Вашата оценка

ГЪРЦИЯ – Йонийските острови Лефкада, Кефалония, Итака, Паксос и Антипаксос - островите на божествата! - STOP SALE!

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Гърция





Програма
1 ден София – Парга
Отпътуване в 07.00 ч. от пл. „Ал. Невски” в София за Гърция. Преминаване на ГКПП Кулата и продължаване в посока Игуменица. Настаняване в хотел ADONIS – 3*** http://www.adonishotel.gr/ в района на Митикас – Превеза - столица на префектура Превеза в административната област Епир. Вечеря в ресторант извън хотела. Нощувка.
2 ден круиз Йонийски острови Лефкада – Итака - Кефалония
Закуска. Еднодневен круиз до трите острова Лефкада – Итака – Кефалония. Отпътуване с автобус за остров Лефкада - четвъртият по големина от седемте Йонийски острови. Бели скали, отразяващи се в кристално чиста морска вода, вероятно тази гледка е впечатлила първите заселници на острова и ги е накарала да му дадат името – Белият остров. Въпреки, че красотите на Лефкада са го превърнали в един от най – посещаваните от туристи острови, той все още впечатлява със своята девствена природа, старинни църкви, вятърни и водни мелници. Географски погледнато Лефкада всъщност не е остров, но през 5 в.пр. Хр. обитателите му прокопават канал, който да ги отдели от останалата част на Гърция. На път за известния и живописен курорт Нидри се минава през едноименната столица на острова по главната улица с многобройни магазинчета и кафенета. Пристигане в Нидри. Оттам с корабче се продължава за остров Кефалония - най – големият от групата на Йонийските острови. Най – вероятно е наречен така от името на красивия бог Цефал, един от синовете на бог Хермес и нимфата Херса. Това е остров с красиви пейзажи и чисто бели пясъчни плажове, станал още по – известен с филма Мандолината на капитан Корели. Акостиране на пристанището Фискардо и свободно време за разходка и за обяд на местни деликатеси в таверните по брега. Отпътуване за остров Итака. Легендата разказва, че Итака е получил името си от първия заселник Итакус, един от синовете на бога на морето Посейдон, но най – вече е известен като родното място на хитроумния Одисей, който след цели 10 години лутане в Средиземно море, успява да се пребори с волята на Боговете и да се добере до дома си. Кратка спирка в селището Вату, за да се насладите на традиционни специалитети и да се потопите във времето на древните елини. След това круизът продължава към малките сателитни островчета Меганиси и Скорпиос. Кратка спирка в залива на остров Меганиси за фото пауза и за да бъде разказана историята за втората по големина пещера в Гърция Папаниколис, използвана като скривалище на подводница по време на Втората световна война и продължаване за следващи запечатващи гледки и снимки към остров Скорпиос, необитаем остров, превърнат в малък частен рай от гръцкия корабен магнат Аристотелис Онасис, на който той се венчава със съпругата си Жаклин Кенеди. Но тук има и малък плаж, който носи името на Мария Калас и който напомня за предишната му бурна връзка с оперната примадона. Връщане в Нидри на остров Лефкада и продължаване с автобуса за хотела. Вечеря в ресторант извън хотела. Нощувка.
3 ден круиз Йонийски острови Антипаксос - Паксос
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до двата малки острова Антипаксос и Паксос. Отпътуване с туристическо корабче от Парга и минаване след около 1.30 мин. покрай остров Антипаксос. Легендата твърди, че Посейдон е отделил с един удар с тризъбеца си Паксос и Антипаксос от южната част на остров Корфу и ги подарил на любимата си съпруга Амфитрита. По време на круиза се предвиждат спирки за гмуркане и плуване в залив, спиращ дъха с естествената си красота и тюркоазено сини води на Йонийско море. Ако времето позволява се прави и спирка за плуване при Сините пещери Камара и Ортолито. По време на цялото пътуване очите ви се докосват до невероятни скални образувания и кристално чисти води. Акостиране на остров Паксос и разходка из главния му град Гейос със запазени старинни църкви, вятърни мелници, съоръжения за добив на зехтин и останки от крепостни стени. Връщане в хотела с приятни спомени от прекрасните пейзажи на тези Йонийски острови. Вечеря в ресторант извън хотела. Нощувка.
4 ден Парга – река Ахерон
Закуска. Отпътуване за Парга. Разходка из този крайбрежен гръцки град – перлата на градовете на континентална Гърция и живописния Епир. Това е идеално място за почивка заради прекрасните плажове, заливи и малки островчета. Парга е известна с традиционните си тесни улички, както и с живописните и амфитеатрално разположени къщи във венециански стил. Тук на висок скалист хълм, на най – високата част на града се намира Венецианска крепост в типично средновековен стил и с прекрасна гледка към града и залива. Продължаване за едно от митологичните места от древен Епир. Спирка на изворите на река Ахерон, която заема важно място в гръцката митологията, защото тя е една от петте реки, които текат през Подземното царство на Хадес. По водите на реката, митичният лодкар Харон пренасял душите на мъртвите към подземното царство. Традиция е посетителите да си потопят краката и да си налеят вода за безсмъртие. Следваща спирка в Некромандио („Оракулът на смъртта”), мястото, където се е осъществявала връзка с мъртвите, за да се получи информация от тях и за да предсказват бъдещи събития. Връщане в хотела. Вечеря в ресторант извън хотела. Нощувка
5 ден Йоанина – София
Закуска. Отпътуване от хотела. Посещение на Додони - археологически комплекс от III в. пр.н.е., включващ антични храмове и театър, както и най – стария гръцки оракул според Херодот и един от най – прочутите наред с Делфийския, където жреците тълкували шумоленото на листата на свещения дъб и предсказвали бъдещето. Кратка спирка в селището Йоанина. Разходка из центъра на града, живописно разположен на бреговете на езерото Памвотис и продължаване за България. Пристигане в София късно вечерта.
ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
Дата на тръгване
Цена на турист в двойна стая Намаление за дете от 02-12 г. с 2-ма възр. Намаление за 3ти възр. Доплащане за единична стая
01.05.2015 г. 398 лв. 80 лв. 20 лв. 84 лв.
17.06.2015 г. 398 лв. 80 лв. 20 лв. 84 лв.
18.09.2015 г. 390 лв. 80 лв. 20 лв. 84 лв.
14.10.2015 г. 385 лв. 80 лв. 20 лв. 84 лв.




Цената включва:
  • транспорт с автобус, 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*** в района на Превеза, туристическа програма, медицинска застраховка на ЗАД „Булстрад“ с покритие 5000 EUR, водач от агенцията.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата: Некромандио – 2.00 EUR, светилището на Додони – 2.00 EUR, екскурзията с корабче до островите Антипаксос и Паксос - 25 EUR, целодневен круиз Лефкада – Кефалония – Итака – Меганиси – Скорпиос – 30 ЕUR без обяд, за деца до 12 г. – 15 EUR без обяд, 34 ЕUR с обяд, за деца до 12 г. – 17 EUR с обяд (цената включва трансфер до Парга/Нидри, миним. брой туристи за круизните пътувания - 20).
Други:
Намаление: за пътуване със собствен транспорт – 80 лв.
Минимален брой туристи: 40 туристи.
Срок за уведомление: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта или валиден паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е10299


Може да разгледате и други предложения за Гърция
ГЪРЦИЯ - Великден на Йонийското крайбрежие
ГЪРЦИЯ - Великден на Йонийското крайбрежие
Маршрут: София – Парга - остров Лефкада – остров Кефалония – остров Итака – остров Меганиси – остров Скорпиос - Йоанина – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 585.00 лв.
Круиз Егейска панорама – Гърция и Турция с Родос
Круиз Егейска панорама – Гърция и Турция с Родос
Маршрут: Атина – Истанбул – Миконос – Родос – Крит – Санторини
Дати:
Вид транспорт: Ферибот Ферибот
Цена от 2830.00 лв.
Почивка на остров ЛЕСБОС
Почивка на остров ЛЕСБОС
Маршрут: София - Айвалък - остров ЛЕСБОС - Чанаккале – София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 1025.00 лв.
Великден на остров КОРФУ
Великден на остров КОРФУ
Маршрут: София - Кулата - Солун - Верия - Козани - Йоанина - Игуменица – Остров Корфу - София
Дати:
Вид транспорт: Автобусни Автобусни
Цена от 585.00 лв.

ЕТИКЕТИ:
автобусна екскурзия до гърция, автобусна екскурзия до йонийски острови, лефкада, кефалония, итака, паксос, антипаксос, островите на божествата, парга, превеза/амудия, еднодневен круиз до лефкада, итака, кефалония, нидри, изворите на река ахерон, посещение на археологически комплекс додони, йоанина, гърция – йонийските острови лефкада, кефалония, итака, паксос и антипаксос, островите на божествата, настаняване в хотел adonis, круиз йонийски острови лефкада – итака - кефалония, еднодневен круиз, бели скали, кристално чиста морска вода, девствена природа, старинни църкви, вятърни и водни мелници, многобройни магазинчета и кафенета, красиви пейзажи, чисто бели пясъчни плажове, меганиси и скорпиос, селището вату, гмуркане и плуване в залив, тюркоазено сини води на йонийско море, сините пещери камара и ортолито, къщи във венециански стил
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах