Вашата оценка

НОВА ГОДИНА в ИЗРАЕЛ

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Израел




Прикачен файл: 10773Israel NY 2017.docx

Програма
1 ден София - летище Бен Гурион – Яфо – Тел Авив – Нетания
Сборен час на летище София, Терминал 2 в 07:50 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 10:55 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 13:30 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, от което се открива невероятна гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района на старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички са сгушени чудесни ресторанти предлагащи морски ястия, малки кафенета и пекарни. Отпътуване за Нетания. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
2 ден Нетания – Акра – Хайфа – Кесария
Закуска. Отпътуване за Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век. Посещение на Цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, Древния град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Посещение на Бахайските градини и залива на Хайфа. Отпътуване за Кесария, столица на Юдея по времето на римляните. Разглеждане на акведукта. Връщане в хотела в Нетания. Свободно време. Новогодишна Гала Вечеря. Нощувка.
3 ден Нетания – Мегидон – Назарет – Кана – Галилейското езеро - Сафед (Цфат) – Тиберия
Закуска. Заминаване за град Назарет, по пътя панорамна гледка към долината Армагедон, която е спомената от Св. Йоан Богослов в библейската книга „Откровение“ като място на последната битка между Доброто и Злото. Посещение работилницата на Свети Йосиф и църквата „Благовещение“ в Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен и където Христос е живял по-голяма част от своя живот. Отпътуване за Кана Галилейска, където Христос извършва своето първото чудо превръщайки водата във винo. Раходка с лодка в Галилейското езеро (включена в цената). Посещение на Сафед, свещен за еврейската религия град и център на известното религиозно течение в юдаизма – Кабала. През 1140 год. владетелят на Йерусалимското кралство Фулк д`Анжу построил тук за рицарите-тамплиери мощната военна крепост (Мецуда), което е едно от най-големите отбранителни съоръжения на кръстоносците в Светите земи. Отпътуване за град Тиберия, разположен на брега на Галилейското езеро. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
4 ден Тиберия – Капернаум – Табха – планината на Блаженствата – Мъртво море – Каср ал Яхуд - Витлеем
Закуска. Отпътуване за Капернаум, което се споменава в Новия Завет като център на дейността на Христос в Галилея. Посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър. Отпътуване за Табха – мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба". Посещение на църквата на умножаването, където е запазена подова мозайка от IV век. Отпътуване към планината на Блаженствата, където Иисус е казал прочутата си проповед. Отпътуване за Мъртво море – най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане и релакс. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото при река Йордан, където е било кръщението на Иисус Христос. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ден Витлеем – Йерусалим - Витлеем
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим, който съгласно Конституцията на държавата Израел е нейна единна и неделима столица. Обиколката започва с Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал Иисус Христос с кръста към мястото на разпятието – Голгота; Храмовият комплекс Божи гроб – най - святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Връщане във Витлеем и посещение на рожденото място на Иисус Христос базилика „Рождество Христово“ – най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 ден Витлеем – Йерусалим – Лод – летище Бен Гурион – София
Закуска. Отпътуване за Йерусалим: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Названието идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 18:30 ч. Пристигане на летище София около 21:30 ч.

Цени:

Дата

На турист в двойна стая

Трети възрастен

Дете 2-10.99 г. с двама възрастни в двойна стая

Самостоятелна стая

30.12.16 – 04.01.17

1560 лв

1530 лв.

1460 лв.

1890 лв.

Забележка: Цените са калкулирани при курс на щатския долар 1 USD = 1.78 лв.
При значителна промяна на курса, Туроператора си запазва правото за промяна на цената.

Хотели по програмата:

Местонахождение

Хотел

Брой нощувки

Нетаня

Residence 3* https://www.zyvotel.com или подобен

2

Тиберия

Arcadia 3* https://www.arcadiahotels.co.il/ или подобен

1

Витлеем

Paradise 3* http://www.paradisebethlehem.com/  или подобен

2


Полетно разписание:

LY 552

София

10:55

Тел Авив

13:30

LY 551

Тел Авив

18:30

София

21:30




Цената включва:
  • самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж;
  • летищни такси (253 лв. към 01.12.2015 г.);
  • 2 нощувки със закуски и вечери във Витлеем, хотел 3*;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в Тиберия, хотел 3*;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Хайфа, хотел 3*;
  • екскурзовод на български език по целия маршрут;
  • луксозен автобус с безплатен WI-FI;
  • саунд система със слушалки по време на туровете;
  • разходка с лодка по Галилейското езеро;
  • всички трансфери по програмата;
  • всички екскурзии по програмата;
  • входни такси за обектите по програмата;
  • Сертфикат за хаджийство;
  • водач, придружаващ групата по време на целия престой;
  • медицинска застраховка асистънс ЗАД „АРМЕЕЦ“ АД, с покритие 10 000 евро.
Цената не включва:
  • Новогодишна Гала Вечеря – 85 евро (заплащат се в България);
  • бакшиши – 5 долара на турист на ден (заплащат се в Израел);
  • обяд в рибен ресторант при Галилейско езеро – 20 щ.д.;
  • лични разходи.
Други:
Минимален брой туристи: 25
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой: 7 дни преди началната дата.
Начин на плащане: депозит – 450 лв., копие от валиден международен паспорт, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи: задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е10773



„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах