Вашата оценка

МАЛАЙЗИЯ - СИНГАПУР - ИНДОНЕЗИЯ с островите Ява и Бали - вълнуващо пътешествие на границата между два океана! ПОТВЪРДЕНА ГРУПА!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Малайзия




КРАЙНИ   ПАКЕТНИ   ЦЕНИ   с   включени   летищни  такси!


 






Програма
1 ден София – Доха – Куала Лумпур (Малайзия)
Отпътуване от София в 20.40 ч./*в 11.55 ч. за дата на тръгване 16.11. с редовен полет на QATAR AIRWAYS за Доха. Кацане в Доха в 01.20 ч./*в 17.30 ч. *По желание обзорон тур на Доха – за групата с дата на тръгване 16.11., за останалите дати се предвижда последния ден. Продължаване същата вечер в 02.50 ч. за Куала Лумпур.
2 ден Куала Лумпур
Пристигане в Куала Лумпур в 15.15 ч./*15.30 ч., посрещане от местния партньор, трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Куала Лумпур
Закуска. Начало на обиколка, която ще отведе групата до мястото, на което е поставено началото на града, при сливането на реките Кланг и Гомбаг. Обиколката предвижда посещение на великолепния Дворец и националния монумент, посветен на загиналите малайци в боевете срещу Япония по време на Втората световна война. Турът продължава с Езерните градини, Масджид Негара - главната джамия на града, централната гара Датаран Мардека (Площада на независимостта) и живописния китайски квартал. Обяд в местен ресторант. Обиколката завършва с изкачване на един от символите на града - Кулите Петронас, където ще има и свободно време за пазар. Късния следобед трансфер до хотела. Нощувка.
4 ден Куала Лумпур – Сингапур (Сингапур)
Закуска. Посещение на варовиковите възвишения Бату Кейвс - една пещера с история над 400 млн. години. Там 272 стълби ще ни отведат до свещения индуски храм-пещера, където се намира храмът на Лорд Муругах. Трансфер до летището и следобеден полет за Сингапур. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка. СИНГАПУР - райско кътче, един от най – подредените градове в света, перлата на Азия, често наричан „Вратата на Азия“, място в което Изтокът среща Запада, а миналото се среща с бъдещето. Това са само част от наименованията, с които е известен Сингапур. Бързият възход и развитие на Сингапур се дължат преди всичко на неговото местоположение и на превръщането му в една от основните британски колонии в Югоизточна Азия. Като независима държава Сингапур съществува едва от 55 години, за който период се е превърнал в еталон за ред, просперитет и икономическо благоденствие. От самото си създаване градът е средище на различни култури – китайска, индийска и арабска, които се сливат в една пъстра палитра, създавайки уникалния културен облик на един от най – значимите азиатски градове. Това, което ще ви зашемети, разглеждайки Сингапур, са чудесата на съвременната архитектура, историческите забележителности, които са се запазили въпреки главоломните темпове на застрояване и спокойствието на неговите жители. С други думи, Сингапур е една уникална смес от европейски просперитет и азиатско спокойствие. Въпреки голямата гъстота на населението „Градът на лъва“ се слави, като един от най - чистите градове в света и е считан за едно от най - благоприятните места за живеене. Сингапур смайва своите посетители, както с модерната си архитектура, така и с малките традиционни кварталчета, съхранили духа и традициите на своите обитатели сред многообразието на космополитния град. Елате с нас и посетете това райско кътче........
5 ден Сингапур
Закуска. Начало на полудневна автобусна обиколка на Сингапур с местен екскурзовод /включена в пакетната цена/. По време на тази обиколка ще се върнете в миналото и ще зърнете с очите си пъстрата палитра на културния живот в този световен мегаполис. Ще ви отведем в китайския квартал, сгушен между гигантските здания на модерната архитектура и запазил атмосферата на града от преди годините на главоломен икономически и строителен растеж. Тесните улички, разнообразните дюкянчета, храмове и пазари ще ви отведат далеч назад във времето. Основна забележителност, която ще посетим тук, е най – известният китайски храм Тиан Хок. След това разходката ни продължава в колониалната част на града, където ще видите впечатляващите в архитектурно отношение градска катедрала Св. Андрей, старата сграда на Крикет клуба, сградата на Парламента, Върховния съд и кметството. Следващата спирка е паркът Мерлион, където групата ще спре, за да се наслади на красивата гледка към залива Марина. Тази кратка спирка предоставя възможност да се снимате на фона на символа на Сингапур – Мерлион, митично създание с глава на лъв и тяло на риба. Последната ни спирка е Сингапурската ботаническа градина, където ще можете да се насладите на спокойствие и хармония, които ще ви накарат да забравите, че сте в центъра на световен мегаполис. Акцентът на престоя ни в парка е градината с орхидеите (UNESCO). Свободно време за разходка или следобеден отдих. По желание и срещу допълнително заплащане нощен тур на Сингапур. Обиколката включва разходка в прохладната вечер в един от най - впечатляващите паркове на Сингапур, заемащ площ от над 100 хектара в самото сърце на града. Ще може да се насладите на хармоничното съчетание на звук и светлина, съчетани в едно незабравимо представление, поставяно под гигантските клони на „Изкуствената гора“. Посещението на парка предвижда и вход в „Облачната гора“ – най - голямата стъклена конструкция без вътрешни подпори в света, в която е създаден най – високият изкуствен водопад в света. По желание турът може да се допълни и с разходка с традиционна лодка по водите на залива /заплаща се отделно/, която предоставя незабравима панорама към града, който съчетава в себе си история и модерност. Красивите исторически сгради на фона на модерните и гигантски творения на съвременната архитектура са гледка, която дълго ще изплува в съзнанието. Връщане в хотела (самостоятелно в случай, че изберете разходката по водите на залива). Нощувка.
6 ден Сингапур - Джогджакарта (Индонезия - о-в Ява) - Прамбанан
Ранна закуска или сух пакет. Трансфер до летището за полет до Джогджакарта. Кацане, посрещане от местния партньор. Следва екскурзия до единия храмов комплекс Прамбанан (хиндуистки). „Прамбанан“ буквално означава „хиляди кули“, но сега са останали под десет, заобиколени от отломките на останалите. Централната кула е посветена на най – уважаваното хиндуиско божество в Индонезия. Това не е Вишну, нито Брама, които създават и пазят. Това е Шива Разрушителят, или както местните го наричат – Батара Гуру. Затова и главната атракция тук е храм, посветен на Шива, който се издига на 47 м над земята. Продължаване към хотела в Джогджакарта и настаняване. Нощувка. ИНДОНЕЗИЯ е република, но на нейната територия съществуват два султаната със статут на автономни области. Единият е в северния край на о-в Суматра и се нарича Банда Аче, а другият е Джогджакарта и е в централната част на о-в Ява. В главния град, носещ същото име, една от забележителностите е дворецът (кратонг) на султана, но истинската атракция са двата уникални храмови комплекса в близост до града. Джогджа е посещавана от много туристи, които се интересуват от ранното индонезийско изкуство.
7 ден Джогджакарта – Боробудур - Денпасар – Нуса Дуа (Индонезия - о-в Бали)
Ранна закуска или сух пакет. Рано сутринта екскурзия до другия храмов комплекс Боробудур (UNESCO). Боробудур е един от най-големите религиозни монументи в света. Той пресъздава връх Меру – митичната хиндуистка планина. Това земно проявление е построено през VIII В. с милион и половина блока от вулканичен андезит – великолепен подвиг, подтикнат от набожността. Огромен стъпаловиден храм, по чиито тераси се извършва богослужението, а посетителите са впечатлени от прекрасните релефи – сцени от живота на Гаутама Сидхарта Буда, издялани върху камък. Връщане в град Джогджакарта и посещение на Султанския дворец Кратонг. Трансфер до летището за полет до остров Бали – „Островът на боговете“. Кацане в Денпасар. Трансфер до курорта Нуса Дуа. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. ОСТРОВ БАЛИ, сгушен в индонезийския архипелаг, е една от най-романтичните почивни дестинации в света. Винаги надделяващото усещане за хармония е комбинирано с изпълнен с живот театър от танц, мистерия и естествено великолепие. От момента на пристигането си, туристите са обсипани от силна концентрация на цветове, гледки, миризми, звуци и викове. В малко места на земята празнуват живота с такава енергичност. Внимателните, дружелюбни хора на Бали се обръщат към туристите като към тами, т.е. гости, и незабавно ги карат да се чувстват добре дошли…. Вечно усмихнатите деца, неприкосновените крави, уважението към всяка жива твар – всичко това връща чужденеца във времена и нрави, отдавна забравени в останалия свят…. Остров Бали има много имена: Островът на хилядата храма, Островът на любовта и, разбира се - Островът на прекрасните залези.
8 ден Нуса Дуа
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка
9 ден Нуса Дуа – екскурзия до храма Танах Лот и селището Джатилувих (по желание)
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Танах Лот и селището Джатилувих. В превод от балинезийски Танах Лот означава „Земя сред морето”, образувана от океанските вълни в продължение на хилядолетия. Според легендата храмът е построен през XV в. от пътуващ монах от Ява, който видял красивата скала-остров и се заселил на нея. След построяването си, храмът се превърнал във важна част от митологията и историята на Бали. Екскурзията продължава с посещение на храма Лухур Батукару – впечатляващ комплекс от религиозни сгради и свещено езеро, разположени сред зеленината на тропическа гора, по склоновете на възвишението Гунунг Батукару. Следва посещение на селището Джатилувих, известно с терасираните, превърнати в оризища хълмове в района на селото. Тук и до днес е съхранена древната напоителна система „субак“ (UNESCO). Под този термин в по - широк смисъл се разбира социално – икономическият модел на балийската селскостопанска община, чиито основи се крият в етическото и философско учение Три Хита Карана. По обратния път към хотела програмата предвижда и спирка в храма Таман Аюн известен с величествения си вход и високите си кули. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
10 ден Нуса Дуа – екскурзия до Кинтамани (по желание)
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание и срещу допълнително заплащане целодневен тур до Кинтамани. Турът започва със спирка в селището Батубулан, известно с високото майсторство на каменоделците и скулпторите, които изготвят традиционни за региона каменни скулптури. По време на престоя в селото, групата ще има възможност да се запознае с още една културна традиция на селището, а именно танцът Баронг – традиционен танц, при който маскирани артисти пресъздават митологични сюжети. Програмата продължава с посещение на място, известно със своите дърворезби. Дърворезбата е занаят, характерен за кастата на брамините, като се смята, че уменията им са дар от бога. Поради тази причина до 1930 г. дърворезбата е изкуство, което се използва само в храмовата декорация, театрални маски и музикални инструменти. В началото на XX в. това изкуство става достъпно и за посетителите на острова. Следващата спирка е погребалният храм Гунунг Кави. Тук могат да се видят 10 издълбани в скалата олтара, посветени вероятно на владетеля Анак Вунгсу и неговото семейство. Криволичещи в планината пътища ще отведат групата до местността Кинтамани – район, впечатляващ със своята природна красота и невероятните гледки към езерото Батур, което от своя страна се намира в кратера на едноименен вулкан. На връщане групата ще спре за разглеждане на един от най – известните храмове Тирта Емпул. Храмът е известен със свещените си извори, от които, според местните, извира нектарът на боговете – амрита. Последната спирка за деня ще бъде посещението във фабрика за кафе, където групата ще има шанса да отпие глътка от най - скъпото кафе в света. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
11 ден Нуса Дуа – Денпасар - Доха
Закуска. Свободно време за плаж. В късния следобед трансфер до летището в Денпасар. Излитане в 00.35 ч. за Доха.
12 ден Доха – София
Кацане в Доха в 05.05 ч. По желание и срещу допълнително заплащане обзорен тур на Доха – за дати на тръгване 21.04. и 04.10. Излитане за София в 14.30 ч./* в 06.40 ч. за дата на тръгване 16.11. Кацане на аерогара София в 19.40 ч./*10.55 ч.



Цената включва:
  • самолетен билет за международния полет София – Доха – Куала Лумпур – Денпасар - Доха – София на QATAR AIRWAYS с включени летищни такси, самолетен билет с включени летищни такси Куала Лумпур – Сингапур, самолетен билет с включени летищни такси Сингапур - Джогджакарта, самолетен билет с включени летищни такси Джогджакарта - Денпасар, всички трансфери летище – хотел - летище, 9 нощувки в хотели 4****, от които 2 - в Куала Лумпур, 2 – в Сингапур, 1 – в Джогджакарта, 4 – в Нуса Дуа на остров Бали, 9 закуски, 1 обяд в местен ресторант и 4 вечери в ресторанта на хотела, туристическа обиколка на Куала Лумпур с изкачване на Кулите Петронас, посещение на пощерите Бату, туристическа полудневна обиколка на Сингапур, посещение на Прамбанан и Боробудур на остров Ява, местни екскурзоводи с превод на български от водача на групата, входни такси на посочените в програмата туристически обекти, водач от агенцията по време на цялото пътуване.
  • Забележка: в пакетната цена са включени летищни такси на стойност 50 ЕUR. В случай на тяхна промяна при издаването на самолетните билети, разликата ще бъде добавена към доплащането на пакетната цена. Пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.78 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
Цената не включва:
  • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 40 USD /плащат се с основния пакет/.
Други:
Доп. екскурзии: в Сингапур: нощен тур на Сингапур – 85 USD при мин. 10 туристи /групата се придружава от българския водач/, допълнително и по желание 20 USD за традиционна лодка/водно такси, на о-в Бали: екскурзия до храма Танах Лот и селището Джатилувих – 53 USD при мин. 10 тур., целодневен тур до Кинтамани – 47 USD при мин. 10 туристи /групата се придружава от българския водач/, Доха: обзорен тур – 50 лв. при мин. 10 туристи. Забележка: допълнителните екскурзии се заявяват предварително и се заплащат с основния пакет/.
Доплащане за: единична стая – 995 лв., медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR – 18 лв., за лица над 65 г. – 27 лв., над 70 г. – 36 лв., при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 12 тур. – 95 EUR.
Намаление за: 3-ти възрастен на допълнително легло – 150 лв.
Мин. брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой: 10 дни преди началната дата
Необходими документи: международен паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване, няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Малайзия, Сингапур и Индонезия (не се налага ваксинация).
Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди
Примерни хотели, предвидени по програмата: Hotel DoubleTree by Hilton Hotel Kuala Lumpur 4*или подобен в Куала Лумпур (http://doubletree3.hilton.com/en/hotels/malaysia/doubletree-by-hilton-hotel-kuala-lumpur), PARKROYAL on Beach Road Hotel – 4* (https://www.parkroyalhotels.com/en/hotels-resorts/singapore/beach-road.html) или подобен в Сингапур, Sahid Rich Jogjakarta 4* (делукс стаи) http://therichjogjahotel.com/ или подобен в Джогджакарта, Sadara Boutique Resort 4* (класически стаи) http://sadararesortbali.com/ или подобен в Нуса Дуа (о-в Бали).
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Забележка: в пакетната цена са включени летищни такси на стойност 50 ЕUR. В случай на тяхна промяна при издаването на самолетните билети, разликата ще бъде добавена към доплащането на пакетната цена. Пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.78 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.


Оферта № Е10811



„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах