от милиони птици, пингвини и тюлени, някои от които често се приближават до лодките, за да задоволят любопитството си към намиращите се в лодката. След връщането в Паракас свободно време за пазар на сувенири. Настаняване в хотел. Време за релакс след ранното ставане или за слънчеви бани на близко разположения плаж. Нощувка. Забележка: турът на Балестови о-ви се провежда единствено от 08 до 10 ч. Автобусните компании, с които се пътува от град до град, предлагат комфортни автобуси, добро обслужване и осигуряват контрол. Моля, посетете http://www.cruzdelsur.com.pe/.
4 ден Паракас – Наска
Закуска. Трансфер до автогарата и отпътуване в 07.25 ч. за Наска. Разглеждане от птичи поглед на едноименната долина с мистериозни фигури на животни, птици и геометрични фигури. Полетът над мистичното плато Наска, продължаващ около 40 мин., е още едно незабравимо и задължително изживяване за всеки един посетител на Перу. И до ден днешен учените нямат обяснение как представителите на едноименната култура, процъфтявала в периода от I в. пр. Хр. до XVIII в., са създали прочутите геоглифи, изрисувани така, че в целостта си могат да се видят само от птичи поглед. Загадка за археолозите и историците е и причината, поради която тези линии са издялани в скалите. След полета настаняване в хотел. Нощувка. Забележка: полетите над Наска се провеждат до ранния следобед.
5 ден Наска – Чаучила - (по желание) - Арекипа
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до гробището Чаучила – една от най – известните туристически атракции в района на платото Наска. Гробището се счита за едно от най - старите намерени в света, като вероятно представителите на културата Наска го използват от III в.сл.Хр. Погребенията са извършвани по особен начин, който и до ден днешен поставя редица въпроси, на които изследователите нямат отговор. По пътя на връщане към хотела, е предвидена и спирка в местна работилница за глина, където майстори ще демонстрират техники, използвани с векове от населението на този район. Трансфер до автогарата и в 14.30 ч. отпътуване по посока Арекипа – втория по големина град в Перу. Предстои дълго пътуване с автобус с други туристически групи, което минава през живописни и красиви местности, край бреговете на Тихия Океан, които не могат да оставят равнодушни, дори най – опитните пътешественици. В автобуса ще бъде предоставена вечеря. Пристигане в Арекипа в 23.00 ч. и настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден Арекипа
Закуска. Сутринта свободно време. В 14.00 ч. - начало на полудневна обиколка на Арекипа, специално организирана за групата. Наричан Белият град, заради къщите, изградени от бял вулканичен камък, градът впечатлява със своето живописно местоположение на височина от 2300 м в подножието на вулкана Ел Мисти. Обиколката включва площада и църквата Сан Франциско /отвън/, Катедралната църква, Площад де Армас / Площада на оръжията/ и други сгради в колониален стил. Задължителна част от обиколката на Арекипа е и посещението на грандиозния религиозен комплекс Санта Каталина, който до съвсем скоро беше дом на 450 монахини. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
7 ден Арекипа – Чивай
Закуска. В 08.00 ч. - отпътуване за Чивай, малко селце, разположено на височина от около 3600 м, което е идеална отправна точка за посещения на каньона Колка. Настаняване в хотел. Предстои свободно време и аклиматизация. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на минералните извори Ла Калера. Минералната вода тук е богата на сяра и желязо и е полезна за ревматични заболявания и такива на опорно- двигателната система. Нощувка.
8 ден Чивай – каньонът Колка – Пуно
Ранна закуска и отпътуване към прочутия каньон Колка. С дълбочина от около 3200 м, той е от най - дълбоките в Перу, а и в света. Посещение на прочутия Cruz del Condor /Кръста на Кондорите/, място, прочуто със своите наблюдателни площадки, от които десетки туристи рано всяка сутрин наблюдават отблизо гнезденето на „кралете на въздуха” – южноамериканските кондори, обитаващи височини до 5000 м и реещи се в необятното небе. След незабравима разходка, връщане в Чивай и оттам отпътуване в 13.15 ч. с автобус за Пуно /продълж. 6.30 ч./. Настаняване в хотел. Нощувка.
9 ден Езерото Титикака
Закуска. Отпътуване с лодка по водите на езерото Титикака, което е най - високото плавателно езеро в света. Според местните предания и легенди, сътворението на света започва именно оттук. Програмата предвижда посещение на „плаващите острови“ на племето Урос, които създават своите селища върху огромни сламени салове, които плават във водите на езерото. Програмата предвижда и посещение на остров Такиле, чиито обитатели имат текстила за свой основен поминък. Запомняща се гледка са мъжете на острова, които навсякъде ходят със своето плетиво. Според легендата първият инка, Монко Капак, излязъл от езерото Титикака, за да научи хората да почитат слънцето. Обяд в местен ресторант. След разходката връщане в Пуно. Нощувка.
10 ден Пуно – Куско
Закуска. Трансфер до автобусната гара. В 07.15 ч. - отпътуване с туристически автобус в посока Куско. Автобусният преход продължава около 10 часа и е едно неповторимо изживяване. Пътят към столицата на инките минава през живописен маршрут, редуващ великолепни пейзажи. За да се разнообрази престоя в автобуса, са предвидени и попътни посещения, които дават възможност за разглеждане на забележителности като музея Пукара с експонати на монолити и каменни скулптури на културата Пукара, намерени в намиращия се наблизо археологически комплекс - първото свидетелство за цивилизация на перуанското плато Алтиплано, прохода Ла Рая – най – високата част по трасето, където надморската височина достига 4312 м. Следва спирка за почивка и вкусен обяд в местен ресторант, след което пътят към Пуно продължава със спирки при храма на Виракоча, построен в чест на върховния бог на инките - Апу Кон Тики Виракоча и Андахуайлиляс - храм, наричан „Сикстинската капела“ на Америка, заради изображенията в него. Пристигане в Куско - най - магическия перуански град – столица на империята на инките от XV в. Настаняване в хотел. Нощувка.
11 ден Куско
Закуска. Начало на туристическата обиколка на Куско и неговите околности, специално организирана за групата. Програмата предвижда посещение на Катедралата и къщата на Адмирала, считана за една от най – красивите колониални сгради в града и построена по заповед на адмирал Франциско Малдонадо. Caza del Almirante е изградена върху стена от времето на инките, а ренесансовата ú фасада е наистина изящна. Програмата продължава с цитаделата Саксайхуаман, която е изградена през XII в. от представители на народа килке, още преди инките да завоюват този район. Следващата спирка е на археологическия комплекс Тамбомачай, останките в Килке с амфитеатъра и залата за жертвоприношения, чието име произлиза най - вероятно от лабиринт, заради множеството подземни канали, издълбани в скалите в зигзаг модел, и накрая впечатляващата крепост Пука Пукара. Връщане в хотела. Нощувка.
12 ден Куско – Свещената долина – Агуас Калиентес
Закуска. Програмата предвижда посещение на Свещената долина. Долината, оформена от водите на р. Урубамба, се простира между Олантайтамбо и селището Писак, известно със своя неделен колоритен индиански пазар, където местните жители и днес продават или разменят различни стоки, точно както техните предшественици са го правили преди стотици години. Стотици тераси превръщат планинските склонове в обработваема земя, придавайки на района уникален характер. Обяд в местен ресторант. Разглеждане на археологическия комплекс Олантайтамбо. Пътуване с влак до района на Агуас Калиентес. Настаняване в хотел. Нощувка.
13 ден Мачу Пикчу - Куско
Закуска. Трансфер с автобус и местен екскурзовод за „Изгубеният град на инките”. Туристическа програма за разглеждане на Мачу Пикчу - най - прочутите останки от времето на инките. Истинско чудо е как селището е било изградено на отдалечения планински хребет, висок 2400 м, но още по – голямо чудо е, че испанските конкистадори са го пощадили. Посещение на Главния площад, Кралските жилищни помещения, Храма на трите прозореца, Кръглите кули и Слънчевия часовник. Какъв е бил в действителност Мачу Пикчу – последно убежище, храмово селище или мястото, откъдето произхождат инките? Свободно време за самостоятелно разглеждане. Връщане в Агуас Калиентес. Отпътуване с влак за Куско. Настаняване в хотел. Нощувка
14 ден Куско – Лима – Амстердам
Закуска. Трансфер до летището. Вътрешен полет до Лимa. Кацане след 1 час и по желание, разходка до центъра на Лима с водача на групата. Същата вечер в 21.05 ч. продължаване с полет на KLM ROYAL DUTCH AIRLINES за Амстердам.
15 ден Амстердам
Кацане в Амстердам в 15.25 ч. Трансфер и настаняване в хотел в района на летището.
16 ден Амстердам - София
Закуска. Полет Амстердам - София с BULGARIA AIR в 10.20 ч. Кацане на аерогара София в 14.00 ч.



Цената включва:
  • самолетен билет София – Амстердам – София на BULGARIA AIR, самолетен билет на KLM ROYAL DUTCH AIRLINES Амстердам - Лима – Амстердам, включени летищни такси за 4-те отсечки /общо 370 EUR към 10.01.2017 г./, самолетен билет на Aerolineas StarPeru за вътрешния полет Куско - Лима с включени летищни такси, 14 нощувки в хотели 3***, от които 2 - в Лима, 1- в Паракас, 1 – в района на Наска, 2 – в Арекипа, 1 – в Чивай, 2 – в Пуно, 3 – в Куско, 1 – в Агуас Калиентес, 1 – в Амстердам в района на летището, 13 закуски, 3 обяда в местни ресторанти, 1 вечеря в автобуса Наска-Арекипа, транспорт с автобус, влак и моторна лодка по време на маршрута, всички трансфери по програмата, самолетната екскурзия над долината Наска, екскурзията до Колка Каньон, всички екскурзии с включени входни такси, местни екскурзоводи, водач – преводач от агенцията.
Други:
Доплащане за: единична стая – 865 лв.
мед. застраховка с покритие 25 000 EUR – 30 лв., над 65 г. – 45 лв., над 70 г. – 60 лв.
летищни такси за полета над Наска – ~7 USD (заплащат се на място в местна валута)
посещение по желание на минералните извори Ла Калера – 3.5 USD (заплаща се на място)
екскурзия до Чаучила – 35 USD при мин. 4 туристи, 25 USD – при мин. 10 тур. (заявява се предварително и се заплаща с основния пакет)
при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 12 тур. – 90 EUR
бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 45 USD /заплащат се с основния пакет/
за информация: входна такса за Музея на златото в Лима – 33 S Peruvian New Sol /~20 лв./, входна такса за Магическите фонтани в Лима – 4 S Peruvian New Sol, за възрастни над 65 г. – безплатно.
Намаление за: 3-ти възрастен – 820 лв
Мин. бр. туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат мин. бр. туристи: 10 дни преди началната дата.
Необходими документи: задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към крайната дата на пътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Начин на плащане: депозит – 2500 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.Застраховка „Отмяна от пътуване“:
Примерни хотели, ползвани по тази програма: Hotel San Agustin Еxclusive (www.hotelessanagustin.com.pe/es/hoteles/lima/miraflores/exclusive/) или подобен в Лима, Hotel San Agustin (www.hotelessanagustin.com.pe/es/hoteles/paracas/) или подобен в Паракас, Hotel Majoro (http://www.hotelmajoro.com/) или подобен в Наска, Hotel Casa Andina Classic (www.casa-andina.com/destinos/arequipa/classic-arequipa) или подобен в Арекипа, Hotel Casa Andina (www.casa-andina.com/destinos/colca/classic-colca) или подобен в Чивай, Hotel Plaza Mayor (www.plazamayorhotel.com/) или подобен в Пуно, Hotel San Agustin Dorado/Plaza (www.hotelessanagustin.com.pe/) или подобен в Куско, Hotel Ferre Machupicchu (www.hotelferremachupicchu.com/) или подобен в Агуас Калиентес.


Оферта № Е10887



ЕТИКЕТИ:
екскурзии 2017, ekskurzii 2017, перу, peru, лима, lima, инки, inki, древните инки, неразгадани тайни, екскурзии през октомври, ekskurzii prez oktomvri, октомври 2017, oktomvri 2017, екскурзии октомври 2017, ekskurzii oktomvri 2017, паракас, parakas, наска, naska, арекипа, arekipa, чивай, chivai, колка каньон, kanion kolka, пуно, puno, езерото титикака, ezero titikaka, титикака, titikaka, куско, kusko, свещената долина на инките, агуас калиентес, aguas calientes, мачу пикчу, machu pikchu, куско, франсиско писаро, колониален стил, столицата на перу, паметници от различни епохи, хуака пуклана, huaka puklana, пирамида, piramida, парадният площад, площад сан мартин, катедралата и манастирският комплекс св. франциск, ploshtad san marin, ел оливар де сан исидро, el olivar de san isidro, парка мирафлорес, музея на златото на перу, muzei na zlatoto, muzei na zlatoto na peru, muzeq na zlatoto, музея на златото, балестови острови, balestovi ostrovi, наска, мистериозни фигури на животни, misteriozni figuri, плато наска, геоглифи, plato naska, geoglifi, ptichi pogled, птичи поглед, загадка за археолозите, zagadka za arheolozite, вторият по големина град в перу, край бреговете на тихия океан, белият град, бял вулканичен камък, vulkana el misti, в подножието на вулкан, вулкана ел мисти, църквата сан франциско, катедралната църква, площад де армас /площадът на оръжията/, площад де армас, ploshtad de armas, площадът на оръжията, религиозен комплекс санта катилина, комплекс санта катилина, santa katilina, 450 монахини, каньона колка, kolka, kaniona kolka, минералните извори ла калера, ла калера, la kalera, дълбочина от около 3200 м, най - дълбоките в перу, cruz del condor /кръстът на кондорите/, cruz del condor, кръстът на кондорите, krustut na kondorite, krystyt na kondorite, гнезденето на „кралете на въздуха”, „кралете на въздуха”, kralete na vyzduha, kondori, южноамериканските кондори, най-високото плавателно езеро в света, най-високото езеро в света, nai-visokoto ezero v sveta, местните предания и легенди, предания и легенди, плаващите острови, племето урос, plemeto uros, селища върху огромни сламени салове, селища върху салове, сламени салове, остров такиле, ostrov takile, монко капак, столицата на инките, музея пукара, muzeq pukara, pukara, културата пукара, пукара, археологически комплекс, перуанското плато алтиплано, altiplamo, алтиплано, проходът ла рая, la raq, la raya, ла рая, храмът на виракоча, virakocha, виракоча, bog na inkite, бог на инките, апу кон тики виракоча, андахуайлиляс, „сикстинската капела“ на америка, империята на инките от xv в, катедралата и къщата на адмирала, адмирал франциско малдонадо, франциско малдонадо, francisko maldonado, caza del almirante, цитаделата саксайхуаман, народа килке, археологически комплекс тамбомачай, тамбомачай, tambomachai, останките в килке, kilke, пука пукара, крепост, puka pukara, крепост пука пукара, свещената долина, р. урубамба, reka urubamba, олантайтамбо, olantaitambo, селището писак, писак, pisak, индиански пазар, археологическия комплекс олантайтамбо, чинчеро, chinchero, агуас калиентес, „изгубеният град на инките”, мачу пикчу, кралските жилищни помещения, храма на трите прозореца, кръглите кули, слънчевия часовник, последно убежище, ресторант pachapapa
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах