Вашата оценка

ИНДИЯ - Златният триъгълник с Ладак и Кашмир - ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА. ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА!ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА - ОТСТЪПКА 200 ЛВ. ЗА ЗАПИСВАНИЯ ОТ 24.08.2015.

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Индия




ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА !
ОТСТЪПКА 200 ЛВ. ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА ЗА ЗАПИСВАНИЯ ОТ 24.08.2015 Г!


Програма
1 ден София – Делхи
Отпътуване от София в 17.25 ч. с редовен полет на TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 18.45 ч. и продължаване същата вечер в 19.55 ч. за Делхи.
2 ден Делхи - Варанаси
Кацане в 04.20 ч. на летището в Делхи и продължаване с вътрешен полет за Варанаси. Кацане след 1.30 мин., посрещане на летището и трансфер до хотела. Привечер посещение на вечерна Аарти церемония. Придвижването до брега на р. Ганг се осъществява с велосипедна рикша. Вечеря. Нощувка.
3 ден Варанаси – Сарнат – Варанаси
Закуска. Ранно отпътуване към бреговете на р. Ганг и разходка с лодка. Обиколка на Варанаси - често наричан „Градът на храмовете”. Това е едно от най - важните религиозни средища в Индия, свещен град за хиндуисти, будисти и джайнисти. Културата на Варанаси е тясно свързана с р. Ганг и нейното културно и религиозно значение. Редица индийски духовни водачи произлизат от града в това число и самият Буда. Марк Твен пише „Варанаси е по - стар от историята, по - стар от традицията и по - стар от легендата и дори изглежда два пъти по - стар от всички тях взети заедно”. Следобед посещение на селището Сарнат, разположено на 12 км от Варанаси, което има огромно значение за Будистката религия, тъй като това е мястото, където Буда проповядва за пръв път своето учение. Посещение на голямата ступа Дхамек, построена около 500 г. и в която Буда е водил своите проповеди, саркофага и колоната на Ашока. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ден Варанаси – Делхи – Джайпур
Закуска. Трансфер до летището на Варанаси и полет за Делхи. Посрещане на летището и отпътуване с автобус за Джайпур. Привечер настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ден Джайпур – Амер – Джайпур
Закуска. Отпътуване за селището Амер и посещение на великолепната едноименна крепост. Екскурзията включва изкачване до крепостта на гърба на слон или в купето на високопроходим автомобил. Следобедна разходка в Джайпур, включваща двореца на Махараджата, древната обсерватория Джантар Мантар, Парламента на щата Раджастан и екзотичния дворец Хава Махал, известен под името „Дворецът на ветровете”. Джайпур е известен още като Розовият град. Той е популярна туристическа дестинация и важна част от така наречения Златен триъгълник в Индия. Градът е създаден през 1727 г. от един от най - великите махарджи от клана Качваха, Савай Джай Сингх. Името на Джайпур идва от розовия цвят, който е използван, за да заприлича на градовете от червен пясъчник, строени от моголите. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
6 ден Джайпур - Фатехпур Сикри - Агра
Закуска. Отпътуване от Джайпур по посока Агра със спирка във Фатехпур Сикри - древната столица на Моголската империя, изградена през XVI в. от считания за най - могъщ владетел на моголите Джалал уд Дин Акбар. Статутът си на столица градът запазва само 15 г. заради отсъствието на достатъчно източници на питейна вода. Склоновете, на които е разположен града са умело терасирани, за да може да се разположат многобройните гробници и дворци, които заедно с умелата градска планировка, сложната водоснабдителна система и канализацията са доказателство за високата култура на моголите. Пристигане в Агра и посещение на Червения Форт, посещение на прочутата гробница Тадж Махал, построена за любимата съпруга на моголския владетел Шах Джахан - Мумтаз Махал. Считан за шедьовър на моголската архитектура, гробницата на Итимад уд Давала, считана за предшественик на Тадж Махал. Настаняване в хотел. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на Мохабат Тадж шоу, където се разказва прекрасната история на любовта между Шах Джахан и неговата любима съпруга Мумтаз Махал. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
7 ден Агра – Джанси – Каджурахо
Закуска. Ранен трансфер от хотела до жп гарата в Агра и отпътуване с влак 1-ва класа с климатик и запазено място за Джанси (продълж. на пътуването ~3.00 ч.). Пристигане на жп гарата в Джанси и продължаване със специално организиран за групата автобус за Каджурахо. Пристигане в Каджурахо и разглеждане на храмовия комплекс, изграден между 950 – 1050 г. и съхранил уникални по рода си паметници на индийската архитектура и изкуство. От 85-те храма, построени за по - малко от век са се запазили само 25 и те се считат за едни от най - красивите религиозни постройки в Индия. Храмовият комплекс е разкрит случайно от английски войници.... По желание и срещу допълнително заплащане на представление - шоу „Звук и светлина”. Вечеря. Нощувка.
8 ден Каджурахо – Орча – Джанси – Делхи
Закуска. Отпътуване за Орча и разглеждане на красивото средновековно селище, което е съхранило уникални архитектурни шедьоври. Създадено е през XVI в. от владетелите на Бундела, дворците построени от тях могат да бъдат видяни, сякаш застинали във времето. По онова време Орча е бил център на могъщо кралство, днес е разположен в щата Мадхия Прадеш в близост до град Джанси. Покрай селището тече красивата река Бетва. Продължаване за гарата в Джанси и отпътуване с влак за столицата (продълж. на пътуването ~5.00 ч.). Пристигане късно вечерта в Делхи и трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.
9 ден Делхи
Закуска. Целодневна обиколка на Стария град, известен като Шахджаханабад. Днес спомен от някогашната могъща столица на моголите са останките от нейните мощни крепостни стени и няколко от портите на града. Обиколката включва фотопауза пред Червената крепост, укрепление намиращо се в старата част на Делхи и посещение на Джама Масджид, най - голямата джамия в Индия, която има 3 входа, четири ъглови кули и 2 минарета, издигащи се на над 40 м. И двете сгради са издигнати по заповед на може би най - прочутия моголски владетел Шах Джахан. По желание разглеждане на гробницата на Хумаюн. Обиколката предвижда и посещение на Радж Гат, където обикновена плоча от черен мрамор бележи мястото, на което е бил кремиран Махатма Ганди след убийството му през 1948 г. Автобусният тур продължава с Раджпат, булеварда, по който преминава парадът организиран по случай „Денят на Републиката”, Раштрапати Бхаван или Президентския дворец, Сансад Бхаван или сградата на Парламента, „Вратата на Индия”- 42-метров монумент, посветен на индийците, загинали през Първата световна война, под който се намира и мемориала на незнайния войн, кулата Кутуб Минар. Вечеря. Нощувка.
10 ден Делхи – Шринагар
Закуска. Трансфер до летището. Полет в 10.20 ч. до Шринагар - лятната столица на щата Джаму – Кашмир. Кацане в 11.40 ч. Трансфер от летището и настаняване на борда на плаващ хотел. След кратък отдих начало на 90-минутна разходка с традиционна лодка – шикхара по водите на красивото езеро Дал. Старият център на града напомня за архитектурата и планировката на градовете от централна Азия. В миналото си Шринагар е бил голямо търговско и занаятчийско средище. Като много от старите занаяти са съхранени през поколенията и днес изкусни майстори излагат своята продукция по улиците и пазарите на града. Вечеря. Нощувка.
11 ден Шринагар
Закуска. Начало на обиколката на Шринагар, включваща красивата градина Шалимар Багх, построена от моголския владетел Джехангир за любимата му съпруга, също и градините Пари Махал и Нишат Багх. Градините са построени за период от 14 г. и представляват впечатляваща комбинация от зеленина, красиви цветя, фонтани и зашеметяващи водни каскади, разположени на величествения фон на планината Забарван. След разходка във великолепните градини, денят продължава с обиколка на старата част на Шринагар. Връщане на борда на плаващия хотел. Вечеря. Нощувка.
12 ден Шринагар – Каргил
Закуска. Отпътуване към Каргил с попътна спирка в Сонмарг. Разположена на височина от 2740 м, прочутата с красотата си местност, е известна още и като Златната долина. Обсипана с цветя и зелена растителност, долината предлага незабравими гледки към могъщите планини на север и е своебразна граница между зелените области на Кашмир и пустинните райони на Ладак на север. След кратка пауза и гореща чаша чай пътят към Каргил продължава през прохода Зоджила, който се издига на височина от над 3000 м. Разположен на височина от 2704 м , Каргил е вторият по големина град на територията на област Ладак. Градът е разположен в близост до границата с Пакистан в живописна долина, известна с плодородието си. Пристигане вечерта и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
13 ден Каргил – Лех
Закуска. Отпътуване за Лех с попътна спирка в кацналото на висока скала селище Ламаюру, където предстои посещение на манастира Юнг - Друнг гомпа / продължителност на пътуване ~7 ч/. Привечер пристигане в Лех. Град, разположен на важни търговски пътища, използвани още от древността. Близостта на града до проходи, свързващи Централна Азия със Северна Индия, го превръща във важен административен и търговски център и столица на създаденото през X в. кралство Ладак. Днес Лех е столица на едноименна област в територията на щата Джаму Кашмир. Градът привлича туристи най – вече с останките на бившия кралски дворец, изграден в стил типичен за тибетската архитектура и напомнящ на прочутия дворец Потала в Лхаса. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
14 ден Лех
Закуска. Начало на туристическа програма, предвиждаща посещение на манастира Хемис, разположен на около 40 км от Лех. Това е най – големият и най - богат манастир в Ладак. Следва посещение на манастира Тиксей, който впечатлява с главозамайващите гледки към долината на р. Инд и огромната седяща статуя на Майтрея, която се намира в една от големите зали на манастира. Обиколката предвижда и посещение на бившата лятна резиденция на ладакските владетели. Денят завършва с изкачване до ступата Шанти, откъдето се разкрива приказна гледка към цлия град. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
15 ден Лех – Делхи
Закуска. Трансфер до летището и полет за Делхи в 10.00 ч. Кацане в 11.20 ч. Трансфер и настаняване в хотел в индийската столица. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
16 ден Делхи – Истанбул – София
Трансфер до летището. Ранен полет за Истанбул в 06.05 ч. Кацане в Истанбул в 10.25 ч. Излитане за София в 19.35 ч. Кацане в София в 20.55 ч. Ранен трансфер до летището на Делхи и полет на за София.



Цената включва:
  • самолетен билет за международния полет София – Истанбул – Делхи – Истанбул - София, билети за вътрешен полет Делхи – Варанаси - Делхи, самолетен билет за полет Делхи – Шринагар, самолетен билет Лех – Делхи на авиокомпания Spice Jet/Indigo/Jet Airways, билети за влак 1-ва класа с климатик и запазено място Агра – Джанси и Джанси – Делхи, трансфери летище – хотел – летище, 12 нощувки в хотели 4**** /с изключение на хотела в Каргил – 3*/, 13 закуски и 14 вечери, 2 - на борда на плаващ хотел в района на Шринагар, туристическа обиколка на градовете Делхи, Варанаси, Сарнат, Джайпур, Фатехпур Сикри, Агра, Каджураху, Орча, Шринагар, Лех, местни екскурзоводи на английски/руски език с превод на български от водача на групата, изкачване до крепостта Амер в Джайпур на гърба на слон или в купето на високопроходим автомобил, входни такси на туристическите обекти, предвидени по маршрута и посочени в програмата ден по ден, входна такса за Тадж Махал, разходка с лодка по р. Ганг във Варанаси, разходка с велосипедна рикша във Варанаси, разходка с лодка из езерото Дал, наземен транспорт с туристически климатизиран автобус, 1 бутилка минерална вода на ден, водач от агенцията по време на цялото пътуване.
Цената не включва:
  • летищни такси за полета София – Истанбул - Делхи – Истанбул – София - ~330 EUR (подлежат на препотвърждение при издаването на билета), виза за Индия – 105 лв., бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 45 EUR, бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите, такса за камера и фотоапарат при снимане вътре в обектите - ~50-200 INR, вечерно шоу „Звук и светлина” – 28 EUR при мин. 10 туристи, Мохабат Тадж шоу в Агра – 29 EUR при мин. 10 туристи, входна такси и транспорт до гробницата на Хумаюн – ~500 INR (~8 EUR)
Други:
Доплащане за:
единична стая – 415 EUR
медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR на ЗАД „Булстрад“ – 28 лв., за лица над 65 г. – 42 лв., над 70 г. – 56 лв.
при недостигнат мин.брой от 15 туристи за основния тур от/до Делхи и при записани не по – малко от 10 тур. – 90 EUR
виза за Индия – 105 лв., заплаща се в Консулството, задължително лично явяване на интервю (по изключение и с разрешение на Консулството не се налага за туристи над 70 г.). Агенцията съдейства за подготовката на документите, подаването им по интернет и получаването на готовите визи.
Примерни хотели, предвидени по програмата: хотел Meraden Grand – 4* (www.meradengrand.com) или подобен във Варанаси, хотел Mansingh Palace – 4* (www.mansinghhotels.com) или подобен в Джайпур, хотел Mansingh Palace – 4*(www.mansinghhotels.com) в Агра, хотел Usha Bundela – 4* (www.ushalexushotels.com) или подобен в Каджурахо, хотел Aschok Country Resort – 4* (www.ashokcountryresort.com) или подобен в Делхи, House Boat - http://www.kashmir-houseboats.com/dal-lake-srinagar.htm, Hotel Royal Batoo - http://www.hotelroyalbatoo.com


Оферта № Е10530


Може да разгледате и други предложения за Индия
ИНДИЯ - изяществото на Тадж Махал, пищните храмове на 
Каджураху и могъщите крепости на Раджастан
ИНДИЯ - изяществото на Тадж Махал, пищните храмове на Каджураху и могъщите крепости на Раджастан
Маршрут: София – Истанбул - Делхи – Джанси – Каджураху – Орча - Джанси - Агра - Фатехпур Сикри – Джайпур – Джодпур – Ранакпур – Удайпур – Делхи – Истанбул - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 4190.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах