Вашата оценка

ШРИ ЛАНКА и ЮЖНА ИНДИЯ с Керала! ПОТВЪРДЕНА ГРУПА!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Индия




ИМА ЖЕНА И МЪЖ ЗА КОМБИНАЦИЯ!

ВСИЧКИ МЕСТА ПО КВОТА СА ИЗЧЕРПАНИ, ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕСТА НА ЗАЯВКА-ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ!






 



Програма
1 ден София - Коломбо
Отпътуване от София в 17.45 ч. с редовен полет на QATAR AIRWAYS за Доха. Продължаване същата вечер в 00.55 ч. за Коломбо.
2 ден Коломбо
Кацане в 08.00 ч. на летището в Коломбо и трансфер до хотела. Настаняване и кратка почивка. Закуска. В късния следобед начало на обиколка, която предвижда посещение на английския форт, служил дълго като седалище на английската администрация на острова, крайбрежната улица с квартала на златарите, холандската църква построена през 1749 г., както и площада на независимостта и джамията Дауатага. След обиколката на града, посещение на фабрика за керамика. Свободно време за пазар. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден Коломбо – Анурадхапура
Закуска. Отпътуване за Анурдхапура (UNESCO) и начало на туристическата програма. Градът е един от най - големите и най - древни градски средища на острова. Още през IV в.пр.н.е. се превръща в столица на местно кралство и запазва този си статут в продължение на 15 века. В този период градът се налага като един от най - значимите градски центрове в Южна Азия. През вековете се развива до важен будистки център, като най - голям интерес за туристите представлява ступата Руванели, както и считаното за едно от най - старите дървета в света Шри Маха Бодхи, което според легендата е клонка пренасяна от дървото, под което Буда получава просветление. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
4 ден Анурадхапура – Сигирия – Дамбула - Полонаруа
Закуска. Отпътуване към Сигирия. Древен археологически комплекс, където са намерени останки от дворец, датиран от V в. Сигирия впечатлява и с 200-метровия скален блок, който се издига над комплекса и е създаден от магмата на застинал вулкан. Продължаване за Дамбула. Настаняване в хотел. Вечерно посещение на Полунаруа – вторият по значение археологически комплекс в Шри Ланка. Древен градски център, създаден още през XVI в. и превърнат във важен селскостопански и търговски център. Вечеря. Нощувка.
5 ден Дамбула – Канди
Закуска. Посещение на Скалния храм в Дамбула (UNESCO). Храмът, вграден в скалата е създаден още през III в. и е едно от най – значимите будистки светилища в Шри Ланка. Отпътуване за Канди. Предвиждат се попътни посещения на градина за екзотични подправки, в която се отглеждат канела, кардамон, черен пипер и др., както и на фабрика за батик – древен способ за оцветяване на тъкани и други материи, при който се използва восък и различни органични багрила. Пристигане във втория по големина град на острова и настаняване в хотел. Вечерна разходка в Канди (UNESCO) - последната столица на синхалските царе, която през 1815 г. преминава в английски ръце. Градът е важно религиозно средище, в което се намира една от най - важните будистки реликви – Храмът на зъба на Буда. По време на церемонии, когато зъбът се излага на показ, е поставян върху златен лотос, защото според преданието е открит в Индия върху лотосов цвят. Връщане в хотела и посещение на културна програма, по време на която посетителите ще се запознаят с различни традиционни танци. Вечеря. Нощувка.
6 ден Канди – Нувара Елия
Закуска. Отпътуване в посока Нувара Елия с попътни спирки в Кралската Ботаническа Градина и чаена плантация. Днес Цейлон е един от най - големите производители на чай в света. Първите чаени плантации са създадени от англичаните през XVIII в., когато голяма част от естествената джунгла е изсечена, за да отстъпи място на частните чаени плантации на собственост на английските земевладелци. Привечер пристигане в Нувара Елия и настаняване в хотел. След това се предвижда вечерна разходка в градчето, живописно разположено сред вечно зелена растителност на височина от 1868 м над морското равнище. Градът е изграден през XIX в. и в архитектурно отношение наподобява английско провинциално градче. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ден Нувара Елия – Пинавела - Вадува - Бентота
Закуска. Отпътуване за Вадува с попътна спирка в приюта за слонове в Пинавела. Резерватът за осиротели слончета е създаден през 1975 г. с цел да приютява изоставени или ранени слонове. В момента на територията на резервата живеят около 100 слона, от които 25 новородени. Пристигане в района на Вадува и настаняване в хотел. Свободно време за релакс в хотела или възможност да се отдадете на водни спортове в известната курортна част Бентота. Вечеря. Нощувка.
8 ден Вадува – Коломбо – Мадурай
Закуска. Трансфер до Коломбо и полет до град Мадурай в ЮЖНА ИНДИЯ. Посрещане със свежи гирлянди от цветя и трансфер. Градът е втори по големина в провинция Тамил Наду и един от най - значимите центрове на тамилската култура. Създаден преди повече от 2500 г., в продължение на векове Мадурай е бил просветен и религиозен център. Обиколката включва посещение на храма, посветен на богинята Менакши с шедьовъра на дравидската архитектура Залата на хилядата колони и двореца Тирумалай Наякар. Възможност да се наблюдава вечерна религиозна служба. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
9 ден Мадурай – Периар
Закуска. Отпътуване за Природния резерват Периар. Разположен в подножието на Западните Гхати, паркът предлага на посетителите да се насладят на удивителни пейзажи, да зърнат характерни за района животински видове – слонове, замбари, гаури, диви прасета, диви кучета и леопарди. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
10 ден Периар – Кумараком
Закуска. Отпътуване към туристическото селище Кумараком. То е разположено върху групичка от малки острови във водите на езерото Вембанат. Мястото привлича туристи с красотата на природата си и птичия резерват, разположен на бреговете на езерото. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
11 ден Кумараком – круиз из езерото Вембанат
Закуска. Отпътуване към пристанището и настаняване на борда на плаващ хотел, който ще ви отведе на незабравимо пътуване по многобройните канали и водите на езерото Вембанат. Настанени удобно на борда, похапвайки вкусен обяд от месни специалитети, ще имате възможност да наблюдавате пленяващи природни пейзажи, да видите редки видове птици и да добиете представа за живота на местните жители, които обитават бреговете на езерото. Вечеря. Нощувка на борда на плаващия кораб-хотел.
12 ден Алепи - Кочин
Закуска. След акостирането на плаващия хотел в Алепи, групата продължава в посока Кочин. Вечно зелената столица на Керала се слави с едно от най - удобните естествени пристанища в света. Това местоположение на града е причина той да се наложи, като един от най - важните търговски центрове в Южна Индия и още в епохата на античността да си спечели прозвището „Перлата на Арабско море“. Жителите на града са търгували с гърци, римляни, араби, евреи, а по - късно португалци и англичани налагат своето трайно присъствие в района, превръщайки Кочин в център на търговията с подправки. В града интерес представляват Дворецът Матанчери, декориран с фрески от Рамаяна, Форт Кочин – португалска цитадела, създадена, за да брани първата европейска колония в Индия, църквата Св. Франциск, в която първоначално са положени останките на Васко да Гама. Обиколката продължава с разходка по еврейската улица и посещение на синагогата построена през XVI в. Свободно време. Привечер посещение на фолклорно представление – Катакали. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
13 ден Кочин – Доха - София
Ранен трансфер до летището и полет на QATAR AIRWAYS за Доха в 04.30 ч. Кацане в Доха в 06.30 ч. Полет за София в 07.35 ч. Кацане на аерогара София в 12.40 ч.



Цената включва:
  • международен самолетен билет София – Доха - Коломбо - Кочин – Доха - София, самолетен билет за вътрешен полет Коломбо – Мадурай с включени летищни такси, 10 нощувки в хотели 4****, 1 нощувка на плаващ хотел - кораб, 11 закуски, 1 обяд и 11 вечери, всички трансфери по програмата, местни екскурзоводи с превод на български от водача на групата, входни такси за посочените обекти, туристическа програма на български език, посещение на резервата за слонове в Пинавала, посещение на чаена плантация и кралската ботаническа градина, посещение на Националния природен резерват в Периар, традиционно представление в Канди, фолклорно представление Катакали в Кочин, водач - преводач от агенцията.
Цената не включва:
  • летищни такси за полета София – Доха – Коломбо - Кочин – Доха – София – ~265 EUR (подлежат на препотвърждение при издаването на билета), бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 40 EUR, бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите, такса за камера и фотоапарат при снимане вътре в обектите.
Други:
Доплащане за: единична стая – 457 EUR
медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR на ЗАД „Булстрад“ – 24 лв., за лица над 65 г. – 36 лв., над 70 г. – 48 лв.
при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 10 тур. – 90 EUR
виза за Шри Ланка – 30 USD (полага се на място при влизане в страната)
виза за Индия –105 лв., заплаща се в Консулството, задължително лично явяване на интервю, но не по-късно от 30 дни преди отпътуване (по изключение и с разрешение на Консулствоно не се налага лично интервю за туристи над 70 г. Агенцията съдейства за подготовката на документите, подаването им по интернет и получаването на готовите визи.
Примерни хотели, предвидени по програмата: hotel Colombo Ozo – 4* (www.ozohotels.com/colombo-srilanka) или подобен в Коломбо, hotel Palm Garden Village – 4* (www.palmgardenvillage.com) или подобен в Анурадхапура, hotel Aliya Resort -4* (www.aliya-resort-and-spa-sigiriya-sri-lanka.ww.lk/) или подобен в Дамбула, hotel Cinnamon Citadel – 4* (www.cinnamonhotels.com/CinnamonCitadelKandy.htm) или подобен в Канди, Araliya Green Hills – 4* (www.araliyagreenhills.com) или подобен в Нувара Елия, hotel Citrus Waskaduwa – 4* (www.citrusleisure.com/ourhotels-en.html) или подобен в Вадува, hotel Sangam -4* (www.sangamhotels.com/madurai) или подобен в Мадурай, hotel Cardamom County – 4* (www.keralahotel.net/periyar/cardamom_county) или подобен в Периар, hotel Whispering Palms – 4* (www.whispering-palms.com) или подобен в Куамраком, hotel Presidency – 4* (www.presidencyhotel.com/rooms_suites.html) или подобен в Кочин.
Минимален брой туристи: 15 туристи
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата
Документи, необходими за виза за Индия: паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване, 2 цветни снимки паспортен формат, данни за формуляра за виза; няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Индия и Шри Ланка (не се налага ваксинация)
Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване


Оферта № Е10400


Може да разгледате и други предложения за Индия
ИНДИЯ - изяществото на Тадж Махал, пищните храмове на 
Каджураху и могъщите крепости на Раджастан
ИНДИЯ - изяществото на Тадж Махал, пищните храмове на Каджураху и могъщите крепости на Раджастан
Маршрут: София – Истанбул - Делхи – Джанси – Каджураху – Орча - Джанси - Агра - Фатехпур Сикри – Джайпур – Джодпур – Ранакпур – Удайпур – Делхи – Истанбул - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 4190.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах