Вашата оценка

ИТАЛИЯ - страна на вдъхновението и мечтите - ПОТВЪРДЕНА ГРУПА !!!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Италия





Програма
1 ден София – Липица
Отпътуване от София в 06.30 ч. от пл. Ал. Невски. Транзитно пътуване по маршрут Калотина – Ниш - Белград – Загреб – Любляна. Пристигане вечерта в словенската Липица. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Равена – Сан Марино - Римини
Закуска. Отпътуване за провинция Емиля Романя. Пристигане в Равена, известна с изящните си мозайки (UNESCO), от които най – старите са в Баптистерията на епископ Неон, Мавзолея на Гала Плачида и базиликата Сан Витале. Продължаване за Сан Марино. Туристическа програма в най – малката и древна република в света, кацнала на върха на Монте Титано. Разглеждане на базиликата Сан Марино, Палацо Публико. Време за разходка по крепостните стени с впечатляваща гледка към Апенините, Римини, долината и чак до Адриатическия бряг. Настаняване в хотел в курортния град Римини. Нощувка.
3 ден Римини – Дерута - Перуджа
Закуска. Отпътуване за Дерута, град разположен в долината на р.Тибър и известен център на майоликата, вид ръчно изработена керамика, много цветна и ярка, известна още от древността в мавританска Испания и Италия. Не случайно в последните модни колекции на известни дизайнери като Долче и Габана, са застъпени характерни средиземноморски мотиви от майолика керамиката. Посещение на най – стария музей за керамика в Италия, който се намира в манастира Св. Франциск. Продължаване за Перуджа. Разходка из историческия център на сърцето на областта Умбрия, където са съсредоточени пешеходната улица Ванучи, главният площад IV Ноември, Старият фонтан и Дворецът на магистратите. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
4 ден Сиена – Сан Джиминяно - Монтекатини Терме
Закуска. Отпътуване за областта Тоскана и Сиена – градът с готически дворци, каменни улици и гордо минало, известен с червения цвят на тухлените си къщи. Разходка из средновековната неповторима атмосфера на този магически град, която пренася посетителя в XII и XIII в. Интерес представляват Базиликата Сан Доменико, средновековната градска чешма Фонтебранда от 1050 г., Дуомо – причина за стара вражда между Флоренция и Сиена в надпреварата кой град има по – голяма и по – красива Катедрала, следва площад Кампо с Палацо Публико. Следваща спирка в каменния град Сан Джиминяно (UNESCO), типичен средновековен град, наричан още “градът на красивите кули”. Вечерта пристигане и настаняване в хотел в Монтекатини Терме, известен курорт с лечебните си термални води. Нощувка.
5 ден Флоренция – Монтекатини Терме
Закуска. Екскурзия до Флоренция – люлката на Ренесанса, която включва пешеходна обиколка /~2 ч./ с местен екскурзовод на бълг. език из историческия център (UNESCO): площад Дуомо и Катедралата Санта Мария дел Фиоре, Камбанарията - творба на Джото, Баптистерията (духовният център на града), площада на Синьорията (сърцето на градския живот), Палацо Векио, Галерия Уфици* /по желание предварителна резервация при сключване на договора за пътуване и на час за влизане (4.00 EUR) и беседа на бълг. език (8.00 EUR при мин. 25 туристи, 10.00 EUR при мин. 20 туристи)/ и Понте Векио, най – старият и известен мост в града, църквата Санта Кроче. Свободно време. Връщане вечерта в хотела в Монтекатини Терме. Нощувка.
6 ден Лука - Пиза – Болоня - Модена
Закуска. Отпътуване за Лука - родният град на Пучини. Разглеждане на катедралата Сан Мартино и площада на амфитеатъра, разходка по крепостните стени. Продължаване за Пиза. Разглеждане на площада на Чудесата с комплекса от известната наклонена кула,Катедралата, Баптистерията и Кампосанто. Отпътуване за Болоня. Разходка из красивия център, оформен от Площад Маджоре с базиликата Сан Петроний, посветена на светеца – покровител на града, площад Нептун и фонтана Нептун. Фотопауза на фона на “Целуващите се” кули. Настаняване в хотел в района на Болоня/Модена. Нощувка.
7 ден Модена - Маранело
Закуска. Този ден е посветен на известната марка спортни автомобили Ферари, най – предпочитаната и желана за притежание и шофиране, символ на добро материално състояние, но и на най - вече на тейния създател, известният конструктор на автомобили Енцо Ферари. По желание посещение на родната му къща в Модена и новоизградения до нея модерен комплекс, където са изложени най – известните му модели. В разположеното, в близост до Модена градче Маранело, се помещава централата на компанията и музеят Ферари. Предстои ви едно изключително преживяване в света на Ферари от първите исторически модели до последните модерни технологии и разработки за Формула 1 (необходима е предварителна резервация при сключване на договора за пътуване). Отпътуване за Милано – столицата на областта Ломбардия. Пристигане и начало на туристическата програма: Дуомо – шедьовър на готическата архитектура, Галерията Виктор Емануел II, сградата на Ла Скала. Настаняване в хотел. Нощувка.
8 ден Милано - Лаго ди Комо - Лугано
Закуска. По желание посещение на църквата Санта Мария деле Грацие, където в трапезарията се намира оригиналът на стенописа Тайната вечеря, изключителното произведение на Леонардо да Винчи, работил върху него в продължение на три години (необходима е предварителна резервация и заплащане при сключване на договора за пътуване, но не по – късно от 4 месеца преди отпътуване, за записалите се след този срок, резервацията подлежи на допълнително препотвърждение). Свободно време в Милано за разходка и шопинг. За останалите, които искат да видят нещо допълнително, предлагаме следобедна екскурзия срещу допълнително заплащане до езерата Комо и Лугано. Отпътуване за Комо – град - курорт край езерото Лаго ди Комо. Фотопауза и продължаване към езерото Лугано и за разположeния на бреговете му едноименен швейцарски град с италианска атмосфера, многобройни кафенета, слънчеви площади и павирани улички. Разходка из aристократичния крайезерен парк и Стария град с Катедралата Сан Лоренцо. Връщане в хотела в Милано. Нощувка.
9 ден Триест
Закуска. Отпътуване за Триест - едно от най - големите пристанища на Адриатика, което винаги е играло важна роля в развитието на града, който по времето на Австро – Унгарската империя е четвъртия по големина град в пределите на Империята. Именно от времето на Хабсбургското владение на града са и най - значимите исторически паметници. Интерес за туристите представляват централният площад на града Пиаца Унита със сградата на Кметството и Стоковата борса, Бастионът и Катедралата Сан Джуст, както и сръбската православна църква Св. Спиридон. С многовековната си и разнолика история, Триест се слави още и като град с легендарен произход, пребогато културно наследство и толерантност между различните народи, които живеят на територията му. Италианци вечерят в Словения, хървати прекарват уикенда по каменистите чисти плажове на Триест, а австрийците - веднъж стъпили на Площад Обединение на Италия, не искат да си тръгнат. На всеки ъгъл в Триест откриваш различна държава – скрита между планините и Адриатическо море. Посещение на двореца Мирамаре, разположен в околностите на града. Построен през XIX в. на бреговете на Триесткия залив от император Максимилян I и неговата съпруга Карлота и разполащ с парк, простиращ се на площ от 22 хектара. Продължаване за Словения. Настаняване в хотел. Нощувка.
10 ден София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 23.00 ч.



Цената включва:
  • 9 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Липица, 1 – в Римини, 1 – в Перуджа/околности, 2 – в Монтекатини Терме, 1 – в района на Болоня/Модена, 2 – в Милано, 1 – в Словения, туристическа програма, местен екскурзовод на български език за обиколката на Флоренция, водач от агенцията, мед. застраховка с покритие 10 000 EUR.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, екскурзията до Комо и Лугано – 25 EUR при мин. 20 туристи.
  • За информация предоставяме следните музейни такси:
  • Равена - Баптистерията на епископ Неон, Мавзолея на Гала Плачида и Базиликата Сан Витале - комбиниран билет 10.50 EUR. Групови отстъпки при мин. 20 туристи са валидни само с придружаващ местен екскурзовод. По желание доплащане за обиколка с местен екскурзовод на руски език – 6 EUR при мин. 30 туристи, Баптистерията дели Арианти – безплатен вход, Дерута – 7.00 EUR, за групи от мин. 8 туристи, за пенсионери нд 65 г., за младежи от 15-25 г. – 5.00 EUR, Пиза - Катедралата – безплатна, Баптистерията – 5.00 EUR, Кампо Санто – 5.00 EUR, музея - 5.00 EUR, Наклонената кула – 18.00 EUR, резервация за кулата – 2.00 EUR. За посещението на наклонената кула е необходимо да се направи предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване, както и предварително заплащане на общата сума от 20.00 EUR, което включва входната такса + такса резервация за час на влизане. Предупреждаваме ви, че резервацията е за точно определен час и при евентуално закъснение се губи резервирания час и съответно предварително платената сума, Сиена – Катедралата – 6.00 EUR, Палацо Комунале – изкачване на кулата – 6.00 EUR, Флоренция - по желание организирано посещение на Галерия “Уфици” – 6.50 EUR + 3.50 ЕUR ако има организирана изложба + 2.00 ЕUR за слушалки + 4.00 EUR за резервация на час на влизане + беседа на бълг. език 8.00 EUR при мин. 25 туристи, 10.00 EUR при 20 туристи/. Посещението е по желание и е необходима предварителна заявка при сключване на договора за организирано пътуване, църквата Санта Кроче – 5.00 EUR, за деца от 11-18 г. – 3.00 EUR, за групи от мин. 15 туристи, придружени с лицензиран екскурзовод – 3 EUR, Кулата Джотто – 6.00 ЕUR, Палацо Векио – 6.00 EUR, Баптистерията – 3.00 EUR, Лука - Катедралата Сан Мартино – безплатен вход, комбиниран вход музей, съкровищницата и Сан Джовани – 7.00 EUR, за групи от мин. 15 туристи – 5.00 EUR, Модена – къща-музей Енцо Ферари – 15.00 EUR, за студенти и възрастни над 65 г. - 13.00 EUR, същите тарифи и за музея Ферари в Маранело, комбиниран билет Модена+Маранело – 26.00 EUR, за студенти и възрастни над 65 г. - 22.00 EUR, аудио гид – 5.00 EUR за всеки музей, задължително предварителна резервация за групи, Милано - Ла Скала – 6.00 EUR, за групи – 4.00 EUR, за ученици – 2.50 EUR, Катедралата – безплатно, изкачване на покрива с асансьор – 12.00 EUR, за деца и пенсионери – 6 EUR , по стълбището – 7.00 EUR, за деца и пенсионери – 3.50 EUR, Баптистерията Сан Стефано – вход безплатен, Баптистерията Сан Джовани – 4.00 EUR, Съкровищница – 2.00 EUR, Тайната вечеря в църквата Санта Мария деле Грацие – 20 EUR (необходима е предварителна резервация и заплащане при сключване на договора за пътуване, но не по – късно от 4 месеца преди отпътуване), за записалите се след този срок, резервацията подлежи на допълнително препотвърждение)., Триест - дворецът Мирамаре – 4.00 EUR, за младежи от 18 – 25 г. - 2 EUR, за деца под 18 г. и възр. над 65 г. – вход безплатен, доплащане за местен екскурзовод с превод от водача – 4.00 EUR.
Други:
Доплащане за: единична стая – 345 лв.,градска такса в хотелите в Италия (заплаща се директно в хотела) – от 1-3 EUR на турист на ден, при недостигнат мин.брой от 45 туристи и при записани не по – малко от 35 тур. – 90 лв.
Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни в стая – 150 лв.
Начин на плащане: депозит – 30% от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Минимален брой туристи: 45 туристи.
Необходими документи: задграничен паспорт или лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания


Оферта № Е10341


Може да разгледате и други предложения за Италия
ФРАНЦИЯ - ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА И ПОЛУОСТРОВ БРЕТАН с Мон Сен Мишел и Сен Мало! Самолетна ОБИКОЛНА програма
ФРАНЦИЯ - ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА И ПОЛУОСТРОВ БРЕТАН с Мон Сен Мишел и Сен Мало! Самолетна ОБИКОЛНА програма
Маршрут: София - Париж - Мон Сен Мишел – Сен Мало – Рен - Нант - Тур - замъците по Лоара - Лион - Торино - Милано - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2355.00 лв.
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски 
Алпи
АВСТРИЯ - Лято в сърцето на величествените Тиролски Алпи
Маршрут: София – Постойна/Кран - Сирмионе - Бардолино - Зеефелд – Инсбрук – Ватенс – Гармиш Партенкирхен - Болцано – Мерано – Кортина д’Ампецо - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1270.00 лв.
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити Други 
подобни планини няма никъде другаде
СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити Други подобни планини няма никъде другаде
Маршрут: София – Постойна - Мадона ди Кампильо - Тренто – Мерано – Малга Чиапела - Мармолада – Пунта Рока – Каназей – Предацо – Байта Гардоне - Драконово яйце - Моена - Триест – Загреб - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1390.00 лв.
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и 
ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска 
прецизност и италианска елегантност
ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – автобусна програма Френска суета, швейцарска прецизност и италианска елегантност
Маршрут: София – Торино – Арбелвил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Етюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Екск ле Бен – Шамбери – Теш - Цермат – Милано - Сирмионе - Загреб – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1545.00 лв.
ФРАНЦИЯ с курорта Шамони - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - 
комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Жарко 
слънце над ледниковото море на Монблан!
ФРАНЦИЯ с курорта Шамони - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Жарко слънце над ледниковото море на Монблан!
Маршрут: София – Бергамо - Торино – Албервил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Егюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Ескс ле Бен – Шамбери – Теш - Цермат – Милано – Бергамо - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 1670.00 лв.
ШВЕЙЦАРИЯ – тур Небесният химн на алпийските върхове
ШВЕЙЦАРИЯ – тур Небесният химн на алпийските върхове
Маршрут: София - Базел - Колмар - Мюлуз - Цюрих - Люцерн - Интерлакен - Лаутербрунен - Трюмелбах - Юнгфрайох - Гринденвал - Берн - Лозана - Женева - Веве - Монтрьо - Шато де Шийон - Сион - Цермат - Заас Фее - Матерхорн - Белиндзона - Лугано - Комо - Милано - София
Дати:
Вид транспорт: Самолетни Самолетни
Цена от 2375.00 лв.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах